СВЕТЪТ ДНЕС

ЗЛОВЕЩА НАХОДКА! Телата на двойка, изчезнала преди 75 години, намерени в ледник

Само в ПИК
ЗЛОВЕЩА НАХОДКА! Телата на двойка, изчезнала преди 75 години, намерени в ледник
Автор: ПИК
Дата
Дата
5957
Коментари
0
ЗЛОВЕЩА НАХОДКА! Телата на двойка, изчезнала преди 75 години, намерени в ледник

Замръзналите тела на двойка, която изчезнала преди 75 години, бяха намерени в топящ се ледник в швейцарските Алпи, предадоха световните агенции. 

На 15 август 1942 година Марселин и Франсин Дюмулин отишли да доят кравите си на поляна над Чандолин - на около 120 километра южно от Берн. Оттогава никой не ги видял повече. 

"Прекарахме целия си живот да ги търсим. Мислихме поне един ден да ги погребем по начина, по който заслужават", каза тяхната по-малка дъщеря Марселин пред местния вестник "Le Matin". 

Днес 79-годишна, тя заявява, че откриването на телата им ѝ дава покой. 

Местната полиция съобщи, че телата са открити от работници в близост до ски лифт на 2 615 метра надморска височина. Телата били близо едно до друго и са с дрехи от периода на Втората световна война. 

Сега ще бъдат направени ДНК тестове, за да се докаже, че това наистина са съпрузите Дюмулин.

Телата са се запазили в много добро състояние.

Тогава 40-годишният съпруг бил обущар, а 37-годишната Франсин - учителка. Оставили сами петима синове и 2 дъщери. 

"Тогава майка за първи път отиде с баща ми в планината. Тя беше винаги бременна и не можеше да катери ледници", заявява дъщеря им.

След изчезването на съпрузите децата са разпределени в различни семейства. 

Още по темата
Тревога! Най-големият ледник в Антарктида се топи
Часовник
04:27
Най-големият ледник в Източна Антарктида - Тотен, е започнал да се топи заради затоплянето на океана, съобщи АФП. Тотен е с размери 120 км на 30 км. Изчезването му би предизвикало покачване на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"