Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)

Само в ПИК
Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)
Дата
Дата
5810
Коментари
3
Звезди на българската естрада подариха уред за лечение на деца с церебрална парализа (снимки)

Уред за термотерапия с парафин, необходим за лечението на децата с церебрална парализа бе закупен в Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов“ - Бургас, съобщи "Флагман". Средствата са осигурени от големия благотворителен концерт, в който участие взеха велики имена на българската естрада - Йорданка Христова, Мая Нешкова, Мими Иванова и Развигор Попов, Тоника-Домини, Мустафа Чаушев, Христо Кидиков, Жан Шейтанов и други знакови родни изпълнители.

Над 2 хил.бургазлии напълниха през юни Летния театър и подкрепиха общоградската кауза за подпомагане на дома в ж.к.“Зорница“. Днес уредът вече е доставен и помага на над 120 деца.

Величко Янков, Мустафа Чаушев, Бенчо Бенчев и Веселин Пренеров организираха големия концерт в Летния театър на Бургас

„Тази инсталация ни възможност да направим терапия, която подготвя мускулите, релаксира, за да може последващата рехабилитация да има още по-голям ефект. Особено през зимните и по-студените месеци това е много необходимо“, каза директорът на дома д-р Пепа Ралчева. Тя поясни, че до този момент са използвали стар уред, който обаче е бил нефункционален.

От концерта са събрани 15 хил.лева. Сред основните иницииатори на кампанията бяха изпълнителят Мустафа Чаушев, журналистът Веселин Пренеров, бизнесменът Величко Янков и общинският съветник Бенчо Бенчев. Община Бургас също се включи в инициативата и осигури Летния театър.

„Щастлив съм, че успях да убедя колегите, които наистина дойдоха без никакви условия и помогнаха в инициативата и сега виждаме, че тя помага на децата“, заяви от своя страна Мустафа Чаушев, който бе мотор на инициативата.

„След като видях, че над 2 хил.бургазлии напълниха Летния театър, ръкопляскаха на хубавата българска песен, на най-големите българските изпълнители, си казах, че всичко това има смисъл. Ще продължим да работим в тази посока!“, допълни го Веселин Пренеров.

„Много съм доволен, защото всеки ден виждам, че немотията и болестите съсипват българския народ. Ние успяхме да покажем, че въпреки този негативизъм, в България има възможност да се прави и благотворителност“, каза другият инициатор за благородната кауза Величко Янков, който предложи и в Бургас да се учреди Клуб на дарителя, който да обедини общественици и бизнесмени и те да помагат на хората целогодишно, а не кампанийно. 

 

 

Още по темата
Добра новина! Бизнесмен подарява ново колело на болната от церебрална парализа Вики
Часовник
21:31
Болната от детска церебрална парализа Вики от Пловдив, чието специално колело за рехабилитация беше откраднато, скоро ще има нов велосипед. Новината съобщи пред Дарик майка й Гергана...
Напиши коментар »
(3)
1
а лила алчната и бездетна какво подари,просто питам,не я пише
2
А баба лили не отвори ли кесияха?
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Полицейска школа за повишаване на квалификацията. Инструкторът дава задача:
- В язовир плува лодка с шест човека на борда. Обръща се и всички се издавят. Колко човека са загинали?
- Шест! - обажда се един новобранец.
- Неправилно, Петров! Дванадесет са загинали - шест при инцидента и шест при следствения експеримент.