ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

Само в ПИК
ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

Имотът включва сграда и декър и половина място

Автор: ПИК
Дата
Дата
3585
Коментари
1
ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

19 години след като бе приватизирана, бившата благоевградска общинска фирма „Бодрост“ е извадена на публична продан от вчера. От вчера частен съдебен изпълнител продава целия терен на фирмата в центъра на града, който е непосредствено зад мола, заедно с 5-етажната сграда върху него. Земята на адрес „Даме Груев“ №4 е 1475 кв.м, всеки от етажите е от 371 кв.м, сградата е с право на строеж, а общата цена, на която е обявено всичко това, е 2 359 580 лв. Върху сумата купувачът трябва да плати и ДДС, съобщава струмабг.

Сградата е обявена като производствена за кожарска, кожухарска и обувна промишленост. Върху нея тежат 2 ипотеки – от 2006 и 2009 г., и има наложена възбрана от 2016 г. През следващия месец всички мераклии да сложат ръка върху златния имот могат да го оглеждат, предвождани лично от собственика Спас Стамболиев, който е назначен за пазач на обекта.

Решението за продажбата на емблематичната за Благоевград общинска шивашка фирма „Бодрост” е от 1995 г., когато 201 служители в предприятието регистрират производителна кооперация „Бодрост 2000” с председател Димитър Деянов и внасят в общината искане за приватизация на 100% от предприятието по чл. 25 от ЗППДОбП. Интерес към покупката проявява и белгийската „Самсонайт”, която от 1995 г. поръчва на “Бодрост” чанти с нейни материали и местната евтина работна ръка.

През февруари 1998 г. „Бодрост” е оценена на 558 484 долара и е обявена за приватизация. Купувач на 75% от нея става фирма „Вамос” на Сп. Стамболиев и бившия шеф на РЗИ д-р Анатоли Тачов. „Вамос“ предлага 450 000 долара с обещанието да плати кеш 40% от стойността, а другите пари да ги издължи през следващите 2 години. Другите 25% си ги запазва общината за правоимащите. „Вамос” печели конкурса, от който работниците мистериозно се отказват в последния момент, и Стамболиев става управител на шивачките. „Бодрост” започва ударно да шие сакове за белгийската фирма „Самсонайт“ и през 2000 г. дори е на 8-о място от предприятията в Благоевградска област с износ за 5.27 млн. долара.

През 2002 г. общината предлага на Стамболиев да купи нейните 25% дялове в дружеството, но последният отказва. През 2005 г. офертата е подновена и този път приета.

През следващите години фирмата става трън в очите на бившия кмет Костадин Паскалев заради отказа на Стамболиев да оправи оградата на имота, който сега е изваден на публична продан. През 2009 г. Паскалев дори го заплашва, че ако не махне ръждясалите и опасни за минувачите ламарини, използвани за ограда, ще прати на място багерите на фирма „Биострой“, за да ги бутнат. Тогава Стамболиев се оправда с липса на средства, а явно нещата доста са се задълбочили в тази област, след като е на път да изгуби 5-етажната сграда.

По справка в Търговския регистър „Бодрост“ АД е с капитал от 500 000 лв., разделен на 5000 акции по 100 лв. Основната му дейност е производство на куфари, чанти и други изделия за пътуване, сарашки и седларски изделия. Освен Стамболиев в съвета на директорите са още Калинка Кирова, Владимир Спасов и Спаска Лунджова, сестра на покойния вече СДС активист Альоша Сиджимов. Мандатът на съвета е до 25.07.2020 г.

Още по темата
Пуснаха на търг култова дискотека в Благоевград
Часовник
10:30
Пуснаха на търг дискотека „Графити“ в Младежкия дом и още 7 магазина в идеален и широк център на Благоевград. Наддаването за наемане на обектите ще е след две седмици. Помещенията са...
Напиши коментар »
(1)
1
Цветан Василев обра българите и трябва да го заключат. Яна Николва и лазар ЛАзаров и тяхното Colmex Pro правят абсолютно същото, като лъжат хората със сигурна печалба от търговия на акции и злато, а няма такова нещо. Само те обират. Те са в забранителен списък в Испания заради измамните си. Тук няматлиценз да работят, но го правят. Тави Петреску и неговото 24 трейд също няма лиценз, а в много държави го съдятза придобиване и кражба на пари в особено големи размери. В същото време Павел Кочалка е измамник от Чехия и работи със словаци, които също крадат пари от българите. На адрес: бул. Тотлебен 53-55 се намират Веско и Крум, които сабили в затвора за измами , а сега иматфирма MX Trade – уж и те търгуват с акции и злато. Е за каква държава да говорим? Дори не споменавам хилядите фирми и фирмички, дето се крият и реклама да си сложат на вратата, че да не ги провери инспекция по труда примерно. А какво да говорим за нечовещките условия на труд и реалната експлоатация на много хора във Фантастико, Била, Лидл, Секюрити Холдинг и други супер маркети и "охранителни" фирми? То затова и убиха човек от такава охранителна фирма. Заюото там се събират предимно побойници от футболните агити. Бе моляте си и това ми било държава. Те не ти плащат цялото трудово възнаграждение ами ти прибират оловината...какво да говорим.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кого подкрепяте в конфликта между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев, избухнал заради приватизацията на морския ни флот?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уикендът ще премине под знака на общуванията за вас. Бъдете добронамерени и ще се превърнете в желани партньори. С находчивите си действия в понеделник ще привлечете интереса на хора с влияние и средства, което ще се отрази на финансите и кариерата ви. Бързо ще решите повечето от проблемите си във вторник, но бъдете търпеливи и последователни в намеренията си. Подредете по важност усилията си, често се захващате с много ангажименти наведнъж и впоследствие не ги довеждате до успешното им приключване. По много от въпросите си се допитвайте до себе си, нямате по-добър съветник от вътрешния си глас в петък.
ВИП рожденици
Боян Чуков
Боян Чуков
дипломат
Става на: 65 години
Диана Дафова
Диана Дафова
поп певица
Нораир Нурикян
Нораир Нурикян
олимпийски шампион по вдигане на тежести
Става на: 69 години

Американец влиза в пъб в Ирландия и казва:
- Чувал съм, че вие, ирландците, къркате яко, ама нещо не ми се вярва. Ще дам 500 долара на този, който изпие една след друга 10 халби бира.
Всички притихват, някои си тръгват, след малко един се връща: - Важи ли още офертата Ви?
- Разбира се!
Ирландецът изпива десетте халби без почивка,
американецът шокиран вади парите и плаща, после пита:
- Браво, но защо излезе и после се върна?
- Абе, ходих до съседния бар да проверя първо дали мога да ги изпия....