Вход
София
Времето в София 15 o C

ЖЕГА В ЕФИРА! Коритаров съсипа Стефан Цанев: Той е един Че Гевара на българската поезия! Димитър Иванов сигурно е проронил сълза, четейки "Монолог за агитацията"

ЖЕГА В ЕФИРА! Коритаров съсипа Стефан Цанев: Той е един Че Гевара на българската поезия! Димитър Иванов сигурно е проронил сълза, четейки "Монолог за агитацията"

на 10.01.2017
4237
34
ЖЕГА В ЕФИРА! Коритаров съсипа Стефан Цанев: Той е един Че Гевара на българската поезия! Димитър Иванов сигурно е проронил сълза, четейки "Монолог за агитацията"
Автор: ПИК
10.01.2017
34
4237

След този акт на Вежди мултакът уби твореца, заяви Методи Андреев

Нито Вежди има морално право да твърди, че е жертва на комунизма, нито Стефан Цанев има право да се прави на дисидент. При условие, че е написал "Да говориш скучно за комунизма, значи да говориш против комунизма". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Писателят Стефан Цанев: Лицемерието е майка на всички пороци

Писателят Стефан Цанев: Лицемерието е майка на всички пороци

Изминалата година - 2013-а, дала кураж на писателя Стефан...

на 04.01.2014

"Димитър Иванов не е голям шеф на ДС. Той е един успял "десар". Аз казвам неща, които могат да бъдат проверени, те имат своята история. Цялата тая работа има политически характер. Не е нормално дясноцентристко правителство като това в оставка да няма критичност към личност като Димитър Иванов. За Вежди след този акт мултакът уби твореца", заяви още Андреев и попита: "Вежди като жертва на комунистическия режим, няма ли своята гражданска позиция? Да каже - аз не мога да направя тази стъпка, не мога да наградя Димитър Иванов. Поискайте от някого другиго да го направи това".

От своя страна журналистът Георги Коритаров, който е бил сътрудник на ДС, заяви: "Този казус е много показателен за високата степен на невежество и историческа забрава на българското общество. Стефан Цанев е един от най-талантливите представители на т.нар. Априлско поколение поети. Поезията му е толкова талантлива - особено в тази част в поемата "Аз питам" (в частта "Монолог за агитацията"), че когато човек като я чете, го побиват тръпки. Стефан Цанев е един своеобразен Че Гевара в българската поезия, който ни убеждаваше, че комунизмът е нещо много хубаво".

"Нищо чудно младият Димитър Иванов да е бил вдъхновен от поемата на Стефан Цанев. Да е проронил една сълза като я е чел", допълни той.

"Е, ти се гавриш вече", репликира го тв водещата Ани Цолова. 

"Аз с Георги Коритаров винаги с удоволствие сядам на една маса и с удоволствие говоря, въпреки че е бил сътрудник на ДС. Той има своята принципна позиция. Мина времето, когато казваме - той е лош, той е добър. Не може да има еднозначни оценки. Има ли някой моралното основание, който да каже - аз не мога да се наредя до Димитър Иванов. Има едно име, което е забравено - Константин Павлов. Той не е написал по времето на комунизма нито един стих. Този човек е починал, обиден от своите приятели, които бяха възхваляващи тази партия", коментира Методи Андреев и допълни: "Самият Вежди е бил подчинен на Димитър Иванов като член на "Мултигруп". Уважавам го Вежди, той ми е приятел. Но пак казвам: след този акт мултакът уби твореца".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(34)
1
С какви очи Коритаров се показва пред хора?!?! Преди няколко години той беше свален от ефир за доказан подкуп от 10 000 лева!!!
2
Сега разбрахме какво било принципност благодарение на Методи Андреев. Това не е да отстояваш позиции и принципи във времето, а да се подстрояваш спрямо актуалния режим, ориентация и принадлежност.на държавата. Такова поведение би било логично да се нарече ветропоказател, но според Методи Андреев, това, именно, е принципност....
3
Мога само да припомня думите на един друг голям български поет : " Ще има пак звезди.... И кучета ще има, виещи по тях, като преди...." Или, преведено на български : Ще има винаги Стефан Цаневци, и Коритаровци и Андреевци ще има, виещи по тях....
4
Ченгето Коритаров много естествено, че ще защити своя ментор от 6-то управление на ДС.....
5
Ха-ха-ха, кои поканили в НОВА, един доказан агент на 06 у-ние, ДС и един номад, сменил десетина партии с писклив гласец, произхождащ от активно комунистическо семейство преди 10.11.89. И кого защитават, един поет, писал огнени слова за комунизма който така и не видяхме. Един поет живял под крилото на майката кърмилница, БКП, под стряхата на Бай Тошо, добре заплатен, обгрижван, издаван, награждаван и добре платен. Минаха 27 години от "Революцията" и когато го закъсат някой вадят скелетите от гардероба, ДС. То живи десари не останаха вече но архивите се пазаят като козове, притрябва ли да се удари някой, вадят от тях.
6
-що ти требеше да се правиш на върл антикомунист като си знаеш н'асраните гащи?!?Хубаво ти беше като ползваше благинките на стария режим,възхваляваше го а сега хоп-отявлен антикомунис че и демократ отгоре-жалък тип си Стеффчо,жалък и подляга отгоре на всичко това!
7
Случайно ги гледах тези двамата. Честно, повръща ми се!!! Най-омърсените, подли и без достойнство честичко се явяват пред екраните. И това ли е примера за младите хора които искаме да не напускат България, тези ли формират общественото мнение, служили вярно на БКП и ДС. Гледайки Коритаров се убедих, човешката наглост и подлост са безкрайни. Той е пример, и душевно и физически, за безличност и липса на достойнство.
8
Абе хора, запомнете най-накрая - пише се мИтоди, МиТОДИ, а не МеТОДИ.
9
НА СМЕШНИЦИТЕ....ВИНАГИ СИ ПОД КРИЛОТО НА СИЛНИТЕ. ХОРА БЕЗ ПОЗИЦИЯ И МОРАЛ. ОТ ЕДНО КОТИЛО, все изедници
10
Коритаров е шестак и защитити шефа си жалко е че е умен но слугинажа му е на душа
11
Най-големия проблем е, че под крилото на Държавна сигурност България беше разграбена. Дори може да се каже, че разграбването беше организирано от ДС. Повярвайте, това няма да се забрави скоро.
12
"Железният"войн на комунизма Стефан Цанев е роден в с.Червена вода обл.Русе,завършил журналистика в СУ 1959г.и драматургия в Московския киноинститут е един "закъснял дисидент" по думите на Иван Бакалов,а според мен поредната жалка комунистическа "пачавра"...
13
Георги Стоянов Коритаров през 1979 г. завършва сърбохърватски език в СУ „Св. Климент Охридс По време на следването си става сътрудник на Държавна сигурност (ДС) под псевдонима - Алберт.
14
Д.Иванов, когото яростният антикомунист Мето Андреев защитава, е бил началник на прословутия 6-и отдел на 6-о ГУ на ДС, носещ първоначално името „Антидържавни прояви“. Неговата главна задача е била да пресича евентуалните заплахи за управлението на Т.Живков от най-високите нива на партийното и държавно управление. В неговите функции влиза и контраразузнавателно обезпечаване на структурите в самото МВР. Сетне това звено се нарича „Отдел за борба с антипартийните прояви”, отново в състава на 6-о управление на ДС. Този отдел е имал собствен отчет, собствена картотека и агентура и е работил срещу ръководни партийни и държавни кадри. Тази структура е била подчинена на Мирчо Спасов, а след уволнението му – на първия заместник-министър Григор Шопов. Информацията от този отдел се е предоставяла САМО НА Т. ЖИВКОВ. Останалите членове на висшето партийно ръководство са чували, но дори не са знаели за структурата и организацията на тази служба, Така че, Мето, по-внимателно със защитата и лъжите.
15
Методи Андреев е за психолечение!
16
Кой си ти бе пробит агент Коритаров, извинявай че ти забравих агентурното име....
17
Кой си ти бе пробит агент Коритаров, извинявай че ти забравих агентурното име....
18
КОЛКО ЖАЛКО! СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ ОТ ЕКРАНА НА РАЗЛИЧНИ ТЕЛЕВИЗИИ НИ ДАВАТ АКЪЛ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА. НЯМА ЛИ ДРУГИ ПО УМНИ, КОИТО НЯКОЙ ДА ПОКАНИ. ДА ЧУЕМ ПО- НОРМАЛНА ПРИКАЗКА И ДА ВИДИМ, ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ, ПРОСТ И БЕЗНАДЕЖДЕН.
19
Дрънкайте си колкото искате - фактът си е факт .Стефан Цанев - талантлив и доказан творец-писател, не приема приз "Златен век" от Министъра на културата, за да не бъде в един кюп с Димитър Иванов - шеф на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС - работещо срещу редови граждани, ръководни държавни и партийни кадри ,получил същия приз през м.ноември 2016 г.
21
"Как е възможно да броите началото на своята държава от 681 година сл. Хр., когато още през 2137 г. пр. Хр. сте имали българско царство на север от Китай..." "...старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като народ, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме." Стефан Цанев, Български хроники, том 1 Едва ли някой има моралното право да дава оценки за творец, който е оставил богато изследване за историята на своя народ!
22
КОЙ "изпусна" меката китка Коритаров в пресата и ЗАЩО???? Този беше на заплата в ДС?!!!!!
23
Г-жо Досева /5/,стискам Ви ръка и се подписвам под всяка Ваша дума!
24
ОТВРАТ! Някак интуитивно винаги съм изпитвал погнуса, когато Стефан Цанев мрънка от екрана! Особено след като надяна дрешката на "дисидент", "демократ", едва ли не жертва на миналия режим! А за Коритото и Митоди какво да кажем? Краен продукт от храносмилането! За съжаление умът и талантът не винаги служат на чиста кауза. Важи и за Цанев, и за Коритото. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! Не може да се отрече обаче - в ДС подбираха главно такива. Затова след "промените" тези хора просперират, попаднали в блатото на българската "демокрация".
25
ТЪЖНА РАБОТА!!КОЙ ПЕЧЕЛИ,КОГАТО НАЦИЯТА НИ НЕ Е ОБИДИНЕНА? КОЙ?? ЗА ТОВА СМЕ ПАДНАЛИ ПОД ТУРСКО РОБСТВО!!!
26
THIS KORITAROV IS BIG PIG ...!!!
27
ДВЕ ЧЕНГЕТА ЛАЯТ ПО ЕДИН ОТ МАЛКОТО ТИТАНИ НА МИСЪЛТА. ОБИКНОВЕННО ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩА. КОЙ?
28
от казармата Коритаров, за друго да не споменавам, се прави на ментор на всички. Гьонсурат на квадрат е. С какво ли е заслужил благодарността на медиите приютили го и тъпчейки го с пари вместо с презрение.
29
заказать продвижение сайта по трафику логин в скайпе SEO PRO1
30
заказать seo продвижение сайта логин в скайпе SEO PRO1
31
Кухни каталог Бронницы http://kuhninazakaz.info/page/kuhni-katalog-bronnitsi/ .
32
Автоюрист сочи бесплатно http://avtouris.info/page/avtoyurist-sochi-besplatno/ .
33
работа в люберцах в такси на своем авто http://taxi-vovrema.info/page/rabota-v-lyubertsah-v-taksi-na-svoem-avto/ .
34
Лечение гепатита фрунзенская http://gepatitu-c.net/page/lechenie-gepatita-frunzenskaya/ .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Женското "Идвам след пет минути" е като мъжкото "Ще се върна след пет минути"

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2459
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Румяна Коларова с горещ анализ на посещението на Радев в Русия: Постави се в унизителна позиция и ерозира имиджа на България (ОБНОВЕНА)
x
МИСТЕРИЯТА ПАДНА! Учени разкриха защо птиците нямат зъби
x