Здравен експерт алармира: Работодателите да ваксинират служителите срещу грип

Само в ПИК
Здравен експерт алармира: Работодателите да ваксинират служителите срещу грип
Автор: ПИК
Дата
Дата
1471
Коментари
1
Здравен експерт алармира: Работодателите да ваксинират служителите срещу грип

Работодателят трябва да имат грижата за своите работещи, защото ако в цялата страна нямаме ваксинално покритие 60-70%, няма как да се справим с това разпространение на грипа. Това каза пред камерата на БНТ председателят на Българското дружество по инфекциозни болести проф. Татяна Червенякова.

Тя и колегите й инфекционисти по време на годишната си конференция в Русе призоваха  шефовете на фирмите да имунизират служителите си срещу грип, за да се намалят размерите на евентуалната грипна епидемия.

В България по-малко от 30 на сто от хората си поставят противогрипни ваксини, докато в другите европейски страни процентът надхвърля 80.

Тази есен все още няма регистриран случай на грип в България. Очакваният вирус е Мичиган. За да се предпазим от него или поне да няма сериозни усложнения, инфекционистите препоръчват всеки българин, който няма противопоказания, да се ваксинира.

Грипната ваксина е особено препоръчителна за децата и възрастните над 65 години, защото при тях усложненията вследствие на заболяването може да са много по-сериозни. Въпреки лекарските препоръки русенци не се различават от общата тенденция в страната.

Специалистите препоръчват и противовирусни препарати при грип, но при условие, че се вземат още при първите симптоми. Както и ако се разболеем, да си почиваме в къщи, а не да ходим на работа и да рискуваме още да усложним заболяването.

Напиши коментар »
(1)
1
Фармастичната мафия иска да вкара държавата във своите планове за ограбаване на обикновените хора, за това, че съзнателно и безнаказано разпространява различти разработени от тях щамове на грип!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.