Бомба

Защо умните хора взимат глупави решения...

Само в ПИК
Защо умните хора взимат глупави решения...
Автор: ПИК
Дата
Дата
7880
Коментари
1
Защо умните хора взимат глупави решения...

Международен екип учени установи защо умните хора взимат глупави решения - когато те имат много опции, това създава "шум" в мозъка им и те действат ирационално, пише в. "Дейли мейл".

Както е трудно човек да се концентрира, когато е пусната силна музика, така и правилният избор се затруднява при наличието на много варианти. Когато трябва да изберем между две неща, работата е лесна. Но когато са налице множество алтернативи, нашият мозък се разсейва от "шума", съпровождащ този процес.

До този извод стигнали учени от Лондон, Вашингтон и Тел Авив, пише изданието.

Още по темата
6-те глупави неща, които жената прави, за да впечатли мъжа
Часовник
21:30
За да спечелим един мъж, понякога сме готови на всичко. Често се държим неестествено, за да го грабнем, което обаче си има своите минуси. Да се преструвате, че сте друг човек отлага шансовете ви да...
Напиши коментар »
(1)
1
И тези кретени са взели заплата, че и субсидии за подобни малоумия.Първо, ако този принцип е верен, той действа и на умни и на глупави. И второ: Човек за това се води умен, за да може да изолира "шума" в мозъка си.... Явно тези учени, както една сериозна част от нашите "учени" в БАН имат само шум в мозъка !!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Имате на разположение 5 мин…. Остават ви още 4мин. и 99 сек.”
(Военен)