ТЕМА

ЗИМАТА НАСТЪПВА! Ще вали ли сняг по Коледа и Нова година - вижте прогнозата

Само в ПИК
ЗИМАТА НАСТЪПВА! Ще вали ли сняг по Коледа и Нова година - вижте прогнозата
Автор: ПИК
Дата
Дата
112238
Коментари
2
ЗИМАТА НАСТЪПВА! Ще вали ли сняг по Коледа и Нова година - вижте прогнозата

Млади и стари отсега се питат ще вали ли сняг по Коледа и Нова година и какво време ни очаква по празниците. През декември започва и астрономическата зима, затова и декември има характеристиката на типичен зимен месец. Облачните и мъгливите дни преобладават. Слънцето грее около 55-65 часа.

През декември дните са най-къси. 1 декември 2017 година има продължителност от 9 часа и 17 минути. Най-малкия ден в годината  е 21 декември, неговата продължителност е от 9 часа и 2 минути. От тази дата, продължителността на деня започва да се увеличава. Същия ден започва и астрономическата зима.

През декември температурата се очаква да бъде около нормалната, а месечните стойности на валежите, по-ниски от нормалното за този период на годината. Много облачно време, придружено с гъсти мъгли, такова време ще преобладава през декември. 14-22 дни ще бъдат мрачни, слънцето ще грее около 5-7 дни, а валежите ще са 5-9 дни.

Времето през първото десетдневие на декември ще се задържи студено, максимални температури между 5-8 градуса. Ще вали дъжд, а Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Силни дъждове ще има около 5 декември. На следващия ден ще има снеговалежи, но снежна покривка не се очаква. Около 8-9 декември валежите ще спрат.

През втора деседневка на месец декември времето ще е сухо, но студено. Минималните температури ще се движат между минус 7 и минус 4 градуса. Дневните стойности ще достигат до 5-7 градуса. Гъсти мъгли по поречието на р.Струма и котловинните полета на Западна България.

Времето в началото на трето десетдневие на декември ще остане сухо и мъгливо, около 22 декември се очакват краткотрайни валежи от сняг в Северна България. По Черноморието и в Западна България ще преобладава сухо време.

Около 25 декември от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и ще завали сняг, който ще направи трайна снежна покривка. Температурите по Коледа ще паднат до минус 10 градуса, а в котловините до -12 градуса.

Времето около Нова година също ще бъде студено с превалявания от сняг. Ще има снежна покривка в по-голямата част от страната.

Напиши коментар »
(2)
1
ЗИМАТА СИ Е ЗИМА. ВРЕМЕ. Е. СЕГА Е 08.26 МИН ГЛЕДАМ НОВА ТВ. ДЕСА ДУЛОВСКА СЕ ОПИТВА НЕЩО ДА КАЖЕ. АМА МНОГО МИРИШЕ ОТ ТЕЛЕВИЗОРА ВОНИ СМЪРДИ ЯКО. НЯКЪДЕ ЧЕТОХ ЧЕ МНОГО И МИРИСАЛА. СИГУРНО Е ОТ ТОВА. НЯМА ЛИ НЯКОЯ ЕКО ОРГАНИЗАЦИЯ ДА Я МАХНЕ ЗАВИНАГИ ТАЗИ ТЯ УСМЪРДЕ ДЪРЖАВАТА
2
Винкел, ми вземи се окъпи бе човек! Да знаеш, със сигурност не е от телевизора миризмата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Пътуването с войскови камион става само по един начин: В камиона не се пуши,
не се накланя през каросерията, не се подсвирква на минаващи девойки – само се
седи и се пътува с камион.”
(Военен)