Започват изграждането на новата улица до рибарското пристанище в Бургас

Региони

Започват изграждането на новата улица до рибарското пристанище в Бургас

3983
на 22.06.2014
Започват изграждането на новата улица до рибарското пристанище в Бургас
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в квартал „Сарафово”. Това каза Чанка Коралска, директор дирекция „Строителство” в община Бургас.

препоръчано

Трасето на улицата преминава по съществуваща алея, която е на територията на крайбрежния парк, за който има изготвен проект. Улицата тръгва от сега съществуващата „Черно море” и по наклона стига до входа на паркинга на новото рибарско пристанище. Трасето е дълго 600 метра, ширината на улицата е два пъти по 3 метра т.е. общо 6 метра е платното с два тротоара по 1.5 м. широки от двете страни. Община Бургас ще изгради новия път със собствени средства в размер на около 1 млн. лева.

„Улицата е абсолютно необходима, тъй като по нея е единствено възможен транспортният достъп до бъдещото рибарско пристанище”, каза още Коралска. Срокът за изпълнение е за около 6 месеца. „Изграждането на тази улица е свързано и със строителството на пристанището. Действията между изпълнителя на строежа на улицата и този на пристанището трябва да са съгласувани така, че строежът на улицата да не възпрепятства изграждането и достъпа на строителната техника до пристанището. Най-вероятно улицата ще бъде готова края на октомври заедно с приключването на строителните дейности по рибарското пристанище”, добави Коралска.

По думите й, вече е изградена конструкцията на самото пристанище. Това са два мола. Единият е югоизточният мол, който е изцяло нов и който е изграден. Другият е реконструкция на съществуващия западен мол. Пристанището е за около 106 лодки, като има възможност да акостират и по-големи лодки. В предкейовия фронт има рибна борса, административна сграда, голям паркинг. В момента се изграждат вълнобойните стени, които трябва да бъдат монтирани до края на август. Засега всичко върви по график.

Строителството на рибарското пристанище е първият одобрен български проект по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянк” от Оперативна програма „Рибарство”. За неговото изпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК