Вход
София
Времето в София -1 o C

Затягат достъпа до обезщетенията за безработица

Затягат достъпа до обезщетенията за безработица

07:23
7723
2
Затягат достъпа до обезщетенията за безработица
Автор: ПИК
03.01.2018
2
7723

Затягат се изискванията за получаване на обезщетение за безработица. Ще са нужни повече месеци с осигуровки, а за да се получава по-дълго – и повече натрупан стаж.

Подаваме заявление за обезщетение за безработица във всяко поделение на НОИ

Подаваме заявление за обезщетение за безработица във всяко поделение на НОИ

Заявление за обезщетение за безработица ще можем да...

на 22.02.2015

Първо условие обаче е регистрацията в бюро по труда. Досега се изискваше също човек да се е осигурявал минимум 9 от последните 15 месеца. С новите правила този период се удължава – вече се искат най-малко 12 месеца от последната година и половина.

Променя се и изискването за натрупан стаж, от който зависи колко дълго ще се изплаща обезщетението. За получаване в рамките на 1 година вече ще е нужно да сме работили 15 години, предаде Би Ти Ви.

Увеличава се размерът на минималното обезщетение за безработица - от 7 лева и 20 стотинки на 9 лева на ден. За безработните, които вече го получават, НОИ ще увеличи размера служебно.

От тази година на минимума, който се изплаща 4 месеца, ще са и хората, които са напуснали работа по предложение на шефа си срещу уговорено обезщетение. Мотивът? „Тук имаме отново съгласие на служителя. Той получава предложение от работодателя, което приема т.е. това съгласие, заедно с останалите основания, при които има съгласие, е напълно идентично”, твърди Катя Кирилова от НОИ.

Досега в тези случаи хората получаваха високото обезщетение от 60 на сто от дохода. От 2018 г. ще разчитат на 9 лв. на ден.

Плащат парите за безработица по нови правила

Плащат парите за безработица по нови правила

Нови правила за изплащане на обезщетенията за безработица...

на 02.01.2017

Ако осигуряването е прекратено преди 1 януари, а документите са подадени към НОИ сега, новите правила относно размера ще засегнат само месеците с обезщетение през тази година.

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
НаПИКани журки, в последните 2 часа не сте анализирали фустата на Деси Радева. Ива Николова и Мастаркова не са ли на работа?
2
https://m.youtube.com/watch?v=Er7JQq-FI8I
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
архив

На чукчата му попаднали отнякъде сума пари, и к"во да ги прави - вложил ги в банка. Здрав влог, едър спестител един вид, изпращат го с уважение. На другия ден обаче чукчата пак пристига в банката. - Тегля си парите. - Ама как, ама защо… Тегли и това е. Ама си ги иска и в чисто нови банкноти. Какво да го правят - клиент. Нареждат му един куп нови банкноти. Сяда в един ъгъл, брои ги, и отива пак на касата. - Пак ги внасям. Клиент, какво да го правят… Издават му нова книжка, изпращат го с уважение. На излизане чукчата вика: - Утре пак ще дойда да си ги преброя.

няма нови новини
Днес: 319
сега
2845
четат ПИК
сега
четат тази новина
СИГНАЛ ДО ПИК! Зловещо съоръжение плаши столичани с фатален инцидент (ВИДЕО)
x
Пет супер храни, за да сте супер здрави
x