Бомба

Ето какво разкрива месецът ви на раждане за вашето здраве

Само в ПИК
Ето какво разкрива месецът ви на раждане за вашето здраве
Автор: ПИК
Дата
Дата
9821
Коментари
0
Ето какво разкрива месецът ви на раждане за вашето здраве

Испански учени обвързват месеца на раждане с 27 хронични състояния, за да преценят дали той оказва влияние върху дългосрочното здраве. Те установяват, че тази зависимост оказва значително въздействие при някои болести.

Мъжете, родени през септември например, са три пъти по-склонни да страдат от проблеми с щитовидната жлеза, отколкото тези, родени през януари.

Августовските бебета са изложени на двойно по-голям риск от астма в сравнение с тези, родени в началото на годината.

По същия начин жените, родени през юли, са с 27% по-голяма вероятност да бъдат диагностицирани с високо кръвно налягане и с 40% по-висок риск от инконтиненция (изпускане на урина).

Учените от университета в Аликанте, които разработват проучването, установяват, че определени месеци оказват благоприятно въздействие върху здравето.

Мъжете, родени през юни, са с 34% по-малка вероятност да страдат от депресия и с едва 22% шанс да имат болки в гърба.

Жените, родени през юни, са с 33% по-малък риск да страдат от мигрена и 35% по-малък шанс да имат проблеми по време на менопаузата.

Бебетата през септември имат най-малък шанс да бъдат диагностицирани с някакво хронично заболяване.

Изследователите предполагат, че сезонните заболявания могат да се окажат в основата на различните възможности, като или засилват вътрешните защитни сили на организма, или ги увреждат в ранна възраст, пише "Фрамар".

рофесор Хосе Антонио Кесада, автор на изследването, заявява: "Месецът на раждане може да бъде показател за периоди на ранно проявление на различни фактори, като излагане на ултравиолетови лъчи, витамин D, температура, сезонно излагане на вируси и алергии, които могат да повлияят на развитието на матката и новороденото в първите месеци от неговия живот".

 

Още по темата
Какво разкрива езикът за здравето ви?
Часовник
16:01
В езика на човека са закодирани симптоми на кашлица, висока температура, жълтеница, главоболие и стомашни проблеми, които помагат на лекарите да направят своята диагноза, установиха индийски учени,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.