БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Животът може да струва само 8,99 лв.

Само в ПИК
Търсете наръчника "Преди да дойде линейката" на вестникарските павилиони
Животът може да струва само 8,99 лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
10624
Коментари
0
Животът може да струва само 8,99 лв.

Наръчникът за оказване на бърза помощ от днес е на една ръка разстояние от всички отговорни родители, баби и дядовци, и учители, които биха искали да са подготвени при ситуация на спешност, свързана с най-ценните членове на нашите семейства и общество - децата.

На всички вестникарски павилиони в страната, на цена само 8,99 лв. ще откриете книгата „Преди да дойде линейката. Как да окажем първа помощ в най-често срещаните спешни случаи с бебета и деца“. Изключително полезният наръчник, тиражиран от издателство "Милениум", показва как да помогнем стъпка по стъпка в десетки критични ситуации.

Кратко и ясно е обяснено точно какво трябва да направим във всеки един случай на остро състояние при заболяване или в критична ситуация. Кое действие след кое следва. В кой момент можем да преустановим за кратко реанимацията и да се обадим за линейка. Написано е кога можем да се справим сами и кога непременно трябва да викаме "Бърза помощ". Тази книга няма да остави у вас колебание как да действате във всяка секунда след евентуално произшествие. Всяко действие е специално илюстрирано с разбираеми графики, които са лесни за възприемане, дори ако човекът, който оказва помощта, е в състояние на шок.

Автор на наръчника е медик с голям опит - д-р Стоян Бахчеванов. "Каквото и да се случи, не се паникьосвайте! - призовава той. - И сами можете да помогнете на пострадалото дете. Извикайте линейката, а докато чакате, следвайте ясните, кратки и точни указания. Поставете книгата на достъпно място в дома си, за да я откриете лесно при нужда, макар да пожелавам на всички семейства тя никога да не ви потрябва!" 

"Преди да дойде линейката" дава указания какво да направите при:

*различни видове рани

*припадък и безсъзнание

*задавяне и задушаване

*комоцио

*откъснат пръст, прехапан език

*втрисане и гърчове

*счупвания и изкълчвания

*натравяне

*кръвотечения

*поглъщане на предмети и попадане на чуждо тяло в очите, в носа, в ухото

*токов удар

*изгаряне

*удавяне

*алергии

*ухапвания и ужилвания

*измръзване

*ухапване от змии и кърлежи, ужилване от оси

*топлинен удар

и много други животозастрашаващи ситуации.

Това са малка част от безбройните напътстващи илюстрации:

 

 

 

 

 

Ще можете да откриете безценния наръчник на вестникарските павилиони само до идната сряда, така че не отлагайте.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Доктор към пациента:
- Добре ли спите през нощта?
- Да, докторе.
- Какво работите?
- Нощен пазач съм.