Задава се нова бежанска вълна

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Задава се нова бежанска вълна

3314
на 26.09.2014
Задава се нова бежанска вълна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Задава се нова бежанска вълна. За последните два месеца каналджиите са оставили пред вратите на лагера в Харманли над 80 човека. Членове на Ал Кайда са се опитали да създадат клетка и на наша територия, но те вече са екстрадирани в Турция, показа Би Ти Ви.

препоръчано

Проблемите в лагера в Харманли се задълбочават. Липсата на медицински екипи създава допълнителни затруднения. Мъж болен от СПИН замалко е щял да умре, а заболявания като краста и дизинтерия са често срещани. По нелегалните канали може да влязат и опасни хора, убедени са специалиетите. В момента в дома в Харманли живеят 2100 души, но скоро капациететът му ще бъде надхвърлен и ще трябва да се разпънат военните палатки.

Междувременно външният министър е обещал в Турция да се премахне оградата на границата ни, но е настоял за тристранен засилен граничен контрол между България, Гърция и Турция. Оградата по границата с Турция, за която държавата наля над 7 млн. лв., е безполезна срещу джихадисти или заразени със смъртоносни болести имигранти. Това става ясно от доклад на Държавната агенция за бежанците, публикуван на сайта на ведомството. В доклада се уточнява, че през август, когато вече съоръжението по браздата с дължина 30 км беше окончателно изградено, е набъбнал броят на бежанците, които безпрепятствено са навлезли във вътрешността на страната.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК