БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Заплатата на Сертов като експерт по сигурността била 3 бона

Само в ПИК
Заплатата на Сертов като експерт по сигурността била 3 бона
Автор: ПИК
Дата
Дата
8119
Коментари
5
Заплатата на Сертов като експерт по сигурността била 3 бона

Изпълнителният директор на Ангел Божилов "Обединени енергийни търговци" декларира, че издирваният Петко Сертов все още работи за дружеството. Там е от пролетта на 2013 година, на граждански договор, като консултант.

"Г-н Сертов получава 3 хиляди лева нето от моето дружество. Ползвам неговите услуги, когато имам нужда от тях. Смятам, че заплатата за нивата на България, е достатъчна", разкрива Ангел Божилов пред БНР. Той признава, че е ползвал услугите на Сертов като експерт по сигурността и правото. Според него обаче не можело да има връзка между изчезването на Петко Сертов и информацията, до която има достъп в "Обединени енергийни търговци".

"Нямам кой знае какви тайни, за да са го отвлекли заради мен и информацията, с която разполага покрай работата му. Ползвам неговата експертиза и в област "сигурност", и в област "право"... Нямам кой знае какви тайни... Имаме няколко иновативни разработки, които са в процес на патентоване, ползвам услугите му най-вече за защита на интелектуалната собственост, но надали можем да свържем изчезването му и с тази работа", твърди Божилов. Той отрече информацията, че е бил последният човек, видял Сертов: "По телефона не съм го чувал повече от десет дни. В петък сутринта Сертов е бил в офиса по текущи въпроси, държал се е абсолютно адекватно и нормално. Пожелал е весел уикенд, нищо тревожно като поведение. Не съм го виждал повече от двайсет дни. За мене беше огромна изненада, когато господата от МВР се свързаха с мене в неделя. Дори да си призная не възприех насериозно обаждането им. И аз съм силно притеснен, тъй като господин Сертов ми е приятел."

"Обединени енергийни търговци" е един от двамата най-големи износители на електроенергия от България. През 2010 барети нахлуха в офисите на фирмата и направиха обиск във връзка с разследване за кражба на ДДС. 

„Обединени енергийни търговци” изнася електроенергия за Турция, Украина, Гърция и Румъния и има лиценз от Комисията по държавно електрорегулиране. През 2006 г. такъв е бил отказан на представителството в Казанлък, но впоследствие държавните чиновници са отчели, че вече изпълнява всички необходими изисквания и са одобрили лиценза.

В София регистрацията на енергийната фирма е на ул. „Секвоя” 1А, офисите се намират в имот, съседен с този на покойния Тодор Живков. На същия адрес е регистрирана и „Енергина финансова група”, сред чиито управители е Богомил Манчев, председател на Български атомен форум и управител на друга, също известна фирма – „Риск инжинеринг”. Името му нашумя преди време и покрай скандалите с енергийния експерт Стефан Гамизов.

Напиши коментар »
(5)
1
Няма държава ,няма контрол,няма сигурност,всичко е ала бала!
2
Ега ти червения чукалник, Момата го вреди със служба и младо к..ве за секретарка, после го е пратела на хранилка и то много богата хранилка и чукалника бил недоволен от безпаричие, че вземал на двадесет пенсионери пенсиите за нищо, плюс и максимална си пенсия. И сега трошим милиони да търсим тоя развратен червен чукалник, а за простосмъртен българин, нямаха да си мръднат пръста...
3
Електра, П.С. не е никакъв развратник, по-скоро е смотаняк. Какво толкова го надуват, чудя им се на акъла.
4
Електро тъпа си, та дрънкаш! Просто човека знае за генерала ти много неща, и не е удобен!
5
Изчезна танк майбах, хиляди жп вагони,и паветата на цяла улица.Да не говорим за мостове и фабрики. И никакви хеликоптери не ги потърсиха.....Сега една кола не се вижда пети ден.При всичките камери.Мъка.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

При психиатъра, пълзейки на четири крака, влиза човек, захапал кабел. Докторът го гледа с лека усмивка: - Кой е дошъл при нас - костенурка ли си, гущер или жабка, може би... - Не, докторе, аз съм сисадминът, прекарвам ти мрежа.