ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Пациентка почина заради фатално закъснение на линейка

Само в ПИК
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Пациентка почина заради фатално закъснение на линейка
Автор: ПИК
Дата
Дата
8074
Коментари
4
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Пациентка почина заради фатално закъснение на линейка

Началото на годината за семейството на Вера Петрова е повече от тежко след като от Бърза помощ отказват да закарат в болница нейната леля. Краят е фатален.

От Бърза помощ обясняват, че получили сигнал със съмнения за инсулт, след направен преглед се оказва, че жената има деменция. След часове тя издъхнала след остър сърдечен инцидент, съобщи БНТ.

В началото на януари 85-годишната Вергиния Петрова се почувствала зле. Успяла да се обади на близките си, те на спешна помощ. Наложило се съседите да разбият вратата, за да влезе спешният екип. 

„Линейката идва след около час и половина. Лекарите пишат протокол, на който протокол впоследствие се вижда, че е написано съмнение за инсулт, бият ѝ някаква инжекция и я оставят точно така, както е паднала на земята в кухнята в краката на 70-годишния ми баща, който сам не може да я вдигне. Там със съседа са се опитвали нещо да направят, но не са се справили”, обяснява близка на починатала жена.

От Бърза помощ обясниха, че заварили лежащата жена. Опитали се да я вдигнат, но тя отказвала. Сигналът бил подаден като съмнение за инсулт. Оказва се нещо съвсем различно. 

„На място от прегледа, който извърших, категорично отхвърлих наличие на остър мозъчен инцидент. Прегледът беше изключително сложен. Успях единствено да премеря кръвна захар и да извърша някои проби неврологични. След което започна една борба между мене и пациентката. Блъскаше, викаше и най-вече обиждаше екипа”, казва д-р Пенчо Кожухаров от Спешна помощ.

По думите на лекаря, близките го помолили да ѝ даде успокоително. Д-р Кожухаров уважил молбата им, поставил диагноза деменция и си тръгнал. Близките звънят по-късно и молят линейка да транспортира все пак жената до болница. Такава не идва. След няколкочасова битка Вергиния стига до лечебно заведение с частна линейка, но вече е твърде късно - причината за нейната смърт се оказва остър сърдечен инцидент. Състояние, което докторът от Бърза помощ по някаква причина не е констатирал.

От Бърза помощ обясниха на какво се дължи закъснението на линейката след второто ѝ повикване. 

„Деменцията не е животозастрашаващо състояние. По тази причина и за най-голямо съжаление все пак ние сме се забавили и жената е починала. Бяха много малко екипи. В същия този ден смяната през деня е работила с 13 екипа, а през нощта с 10”, твърди д-р Мариана Малинова - началник отдел "Медицински дейности" в Спешна помощ.

 

Още по темата
ИСТОРИЯ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА! Линейка закъса в преспите, шофьорът слезе и започна да рине сняг (СНИМКИ)
Часовник
16:46
Линейка на сирени половин час се опитва да стигне по пешеходната зона на Враца, известна като Пробива, до централната поща в града по сигнал за човек в тежко здравословно състояние, съобщи...
Напиши коментар »
(4)
1
Стига сте плюли по лекари, сестри и болници! След някоя и друга година ще трябва да се лекувате сами!
2
Дебела тояга им трябва !
3
Tova niama da bade i za posleden pat.Nekadarnizi.Kollo xora po4inaxa ot va6ite gre6ki.Zdravnata sistema e nuleva.
4
Аз път да попитам т.нар "близки", защо тази дементна жена живее сама и защо не се грижат за нея?? Лекарят не е Бог, дошло й е времето да умира и е умряла на 85 години. Заща се очаква от лекарят да се бори с пациентите и да ги пренася+??? Това ли му е работата? Близките са длъжни да осигурят място за преглед и възможно най-спокойна обстановка, за да свърши лекарят своята работа. Какво очакват при преглед проведен на пода и агресия в допълнение??
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!