ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

Само в ПИК
ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

Имотът включва сграда и декър и половина място

Автор: ПИК
Дата
Дата
3935
Коментари
1
ЗЛАТНА СДЕЛКА! Продават шивашката фабрика в центъра на Благоевград за близо 3 млн. лева

19 години след като бе приватизирана, бившата благоевградска общинска фирма „Бодрост“ е извадена на публична продан от вчера. От вчера частен съдебен изпълнител продава целия терен на фирмата в центъра на града, който е непосредствено зад мола, заедно с 5-етажната сграда върху него. Земята на адрес „Даме Груев“ №4 е 1475 кв.м, всеки от етажите е от 371 кв.м, сградата е с право на строеж, а общата цена, на която е обявено всичко това, е 2 359 580 лв. Върху сумата купувачът трябва да плати и ДДС, съобщава струмабг.

Сградата е обявена като производствена за кожарска, кожухарска и обувна промишленост. Върху нея тежат 2 ипотеки – от 2006 и 2009 г., и има наложена възбрана от 2016 г. През следващия месец всички мераклии да сложат ръка върху златния имот могат да го оглеждат, предвождани лично от собственика Спас Стамболиев, който е назначен за пазач на обекта.

Решението за продажбата на емблематичната за Благоевград общинска шивашка фирма „Бодрост” е от 1995 г., когато 201 служители в предприятието регистрират производителна кооперация „Бодрост 2000” с председател Димитър Деянов и внасят в общината искане за приватизация на 100% от предприятието по чл. 25 от ЗППДОбП. Интерес към покупката проявява и белгийската „Самсонайт”, която от 1995 г. поръчва на “Бодрост” чанти с нейни материали и местната евтина работна ръка.

През февруари 1998 г. „Бодрост” е оценена на 558 484 долара и е обявена за приватизация. Купувач на 75% от нея става фирма „Вамос” на Сп. Стамболиев и бившия шеф на РЗИ д-р Анатоли Тачов. „Вамос“ предлага 450 000 долара с обещанието да плати кеш 40% от стойността, а другите пари да ги издължи през следващите 2 години. Другите 25% си ги запазва общината за правоимащите. „Вамос” печели конкурса, от който работниците мистериозно се отказват в последния момент, и Стамболиев става управител на шивачките. „Бодрост” започва ударно да шие сакове за белгийската фирма „Самсонайт“ и през 2000 г. дори е на 8-о място от предприятията в Благоевградска област с износ за 5.27 млн. долара.

През 2002 г. общината предлага на Стамболиев да купи нейните 25% дялове в дружеството, но последният отказва. През 2005 г. офертата е подновена и този път приета.

През следващите години фирмата става трън в очите на бившия кмет Костадин Паскалев заради отказа на Стамболиев да оправи оградата на имота, който сега е изваден на публична продан. През 2009 г. Паскалев дори го заплашва, че ако не махне ръждясалите и опасни за минувачите ламарини, използвани за ограда, ще прати на място багерите на фирма „Биострой“, за да ги бутнат. Тогава Стамболиев се оправда с липса на средства, а явно нещата доста са се задълбочили в тази област, след като е на път да изгуби 5-етажната сграда.

По справка в Търговския регистър „Бодрост“ АД е с капитал от 500 000 лв., разделен на 5000 акции по 100 лв. Основната му дейност е производство на куфари, чанти и други изделия за пътуване, сарашки и седларски изделия. Освен Стамболиев в съвета на директорите са още Калинка Кирова, Владимир Спасов и Спаска Лунджова, сестра на покойния вече СДС активист Альоша Сиджимов. Мандатът на съвета е до 25.07.2020 г.

Още по темата
Пуснаха на търг култова дискотека в Благоевград
Часовник
10:30
Пуснаха на търг дискотека „Графити“ в Младежкия дом и още 7 магазина в идеален и широк център на Благоевград. Наддаването за наемане на обектите ще е след две седмици. Помещенията са...
Напиши коментар »
(1)
1
Цветан Василев обра българите и трябва да го заключат. Яна Николва и лазар ЛАзаров и тяхното Colmex Pro правят абсолютно същото, като лъжат хората със сигурна печалба от търговия на акции и злато, а няма такова нещо. Само те обират. Те са в забранителен списък в Испания заради измамните си. Тук няматлиценз да работят, но го правят. Тави Петреску и неговото 24 трейд също няма лиценз, а в много държави го съдятза придобиване и кражба на пари в особено големи размери. В същото време Павел Кочалка е измамник от Чехия и работи със словаци, които също крадат пари от българите. На адрес: бул. Тотлебен 53-55 се намират Веско и Крум, които сабили в затвора за измами , а сега иматфирма MX Trade – уж и те търгуват с акции и злато. Е за каква държава да говорим? Дори не споменавам хилядите фирми и фирмички, дето се крият и реклама да си сложат на вратата, че да не ги провери инспекция по труда примерно. А какво да говорим за нечовещките условия на труд и реалната експлоатация на много хора във Фантастико, Била, Лидл, Секюрити Холдинг и други супер маркети и "охранителни" фирми? То затова и убиха човек от такава охранителна фирма. Заюото там се събират предимно побойници от футболните агити. Бе моляте си и това ми било държава. Те не ти плащат цялото трудово възнаграждение ами ти прибират оловината...какво да говорим.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Гид по време на туристическа обиколка в Скопие:
– Внимание, това е фонтан от ХVII век, а зад него се строи храм, който ще е от VIII век.