Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)

Само в ПИК
Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)
Дата
Дата
6550
Коментари
3
Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)

Уред за термотерапия с парафин, необходим за лечението на децата с церебрална парализа бе закупен в Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов“ - Бургас, съобщи "Флагман". Средствата са осигурени от големия благотворителен концерт, в който участие взеха велики имена на българската естрада - Йорданка Христова, Мая Нешкова, Мими Иванова и Развигор Попов, Тоника-Домини, Мустафа Чаушев, Христо Кидиков, Жан Шейтанов и други знакови родни изпълнители.

Над 2 хил.бургазлии напълниха през юни Летния театър и подкрепиха общоградската кауза за подпомагане на дома в ж.к.“Зорница“. Днес уредът вече е доставен и помага на над 120 деца.

Величко Янков, Мустафа Чаушев, Бенчо Бенчев и Веселин Пренеров организираха големия концерт в Летния театър на Бургас

„Тази инсталация ни възможност да направим терапия, която подготвя мускулите, релаксира, за да може последващата рехабилитация да има още по-голям ефект. Особено през зимните и по-студените месеци това е много необходимо“, каза директорът на дома д-р Пепа Ралчева. Тя поясни, че до този момент са използвали стар уред, който обаче е бил нефункционален.

От концерта са събрани 15 хил.лева. Сред основните иницииатори на кампанията бяха изпълнителят Мустафа Чаушев, журналистът Веселин Пренеров, бизнесменът Величко Янков и общинският съветник Бенчо Бенчев. Община Бургас също се включи в инициативата и осигури Летния театър.

„Щастлив съм, че успях да убедя колегите, които наистина дойдоха без никакви условия и помогнаха в инициативата и сега виждаме, че тя помага на децата“, заяви от своя страна Мустафа Чаушев, който бе мотор на инициативата.

„След като видях, че над 2 хил.бургазлии напълниха Летния театър, ръкопляскаха на хубавата българска песен, на най-големите българските изпълнители, си казах, че всичко това има смисъл. Ще продължим да работим в тази посока!“, допълни го Веселин Пренеров.

„Много съм доволен, защото всеки ден виждам, че немотията и болестите съсипват българския народ. Ние успяхме да покажем, че въпреки този негативизъм, в България има възможност да се прави и благотворителност“, каза другият инициатор за благородната кауза Величко Янков, който предложи и в Бургас да се учреди Клуб на дарителя, който да обедини общественици и бизнесмени и те да помагат на хората целогодишно, а не кампанийно. 

 

 

Още по темата
Добра новина! Бизнесмен подарява ново колело на болната от церебрална парализа Вики
Часовник
21:31
Болната от детска церебрална парализа Вики от Пловдив, чието специално колело за рехабилитация беше откраднато, скоро ще има нов велосипед. Новината съобщи пред Дарик майка й Гергана...
Напиши коментар »
(3)
1
а лила алчната и бездетна какво подари,просто питам,не я пише
2
А баба лили не отвори ли кесияха?
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Жена към мъжа си:
- Мило, ръцете са ми ледени, какво да правя?
- Дръж ми бирата!