Епидемия! Броят на болните от холера в Йемен стигна 400 000 души

Само в ПИК
Епидемия! Броят на болните от холера в Йемен стигна 400 000 души
Автор: ПИК
Дата
Дата
1254
Коментари
0
Епидемия! Броят на болните от холера в Йемен стигна 400 000 души

400 000 достигна броят на болните от холера в Йемен, съобщава Би Ти Ви.

Въпреки тази статистика Световната здравна организация има данни за забавяне в разпространението на епидемията.

По последни данни се предполага, че 1 на всеки 50 души в Йемен е заразен с холера. Новите случаи остават между 5 и 6 хиляди дневно.

„Ситуацията е катастрофална. Ако Червеният кръст реши да удвои програмите си в Йемен, това би било индикатор именно за лошото положение. Днес Йемен е и втората най-голяма кампания на организацията на световно ниво, което е само още едно доказателство за сериозността на епидемията”, коментира Питър Морер – президент на Международния комитет на Червения кръст.

Благодарение на временните пунктове за борба с епидемията на Световната здравна организация обаче резултат от борбата има.

През последния месец се отчита драматичен спад в броя на смъртните случаи в следствие на заболяването. Статистиките показват, че 99,5% от пациентите в Йемен оцеляват въпреки предпоставките за разпространение на епидемията.

Инфекцията се разпространява от замърсена храна или вода и може да доведе до смърт за часове, ако остане нелекувана. Гражданската война и икономическият срив в Йемен оставят милиони без достъп до здравни заведения, питейна вода и санитарни условия.

Холерата се разпространява и в Сомалия, Кения, Конго, Нигерия, Танзания и Северен Судан.

В тези държави СЗО ще започне кампания по ваксиниране, при която ще бъдат предоставени половин милион ваксини.

 

Още по темата
МОР! Холерата се разпространява все по-агресивно в Йемен
Часовник
17:39
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че в Йемен се наблюдава „агресивно“ разпространение на холера, предава телевизионният канал ZDF, цитиран от "Фокус".  От края...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!