Вход
София
Времето в София 21 o C

Закриват скандалния интернат с проституиращите ученички в село Драгоданово

Закриват скандалния интернат с проституиращите ученички в село Драгоданово

на 13.09.2017
1062
0
Закриват скандалния интернат с проституиращите ученички в село Драгоданово
Автор: ПИК
13.09.2017
0
1062

От началото на новата учебна година Социално педагогическият интернат (СПИ) в село Драгоданово ще бъде закрит, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

ТВЪРДО! МОН няма да закрива интерната с проституиращите ученички в Драгоданово

ТВЪРДО! МОН няма да закрива интерната с проституиращите ученички в Драгоданово

След избухналия скандал за проституция на деца от...

на 07.12.2016

 

Ангажиментът за това беше поет от Министерството на образованието и науката в края на май тази година. До края на юни бяха изготвени индивидуалните оценки на всичките 37 деца, настанени в него. Индивидуалната оценка бе извършена с участието на членове на партньорската мрежа за прилагане на алтернативния модел за работа с ученици с девиантно поведение, разработен по проект „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В екипа бе включен и експертът по приобщаващо образование от РУО – Сливен, секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Сливен, представители на отделите за закрила на детето по местонахождение на интерната и по местоживеене на учениците, други институции.

 

За три от децата срокът на корекционно-възпитателната мярка е изтекъл, шест са с прекратен престой поради добро поведение, други шест са предложени за реинтегриране в семейна среда, пет ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип. Тринадесет деца са пренасочени към Социално педагогическия интернат в село Варненци, а за други две, за които е установено, че през периода са извършили нови противоправни деяния, е направено предложение от местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за промяна на възпитателната мярка „настаняване във Възпитателно училище-интернат (ВУИ)“, което е по-тежка мярка.

 

Едно от децата е обявено за общодържавно издирване и не може да бъде открито на територията на страната до този момент. Търси се решение и за последното останало в Драгоданово дете, чиято индивидуална оценка е изключително специфична, тъй като изисква едновременно предоставяне на интегрирани медико-социално и образователни услуги, заедно с корекционно-възпитателни.

Резултатите от индивидуалните оценки бяха представени по време на работна среща в Министерството на образованието и науката, ръководена от заместник-министър Деница Сачева, с представителите на заинтересованите министерства, Държавната агенция за закрила на детето, Омбудсмана на Република България, Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, на неправителствени организации, представители на РУО и директорите на СПИ и ВУИ в системата на образованието.

Окончателно затварят интерната в Драгоданово

Окончателно затварят интерната в Драгоданово

Социално-педагогическият интернат (СПИ) в село...

на 23.05.2017

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Содом и Гомор в село Драгоданово! Местни си плащат за секс с децата от интерната Содом и Гомор в село Драгоданово! Местни си плащат за секс с децата от интерната
След многократни протести на местните жители интернатът в...
на 26.05.2017
МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово
Министърът на вътрешните работи няма правомощия да...
на 03.06.2017
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

- Колко струва един скок с парашут?
- 500 лв.
- Ами ако случайно парашутът не се отвори?
- Ние ще върнем парите ви.

няма нови новини
Днес: 331
hot
най-четени новини в момента
сега
2384
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! АБВ подкрепя кабинета "Борисов" за рестарта на АЕЦ "Белене". Психодесните с провокации на митинга за Втора атомна (ОБНОВЕНА)
x
Кои държави водят най-здравословен начин на живот
x