БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Завой на скорост: Македонски ТИР обърна ремарке в Кресненското дефиле

Само в ПИК
Завой на скорост: Македонски ТИР обърна ремарке в Кресненското дефиле
Автор: ПИК
Дата
Дата
5849
Коментари
0
Завой на скорост: Македонски ТИР обърна ремарке в Кресненското дефиле

Ремаркето на ТИР-"прицеп" с македонска регистрация се преобърна и изсипа товара си на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, по чудо няма пострадали.

Пътният инцидент станал към 17 ч. снощи на острия завой преди "правия" тунел на входа на дефилето, разпилелият се товар-рула хартия е събран, но ремаркето стои разбито, след като се прехвърлило през мантинелата.

Товарният автомобил ДАФ с регистрация от град Струмица, Македония, се движил от Симитли в посока Петрич и ГКПП „Златарево-Ново село”. Навлиза в острия десен завой с несъобразена скорост, и когато вече го е взел, вследствие центробежните сили и товара, ремаркето се обръща и премята през мантинелата. Първото ремарке след влекача оцелява, както и товарът му.

Цялата метална конструкция на ремаркето се откача от шасито и заедно с товара се преобръща вляво от пътя. По чудо не е имало насрещно движещи се, които едва ли биха оцелели, особено в лек автомобил. Този завой е проблемен, защото е много остър.

Преди година и половина свлачището над него бе почистено, а старото трасе на Е-79 остана като буфер за укротяването на падналите по ската камъни. Входната и изходна точка на завоя останаха същите, само дъгата на завоя бе изтеглена с 5-6 метра вляво. Така той стана по-остър. Преди завоя има знак за намаляване скоростта на 50 км/час, но я го видят, я не. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!