БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Затвор за счетоводителка и касиерка от пловдивското следствие

Само в ПИК
Затвор за счетоводителка и касиерка от пловдивското следствие
Автор: ПИК
Дата
Дата
7233
Коментари
2
Затвор за счетоводителка и касиерка от пловдивското следствие

Бившата главна счетоводителка на пловдивското следствие Златка Благоева и касиерката там Ивета Димитрова влизат в затвора, след като Пловдивският районен съд ги призна за виновни, че са крали пари от гаранции. Става дума за сумите, които обвинени в различни престъпления плащат като гаранция, ако не бъдат оставени в ареста. След изтичането на срока на гаранцията човекът има право да си я получи обратно. Двете служителки обаче фалшифицирали съответните ордери и така излизало, че гаранциите са върнати обратно.

От декември 2000 г. до септември 2002-а  Благоева е присвоила 57 600 лв., а за времето от април 2003-а до май 2007-а – други 161 250 лв., този път в съучастие с Ивета Димитрова. За тази злоупотреба Благоева ще лежи 4 години и половина при първоначален общ режим и ще бъде лишена от правото да заема длъжност, свързана с управление на чуждо имущество за 3 години, съобщама "Марица".

Ивета Димитрова е присвоила 17 800 лв. между април и юли 2003-а със съдействието на Благоева, след което дейността й продължила. Така от ноември 2005-а до май 2007-а тя сложила ръка на 70 550 лв. пак с помощта на шефката. Присъдата на Димитрова е 4 години затвор и 3 години, в които не може да бъде материално отговорно лице. Двете трябва да възстановят щетите на прокуратурата.

Това решение на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния.

Още по темата
Наръгаха с нож бивша финансистка на пловдивското следствие
Часовник
09:10
Бивша счетоводителка от пловдивското следствие е била наръгана с нож. Златка Богоева била нападната от непознат в мазето на блока, в който живеела, на ул. "Изток" под тепетата. В ранния следобед в...
Напиши коментар »
(2)
1
Ми докато герб ви управлява така ще е.
2
Като излезат, пак ще са готови да заемат такива длъжности. Предложението ми е да не вземат такива длъжности до живот!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Резултатите от анкета на собствениците на Ферари и Ламборгини показват сериозни конструкционни проблеми в тези автомобили. Краката, които са достойни да се возят до шофьора, не се събират в тези автомобили!