Коментари

Иван Костов от алтернативната вселена

Само в ПИК
Иван Костов от алтернативната вселена
Дата
Дата
11972
Коментари
26
Иван Костов от алтернативната вселена

Така се случи, че снощи емигрирах за около 3 часа от фейсбук. В държавата на лорд Зукърбърг обаче 3 часа са около 200 века историческо време, през което са ставали истерии, преврати, революции, били са пуснати 2 милиона снимки с кученца и котенца, докато случайният гражданин в есенната нощ абсолютно нищо не подозира. След моето виртуално изгнаничество отворих ФБ-то и се оказах в някакво различно времепространство, все едно, докато ме е нямало, Земята се е бухнала в някаква черна дупка и се е озовала в алтернативна вселена.

От всеки втори статус, протестен вопъл или линк ме гледаше лицето на Иван Костов. Тъкмо бях сметнал за себе си, че една от добрите черти на постизборната ера през 2013 година е това, че Костов най-накрая се махна от общественото пространство и общо-взето човек не е задължен да наблюдава всекидневните ритуали на сектата му пред неговия портрет или безкрайните мантри как той е бил изпратен лично от Бога на земята, за да отвори очите на простолюдието и да разпродаде за жълти стотинки държавните предприятия.

В алтернативната вселена, обаче, изведнъж се оказа, че Костов ги е бърборил едни приказки, които са предизвикали цяла серия от гадене в собствената му секта. Пенсионираният Командир, вероятно освободен от бремето да изглежда величествено недосегаем в непоклатимия си десен блясък, обявил, че Делян Пеевски е демонизиран и костовистите от последния ден се разкрякаха из виртуалното пространство като хора видели наближаващия апокалипсис. Това е характерно за всеки сектант по земята - той чува отделни думи и никога не разпознава контекста. Подобен тип интелектуално-екстремистка заплаха винаги е бил котела с подпален катран, който е цъкал като бомба под краката на традиционната десница, но за първи път в своята история раздавачите на присъди из фейсбук-пространството се принудиха да топнат своите глезени в него. И го направиха в името Костово и заради името Костово.

Всъщност установих, че аз съм съгласен и много несъгласен с Костов. Убеден съм, че Делян Пеевски е умишлено демонизиран. Това е стар олигархичен трик. Изкарваме една изкупителна жертва пред всички, овъргалваме я солидно с катран и после подскачаме около нея в танца на отмъщението. Същевременно, обаче, Пеевски съвсем не може да бъде наречен ангел. Тоест фактът, че е демонизиран, съвсем не отменя факта, че тоя образ стана метафора за пукнатините в нашия живот. Пеевски е нещо като политически тумор, който очевидно не може да бъде отстранен без огромни поражения за всички органи, а на всичкото отгоре се загнездва все по-дълбоко и дълбоко в плътта. Демонизацията му обаче служи успешно за това, хората да не си дадат сметка, че Пеевски е малко туморче, в сравнение с много други, които са три пъти по-големи гадове и в момента са се заели с мащабна операция по това да се изкарат чисти, невинни, светли, бляскави и целомъдрени. Аз така разбирам думите на Костов за демонизацията.

Същевременно съм наясно, че Костов не би казал тази фраза, ако нямаше нещо друго предвид. На стария сатана едно не можем да отречем - рядко изпуска дума, която не е премислил. Всъщност чрез Пеевски Костов се опитва да изпере постфактум своята прогнила управленска биография. Толкова е лесно - КГБ и ДС сатанизират всички и старите ченгета от скука и от други вътрешни дивотии сатанизирали и него. Тази линия на обяснения на процесите я знаем от книгите за световната конспирация - вечно има някакви външни сили, които са виновни за провала на нашия вътрешен свят. В този смисъл Костов изобщо не се е солидаризирал с мнението на управляващите. Костов е от типа хора, които вече искат да градят легенда за себе си. Този пич ни говори от алтернативна вселена и в нея няма място за много хора, освен за самия него.

Обръщайки се срещу демонизацията, Костов всъщност бяга от своята историческа отговорност за нея. Защото политическата линия, която той символизира, беше триумф на демонизацията, апотеоз на хейта, тя подготви почвата за това, радикалното разделение на българския народ никога да не бъде преодоляно. Заради това се учудих, че неговата сектичка не го разбра. А тя не го разбра, защото очевидно не схвана, че Божеството им иска да се оттегля в небесните измерения, където до него няма да достига презряната реалност. Умишлено преувеличавам тук, но понеже съвсем рядко се случва такова радикално разделение между Политическо божество и неговите адепти - длъжни сме да изследваме процеса докрай.

От позицията на същество от различна вселена, Командирът най-накрая признава нещо, което знаем отдавна - че десницата няма друга политика, освен временния хейт по определени теми. Което е самоубийствено и драматично тъпо. Те демонизират, защото нямат представа какво да правят, ако не демонизират.

Всъщност в интервюто на Костов видях едно-единствено мъдро нещо. И това е предупреждението му към Реформаторския блок да има ясно отношение към ръководството на ГЕРБ. Очевидно, от време на време, някоя и друга новина прескача през небесните стени и достига до царството костово. ГЕРБ е слабото място на традиционната десница и всички го знаем. Открехната врата означава да дадеш възможност на вампира в съседство да влиза, когато си иска. И ако си открехнал вратата към ГЕРБ, това не означава ли, че си открехнал вратата и към Пеевски. Защото Пеевски и ГЕРБ дълго време си бяха първи дружки. Дали пък Костов не е искал да каже и това - не демонизирайки човека, който ще ви даде вестници един ден, за да можете да се отдадете на любимото си удоволствие и да демонизирате когото искате.

Кой ли вече може да каже какво е нивото на мислене в алтернативната вселена?

Най-вероятно е твърде демонично.

Анализът е публикуван в "Поглед.инфо".

Напиши коментар »
(26)
1
Внимателно подбрана група Политкомисари!
2
Колеги, колкото по-остарява Гаргамел, толко по-готин става!!! Толко по-безочливо лъже и се подиграва със сектата си, а сега, след като не влезна в Парламента и окончателно закопа "автентично десните", изведнъж им каза истината!!! И това е само началото!! Ха ха ха ха ха ха ха!!!
3
...да си измие гуреливите очи. БГ политиката е равна на разпределяне на пари. И това изчерпва всичко. Пусто многословие си плаче за тояга.
4
Ако искате да пропагандирате лявото, е достатъчно да говорите истината за битието. Но ако искате да пропагандирате дясното - истината е противопоказна. .. Затова подскачат десните на шегите на Костов.
5
Станчова, приказки за наивници пишеш пиленце червено, това което казва Костов е че ДЕМОНИЗИРАНЕТО на един човек е елементарен трик за ЕЛЕМЕНТЕРНИ хора, така беше и с Луканов, така беше и с Виденов, така беше и с Костов , с Симеон и кой ли не, а по повод на това разбиване за дясното да ти припомня че първи напуснаха СДС Софиянски, Бакърджиев, Бонев както и тримата ОСНОВАХА свои партии,ако можеш сети се как се казват.
6
Защото политическата линия, която той символизира, беше триумф на демонизацията, апотеоз на хейта, тя подготви почвата за това, радикалното разделение на българския народ никога да не бъде преодоляно.
7
Др. Симов просто се е направил на интересен за сметка на Иван Костов. Не е нито първия, нито последния. Той просто се е присъединил към компанията на комплексарите, които са готови да се задавят от злоба, но да се включат в глутницата джавкащи лъжци. Истината е че Костов е най-добрия политик в най-новата история на България, управлявал страната в най-трудния за нея момент.
8
Какъв демонизиран анализ, каква космическа мисъл на демон, или може би просто на злобен драскач в ЧЕрвената "Дума". Колко жалко, че в интервюто с Костов сте видели "едно-единствено мъдро нещо...." , а би било от полза да прогледнете, за да превърнете вселенската си злоба в НЕЩО ГРАДИВНО, СТОЙНОСТНО, ДОБРО. Или най-добре - НАИСТИНА ЕМИГРИРАЙТЕ и то несамо от Фейсбук!
9
В статияата - много ЗЛОБА,малко акъл...*))) Лесно се различават комунетата като им споменеш "Костов", наострят уши, разширяват зеници, изпъкват вени и се почва .... Щом комунягите ги тресе, значи е добре!
10
КОСТОВ Е ВЕЛИК ПОЛИТИК И НЕЗАМЕНИМ ДЪРЖАВНИК! Управлението на Костов извади България от две национални катастрофи, предизвикани от некадърни и крадливи комунистически правителства: Лукановата зима и Виденовия провал. Всеки, който твърди друго, е или много голям глупак, или много крадлив комунист...*)))
11
Аз пък мисля че омразата към Костов е религиозно течение от сатанински тип. Няма как да е друго щом като на сектантите им кажеш Костов подскачат като ужилени, при все че този човек е управлявал само 4 годи от 23 години преход, а от известно време изобщо не е в политиката. Отчайваща и същевременно извратена е злобата и ненавистта на българите, които за да съществуват имат нужда да мразят...колкото по кадърен човек мразят , толкова по добре се чувстват душевно, толкова по-малко мислят за собственото си ниско самочувствие и собствената си накадърност и безхаберие ....
12
Прави сте ! Костов е велик...... Да разпродадеш активи за милиарди за дребни стотинки и да се измъкнеш без да бъдеш линчуван на централния площад, го могат малцина.
13
До 12, сега ако МОЖЕШ помисли, кой може да открадне 27 000 000 000 лева според БСП и мадам В , нали така говорят трябвало е да вземем 30 000 000 000 , а сме взели 3 милиарда лева, та кой може да загуби, подари, открадне или каквото се сетите и да му се РАЗМИНЕ даже и от нашата съдебна система, безумни приказки от хора които не могат да мислят с СОБСТВЕНИТЕ си глави.
14
Я обясни например как скромния среднообразован Славчо Христов осъмна крупен собственик на Златните, на Пампорово, на Си-банк и други?
15
А според мълвата едно хотелче (Тинтява) на Златните е предоставено на Филчев. Сигурно затова при Кеворк той каза -- нали искахте капитализъм, така се прави капитализъм. И това в отговор на въпрос защо не се разследваха гигантските приватизационни зулуми на Костовото правителство.
16
А според мълвата едно хотелче (Тинтява) на Златните е предоставено на Филчев - най обичам такива коментари / според еди кого си/ дай черно на бяло официален документ и да ти кажа браво, а колкото до Славчо Христов на Пампорово има около 110 хотела и бунгала и поне 10 от собствениците ги познавам лично и не са на Славчо Христов така че лъжеш, а за СИ банк виж кой сега е собственика и ще ти стане ясно за какво иде реч, споменаваш Христов, но Кюлев, Манол Велев, Васил Божков, Гриша Ганчев, Георги Гергов, и куп още бизнесмени завършили школата на МВР в Симеоново Костов ли ги създаде, безмислени отговори не искам..
17
Абе, апропо, представете си, мили ми дами и господа, какво щеше да стане ако, да предположим, човешки труп се беше намерил не в сарая на Доган, ами в дома, примерно, на... Костов?! Сещате ли се какво ще стане? Ами щяха да го обезкостят медийните чакали този Костов! Ала Доган не го закачат, милват го с перце. Та той е "от нашите", "добро момче", "патил и препатил", но пълен със "заслуги и приноси", орденоносец е нашият Доганчо. Това е положението. Правете си изводите. Мислете поне малко повечко де...
18
И в Пампорово и СИ банк Славчо много нежно ги преотстъпи в един момент , видимо на една "хубавица".. За геройствата на хитър Ваньо може да се напишат сериали.... А това, че той не е единствения злодей (талантлив) в БГ , не го прави на ангел.
19
ПОЛИТИКА Костов е изтърпял върху себе си БЕЗУМНИТЕ атаки на: 1.Комунисти /БКП БСП/. 2.ДС 3.ДПС 4.Медиите на горните три. 5.Мафията от горните 4. 5 Съдебната система по образец на Вишински. 6.Мафиотски синдикати. 7.Мутрите, създадени от Луканов. 8 Внедрени ченгета и сребролюбци в СДС. 9.Ненормално силно лоби на Русия и на самата Русия /пусна самолетите на НАТО и не пусна руските самолети за Косово/. 10. Натиска на САЩ да приема косовски бежанци. 11. Хиляда проверки на прокоратурата срещу него и семейство му. 12.Внушенията от Гоце, че е мафиот, че е най-богатия, че е Сатана /гласуваш за Бойко, избираш Костов - плакат и клип на БСП/. Но Гоце успя да зомбира електората и това се видя.
20
Знам че идиотите зяпат с интерес само онова на което могат да сложат по едно - Костов долууууууууууууууууууууууу!!!
21
Левият лайнояд Александър Симов е решил да словоблудства (при очевиден проблем да блудства по друг начин) покрай името на политик и държвник, на който такива като левия лайнояд Александър Симов не стигат и до подметките.Левият лайнояд Александър Симов да каже какво са донесли на България неговите идоли- Жан, Гоце, СерГей и пр. в сравнение с Иван Костов?
22
Оставете Костов на мира . Докога ще го ръфат тъпи комунисти , ченгета и руски агенти . По - добър министър председател България не е имала от Стамболов насам.
23
Уау! Една две баби са си разпасали климактериума в самоотвержена защита на Командира на вагона..... Навярно са обнадеждени, че той пак изпълзя от пукнатините като радиоактивна хлебарка. И сладкодумно взе да лъже. Отврат.
24
А не искаш ли и да му ръкопляскаме за успешното крадене чрез разрушение???
25
Във Facebook има и някакво руско участие - 5 - 6%. Хубаво би било автора на тази статия да емигрира именно там, а още по-добре да запраши направо към "там где вольно дышет человек".
26
Иван Костов ще продъ.жи да досажда на българското общество.Той е като "Вечният дядо" от филма Сибириада-той ги обича руските филми,нищо,че се пише(наужким) "русофоб".Сега се цанил за преподавател в бившето АОНСУ-при другите храненици на новите пропагандатори,а всъщност старите "научни комунисти".Там,на ливадите в Горна баня е лесно-плещене,празни приказки,разтягане на локуми,без много усилия,четене и изнасяне на сериозни лекции.Търкулнала се тенджерата,пък си намерила похлупака.Вече 24 години Костов е във властта,задмина учителите си -старите комуняги.Браво Ваньо,браво Костов!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Една сутрин Щирлиц се буди в стая с решетки и без спомени от вечерта. Обмисля ситуацията, като си припомня инструкциите: "Сега, ако влезе някой в руска униформа, аз съм майор Исаев от Съветската армия. Ако влезе шваба в униформа от СС - аз съм оберщурмбанфюрер от СС Щирлиц."
След малко влиза санитарят на изтрезвителното и се усмихва лъчезарно:
- Как сте? Малeee как се бяхте напили снощи, другарю Тихонов.