Вход
София
Времето в София -3 o C

Здравното министерство кандидатства за закупуване на 400 линейки

Здравното министерство кандидатства за закупуване на 400 линейки

13:06
2356
1
Здравното министерство кандидатства за закупуване на 400 линейки
Автор: ПИК
23.12.2017
1
2356

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Регионална здравна инфраструктура“.

Уникум здравеопазване! Болницата в Разград остана без линейки

Уникум здравеопазване! Болницата в Разград остана без линейки

Болницата в Разград остана без линейки, съобщава БНР. Предишното ръководство е продало едната линейка, а другата е дало под наем на таксиметрова фирма, обяви новият директор на болницата д-р Гечо...

на 19.12.2017

Тя се реализира в рамките на Приоритетна ос 4 на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оперативна програма. Бенефициент на безвъзмездната финансова помощ на обща стойност 163,5 млн. лв. е Министерство на здравеопазването.

В рамките на крайния срок на процедурата - 30.03.2018 г., Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуване на 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, и за обновяване на 27 центъра за спешна медицинска в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

Всички лица на територията на България ще имат равнопоставен достъп до медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания за своевременност, достатъчност, качество и безопасност.

Насоките за кандидатстване са обявени на интернет страницата на ОПРР 2014 – 2020 – www.bgregio.eu в меню Оперативна програма „Региони в растеж 2014- 2020"/"Актуални процедури" и в ИСУН 2020.

Сподели:
Напиши коментар »
(1)
1
Eeeeeee, най-после една наистина добра новина.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
архив

Чък Норис може да си изпържи картофи без да включва котлона.

няма нови новини
Днес: 73
сега
2862
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК! Борисов с топло посрещане в Азербайджан (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Уникален робот стимулира растежа на вътрешни органи
x