Иван Звездев пада от ефира на Би Ти Ви заради Лора и Стоян (обновена)

ЧАС ПИК

Иван Звездев пада от ефира на Би Ти Ви заради Лора и Стоян (обновена)

61839
на 20.02.2014
Иван Звездев пада от ефира на Би Ти Ви заради Лора и Стоян (обновена)
Автор:   ПИК

Нова тв се готви да съди конкурента си заради кулинарите

Нова телевизия се готви да заведе мощно дело в съда срещу конкурента си от Би Ти Ви. Причината за поредното кърваво сътресение между двете телевизии този път е кулинарна - трансферът на готвачите Лора и Стоян, съобщава източник на ПИК.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Шефовете на Нова били бесни заради кражбата на интелектуална собственост и авторски права с прехвърлянето на предаването "Бон апети" в ефира на Би Ти Ви. Според източника пък самото кулинарно предаване, което в началото на своето съществуване се водеше от Иван Звездев, било "откраднато" от сегашните си водещи Лора и Стоян.

Първоначално "Бон апети" стартира в ефира на Би Ти Ви през 2001 г. по идея на Звездев и в партньорство с продуценти. 8 години по-късно обаче, с цел оптимизиране на разходите заради кризата, продуцентите предлагат водещият да бъде заменен от жена, която ще получава по-малък хонорар. Самата телевизия не желае да се раздели с популярното си лице и вместо да изхвърли Звездев, изхвърля продуцентите му, които запазват правото върху марката "Бон апети".

Както е известно, предаване с това име стартира през 2011 г. по Нова тв - с водещи Лора и Стоян и с продуценти - бившите партньори на Звездев.

След бесните трансфери на кадри и ударите под кръста, които си размениха двете най-големи телевизии, се стигна до прехвърлянето на предаването в Би Ти Ви.

След като привлече Миролюба Бенатова, Ани и Виктор и Ани Салич, около Коледа Нова телевизия водила преговори за трансфер и с Иван и предаването му "Кухнята на Звездев". До съгласие не се стигнало, но за сметка на това Лора и Стоян намазали от желанието за реванш на Би Ти Ви и се съгласили да се преместят в нея.

Според източника, изпратил информацията до ПИК, в договора им пишело, че след 1-2 месеца ще заемат мястото на "Кухнята на Звездев” в пролетната програмата на Би Ти Ви.

В момента двете кулинарни предавания - вървят паралелно в ефира на медията. Според слуховете, които се носят в Би Ти Ви, когато Звездев разбрал за трансфера на „Бон апети”, веднага отишъл на среща с вече уволненото ръководство на телевизията. След нея се е върнал видимо разстроен и само споделил, че е „прецакан яко”.

Сега юристите на Нова ще съдят Би Ти Ви и продуцентите за интелектуална кражба на заглавието „Бон Апети”. Както и за това, че са нарушили договора, в който е било записано, че водещите Лора и Стоян са водещи на кулинарно шоу по Нова до края на 2014 година.

Все още не е ясно дали Иван Звездев ще потърси правата си за авторство върху "Бон апети" и дали ще застане на страната на Нова. Сигурно е обаче, че скоро той ще бъде заменен на екран от Лора и Стоян.

От Би Ти Ви отрекоха категорично информацията, че Иван Звездев ще пада от екран и уточниха, че няма никакъв юридически проблем с търговската марка на предаването му.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК