СВЕТЪТ ДНЕС

Забрана за носене на огнестрелно оръжие в Колумбия

Само в ПИК
Забрана за носене на огнестрелно оръжие в Колумбия
Автор: ПИК
Дата
Дата
954
Коментари
0
Забрана за носене на огнестрелно оръжие в Колумбия

В Колумбия се въвежда забрана за носенето на огнестрелно оръжие в цялата страна, обяви президентската администрация. "Президентът Хуан Мануел Сантос Калдерон обяви днес (вторник) своето решение да продължи забраната за носене на огнестрелно оръжие на територията на страната, считано от 31 януари до 31 декември", отбелязаха от администрацията на държавния глава. На среща с кмета на Богота – Енрике Пенялоса, Калдерон подписа Пакт за сигурност в Богота и заяви, че мярката, въведена на 23 декември 2015 г. и валидна до 31 януари 2016 г., е станала ефективен инструмент за намаляване на броя на убийствата. "Това решение трябва да ни помогне за намаляване на нивото на престъпността, и най-вече на броя на престъпленията, извършени с използването на оръжие", се казва в изявление на колумбийското лидер. Според статистиката на военното министерство, в Колумбия са регистрирани около 560 000 единици огнестрелно оръжие. Противниците на инициативата изтъкват, че престъпниците атакуват жертвите си с придобити на черния пазар огнестрелни оръжия. Според критиците, с въвеждането на забраната, законните притежатели на оръжие са лишени от възможността да се защитят в случай на нападение.

Още по темата
Петнадесет рибари, задържани от бунтовниците, са освободени в Колумбия
Часовник
23:39
Армията на Колумбия е спасила 15 рибари, държани като заложници от втората по големина бунтовническа групировка в страната, предава Reuters, цитиран от "Фокус".Рибарите, задържани за повече от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Един мъж отива при врачка, а тя му казва:
– Вие сте женен, в заможно семейство с две деца.
– Грешите. Имам три деца.
– Вие грешите.