Застрашена ли е финансовата стабилност на Европа?

ЧАС ПИК

Застрашена ли е финансовата стабилност на Европа?

4193
на 06.07.2015
Застрашена ли е финансовата стабилност на Европа?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Резултатът от неделния референдум в Гърция, на който по-голямата част от гражданите гласуваха против условията за споразумение, поставени от кредиторите по дълга на страната, може да застраши финансовата стабилност в Европа.

препоръчано

Тази гледна точка се съдържа в публикация в американския вестник "Ню Йорк таймс" (New York Times). "В неделя гърците дадоха зашеметяващ отпор на европейските лидери, в резултат на историческо гласуване те решително отхвърлиха условията на споразумението, което предлагаха кредиторите, това може да стане причина за преразглеждане на мястото на Гърция в Европейския съюз, както и да подкопае финансовата стабилност на Европа", се посочва в публикацията. Според изданието, в светлината на резултата от референдума, "се запазва вероятността кредиторите да си отидат, оставяйки Гърция пред заплахата от фалит, финансов крах и изключване от еврозоната, а в най-лошия случай - и от ЕС".

Освен това, както се отбелязва, сега "залогът е повече от самото членство на Гърция в Европейския съюз, експертите изразяваха най-различни версии за това, какво означават резултатите от гласуването за бъдещето на еврото и за световните финансови пазари". Вестникът в тази връзка констатира, че в понеделник сутринта азиатските пазари откриха с понижение на котировките.

Петролът поевтиня. Окончателните официални резултати от гласуването на неделния референдум в Гърция са: 61,31% от гласувалите избраха да не се съгласят с натиска на Брюксел, от другата страна са 38,69%, които избраха "да". Участието възлиза на 62,5%. /АФП,ТАСС

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК