БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Завладяващо и мрачно фентъзи за тийнейджъри

Само в ПИК
Трилогия, която можем да подарим за Хелоуин
Завладяващо и мрачно фентъзи за тийнейджъри
Автор: ПИК
Дата
Дата
3972
Коментари
1
Завладяващо и мрачно фентъзи за тийнейджъри

Някои книги са вредни, дори опасни. Те изкривяват съзнанието и хранят потайните дълбини на човешката душа. Подобни томове трябва да бъдат забранени или дори унищожени. "Танцуващият замък" на Робин Джарвис е историята на една от тях.

Това е история за една страховита книга (книга в книгата) и тя също се казва "Танцуващият замък". Била е написана от един от най-големите злодеи, живели някога на този свят - мистериозния окултист Остърли Фелоус. Опасният том бива открит в крайбрежен английски град. Страниците му са пълни с прекрасни истории за замъци, принцове и еднорози. Звучи приказно и по детски чисто, но всъщност в това няма нищо невинно. Всеки, който започнва да чете, внезапно открива, че не може да откъсне поглед от страниците. Не може да затвори кориците. Книгата държи хората будни по цели нощи и никога, никога не ги оставя. Тя омагьосва всеки, който я прочете, като пренася ума му в красива, но зловеща приказна реалност.

Това е зловещата клопка, която се отваря в първата част от едноименната трилогия на Джарвис. Макар и насочена към тийнейджърите, тя се харесва и на техните родители.

Във втората част на поредицата - "Изроди и лузъри", опасната книга вече е широко разпространена, а Англия се е предала пред мащабите на нейното влияние. Онези, които устояват на написаното, биват убити. Но все пак се намират и такива, на които словото й просто не действа. Наричат ги лузъри. Те са преследвани, плашени и тормозени дори от собствените си семейства. И това е тяхната история.

В третата и последна част от ужасяващата трилогия - "Бойни колоди", светът отдавна е тотално полудял по мрачната книга на окултиста. Великия чародей Измъс и обкръжението му са почитани като богове. Ала това далеч не е краят, а едва завръзката в пъкления план за поробване на хората. С публикуването на „Бойни колоди” става ясно, че единствената надежда за спасение е Принца на Зората.

"Уникална смес от „Матрицата” и „Здрач”, която ще ви остави без дъх до последната страница.", пише за трилогията Sci-Fi Magazine. "Класически Стивън Кинг за тийнейджъри", категорични са Kirkus Review. "Мрачно, но завладяващо фентъзи", гласи коментарът на Books 4 Teens. "Книгите на Джарвис ще се харесат на любителите на екстравагантните изказ и сюжет, пропити с мистерия и страст.", пишат TES.

 

  

Книгите са на пазара с логото на издателство "Милениум". Можете да ги поръчате на тел.: 02/879 40 06, на email: sales@milleniumbg.eu или през сайта www.milleniumbg.eu

 

 

Напиши коментар »
(1)
1
Трилогията "Трите самоопрафства на Тиквата" е по-зловещта. Първия том се казва: "Среднощни арести и хората клади", втората "Изрути и лузери" и третата "Краждби за последно." Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Резултатите от анкета на собствениците на Ферари и Ламборгини показват сериозни конструкционни проблеми в тези автомобили. Краката, които са достойни да се возят до шофьора, не се събират в тези автомобили!