Вход
София
Времето в София 22 o C

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРСКА МЕДИЯ! Бившият външен министър на Донецката народна република проговори пред ПИК за убийството на боеца Моторола и какво чакат от Путин в Донбас

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРСКА МЕДИЯ! Бившият външен министър на Донецката народна република проговори пред ПИК за убийството на боеца Моторола и какво чакат от Путин в Донбас

на 22.10.2016
2460
21
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРСКА МЕДИЯ! Бившият външен министър на Донецката народна република проговори пред ПИК за убийството на боеца Моторола и какво чакат от Путин в Донбас

Александър Кофман със сензационни разкрития за това разстрелват ли се пленници в Украйна

Александър Кофман е роден на 30 август 1977 г. в град Макеевка, Донецка област. Завършил е строително инженерство в Донбаската държавна академия по строителство и архитектура. 

Путин благослови въоръжена мисия на ОССЕ в Източна Украйна

Путин благослови въоръжена мисия на ОССЕ в Източна Украйна

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подкрепя...

на 20.10.2016

През 2014 г. той оглави секретариата на Координационния съвет на Общественото движение "Юго-Восток". Същата година бе избран за депутат в парламента на Съюза на Народните републики на Новорусия. На 26 юни 2014 г. Кофман стана първи заместник-председател на парламента. На изборите за лидер на Донецката народна република на 2 ноември 2014 г. той зае второ място. Кофман бе назначен за външен министър на ДНР и заемаше това място до 23 февруари 2016 г. 

Александър Кофман в момента е един от най-търсените от медиите анализатори на събитията в Украйна. Той се изявява като коментатор в ефира на основните руски телевизии. ПИК е първата българска медия, която успя да се свърже с него, за да разбере от какво се случва в Донецк и в Украйна, ще има ли скоро мир, каква е истината за убийството на бунтовническия командир Арсений Павлов-Моторола. 

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Кой е истинският Моторола, Александър Игоревич? Как е получил екзотичния си прякор?

- Не знам истинската история. Когато дойде при нас, той вече си беше с този прякор. Моторола е човек на войната. Беше човек, който не познаваше страха. Той е бил доброволец в двете войни в Чечня. И когато бедата дойде в Украйна, Арсений пристигна при нас. Много малко са ни се пресичали пътищата с него. Той е военен, аз съм политик. Винаги съм се възхищавал от него. Защото той е човек, който въобще не се страхуваше, както вече казах. Той не е много по-млад от мене, аз съм на 39 г., той - на 33 г. Но ако на мене ми се наложеше с толкова оборудване да тичам, щях да издъхна от преумора. Чудя се откъде този човек имаше толкова много сила. Това беше човек, който не влезе нито в политиката, нито в икономиката. При него всичко беше много просто - руснаците се нуждаят от помощ и той дойде да помогне. 

- Вътрешното министерство на Русия обяви убийството му като терористичен акт. Защо убиха Моторола, кой имаше интерес от показната му смърт?

- Ще бъда съвършено искрен с вас. Той един от най-близките приятели на нашия лидер Александър Захарченко. Преди около година убиха мой много близък приятел. Тогава ми казаха: "Не могат да се доберат до тебе, затова убиха приятеля ти". Напълно възможно е в случая с Моторола да е същото. До лидера ни да се добереш, слава богу е много трудно и тежко, затова убиха неговия приятел. Трима охранители защитаваха Арсений. По-точно - двама охраняваха жена му и един - него. Всички варианти прехвърлих през главата си. Но освен на украинската власт, смъртта му не изгодна за никого. Но се получи обратният ефект. На погребението му дойдоха хиляди хора. В Харков се появи надпис : "Украинецо, помни. Окупаторите така не ги погребват". Убиха го физически. Но хората го харесват още повече сега.

- Но в някои медии излезе информация, че в интервю Арсений Павлов-Моторола се хвалил, че убил 15 души, и убийството му е отмъщение за това?!

- Помня как се хвалеше. Правеше го пред задържани в плен бойци. Когато трябваше да получим информация от тях, ги плашехме. Аз, който за съжаление или за щастие, не приемам изтезанията, връчих на един от пленниците лопата и му казах "Копай".  Когато той ме попита какво да копае, му рекох: "Как какво - твоя гроб". После му бутнах лопатата: "Къде копаеш, глупако? Там трима в земята лежат". Разбира се, нямаше никакви трима, нито пък имах намерение да го убивам и да го погребвам там. Но повярвайте,  след това ние получихме цялата ни необходима информация. Моторола затова каза на пленниците, че е убил 15 души. За да се изплашат и да дадат показания.  Помните ли парада на пленниците в Донецк? Защо мислите, че го направихме?

- Вие ми кажете.

- За да покажем на целия свят, че не убиваме своите пленници. Нито Моторола е убивал, нито Захарченко, нито аз.

- Боите ли се за живота си?

- Да, разбира се. Като се има предвид, че създавам неприятности на украинската власт, не по-малко от Моторола. Вярно,не на война, но на други фронтове. Даже не толкова се страхувам за своя живот, колкото за живота на жена ми и децата ми. 

- Какво става в Донбас в момента? Примирието непрекъснато се нарушава. 

- Не ни харесва съгласието за въоръжената мисия на ОССЕ. Но ние вярваме в ръководството на Русия, че няма да ни изостави.

- Но Путин поддържа идеята за въоръжена мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Източна Украйна, въпреки вашето несъгласие. Той официално обяви позицията си след срещата на "Нормандската четворка".

- Не вярвам, че Путин може нас да ни ни изостави. Но това решение за въоръжената мисия ни плаши. 

- Кога ще свърши тази братоубийствена война, която водите? Западът и САЩ продължават да налагат санкции на Русия заради Украйна, а вие искате Москва да ви подкрепи... Получава се омагьосан кръг.

- В Палестина войната продължава вече 67 г., в Абхазия- 27 г., В Осетия - 26 г., в Нагорни Карабах - 26г. И в Украйна в близко време войната няма да свърши.  Елцин предаде Югославия. И това не му беше простено. Сегашното ръководство на Русия разбира това. 

- Вие сте в черния списък на Порошенко за санкции...

- Доколкото знам са ме осъдили на 15 г. затвор.

- За тероризъм ли?

- Много пунктове има обвинението, в това число и създаване на терористични групировки. Но има и много екзотичен пункт - обезпечавал съм сигурността на съгражданите си зад граница. Представяте ли си за каква върховна глупост става дума?!

- Но в Русия също има голям разнобой за Украйна. Опозицията не престава да осъжда политиката на Путин и неговия екип за Крим и случващото се в Източна Украйна...

- Опозицията е сбор от клоуни. Те нямат нито ресурси, нито ярки политици. Нищо и никого. На последните избори те извадиха от чантата този клоун Малцев, който каза върховната глупост, че новата историческа епоха започва с революцията в Русия от 5 ноември 2017 г. Какво да кажеш на такава глупост? Те са просто едни слаби и безлични хора. 

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(21)
1
ЗАЩО УБИХА МОТОРОЛА? ЕМИ ЗАЩОТО БЕШЕ ТЕРОРИСТ БЕ БЛЯД НЕЩАСТНА? ТИ КАКВО ДИРИШ В АБХАЗИЯ,ПРЕДНЕСТРОВИЕТО,ГРУЗИЯ,ЧЕЧНЯ? КАКВО ДИРЕШЕ В АФГАНИСТАН? КАКВО ДИРИШ В УКРАЙНА? ЗАЩО ОКУПИРАХТЕ КРИМ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ КРИМ Е УКРАЙНА? ОТГОВОРИ БЕ ПИЯН АЗИАТЕЦ ПОДЛОГА ЕВРЕЙСКА? КЪМ ТЕРОРИСТИТЕ НИКАКВА МИЛОСТ..КУРШУМ В ГЛАВАТА И ПЛИТКО ЗАРАВЯНЕ
2
Е, щом 1националсоциалист мисли така, значи е вярно. През 1945 не ги ли избиха? Вярно бе, гнидите са неизтребими...
3
Странно , медията руска ли е , донбаска ли е или е българска . Мисля , че пишещите тук трябва да са преди всичко българи , а не рубладжии.
4
До 1 ТИ вземи и научи ИСТОРИЯ явно си от това поколение на чалгата където ви имиха мозъците зада ви управляват по лесно .Де да имахме лидер като Путин че да си върнем нашите незаконно отнети земи.
5
Мурзилките излязоха големи боклуци.
6
Браво на ПИК! Досега никъде не успяхме да чуем и видим какво всъщност се случва в Украйна, някой да ни го каже от вътре в системата. Но ето, че вие успяхте да се внедрите в тази странна организация Донецка народна република и да ни покажете нещата от кухнята. Благодаря ви.
7
Как успяхте да влезете в тази групировка, Албена Борисова? Макар че и помня и друг път сте го правили.
8
Нещастник. Иди си при Путин, вместо да правиш поразии в Украйна!
9
Поганци. Затвор за такива
10
Жаль, что столько жизней положили освобождая Болгарию от турок...
11
Истински герои. Той, Моторола, Гиви, Захарченко. И всички млади и безстрашни. А не като нашите американски подлоги.
12
Бывший "министр иностранных дел ДНР" Саша Кофман дал интервью болгарскому изданию и теперь сетует, что в комментариях там его болгары поливают дерьмом. Даже слово "братушки" в кавычки взял от обиды. Надо же, какая неожиданность. Нигде не любят Путина и его бандитов. Даже в Болгарии уже не братья. И ведь Кофману даже в голову не приходит, что может быть дело не в "братушках", не в болгарах, не в украинцах. Что может быть, если тебя в комментариях "братья-славяне" чморят с удивительным интернациональным единодушием, то что-то не так с тобой, а не с ними. Но нет. Такие глубокие выводы не под силу сделать министрам ДНР
13
давно русские танки не вступали в Софию. Можем повторить © Кофман
14
дай Боже да има скоро руски танкове ж София дай Боже....а Укро-фашагите и бандерковци да се готвят за Нюрнберг жтора серия ама този пут ще е ж Киев за назидание !
15
Смела жена сте, Албена! Преди време влязохте при терористите от украинските военни батальони и при сепаратистите, сега при Кофман... Жалко е, че в Украйна краят не му се вижда.
16
Така наречената "Българска медия " пик скоро ще публикува интервю с шефа на ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. Очаквайте с нетърпение. А сега си четете долните пасквили на руските терористи и се задоволявайте с тях.
17
Опять скоро "братушки" будут нашим врагам помогать рыть окопы. Ничего серьёзней им их "англоязычные друзья" не доверяли никогда.
18
Дякую болгарам за моральну підтримку та співрозуміння. Росіяни сьогодні то зомбі які хворіють імперіалізмом та "нашизмом". Thanks for support, from Ukraine brothers
19
Еврюгите продължават да си играят със сътбите на руснаците!
20
Кой бе Моторола? Ами той беше работник в автомивка в Ростов, бил е свързочник в Чечня и никога не е влизал в бойни действия.Заминава за Украйна през 2014 година като взима 2 седмици отпуск от автомивката..изоставя съпруга и син в Ростов.
21
Юзо-хазарският диктатор Путин ще отговаря пред Хагския трибунал за смъртта на 2 милиона и 700хиляди чеченски българи, килията на Милошевич го очаква...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

В поликлиниката: – Докторе, не мога да спя. – Вземете разхлабително! – И от него ще спя по-добре?! – Не, но ще има с какво да се занимавате.

няма нови новини
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
сега
2999
четат ПИК
сега
четат тази новина
Астролог: Дръжте емоциите под контрол, трябва да се очистим от всичко излишно
x