Иво Атанасов от СЕМ: Турските маанета в радиоефира по морето да се санкционират от ITU в Женева

ЧАС ПИК

Иво Атанасов от СЕМ: Турските маанета в радиоефира по морето да се санкционират от ITU в Женева

20920
на 14.08.2013
Иво Атанасов от СЕМ: Турските маанета в радиоефира по морето да се санкционират от ITU в Женева
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

 България дали въобще е повдигала въпроса пред Международния телекомуникационен съюз –ITU, по проблема с турските радиа, усъмни се пред ПИК новият член на СЕМ Иво Атанасов.

препоръчано

Радиоефирът в Южното ни Черноморие е превзет от турски станции, които бълват маанета и чалга, както пръв сигнализира ПИК. Проблемът се повтаря всяко лято, но тази година достигна критична точка – от българските станции се чува само „Хоризонт“ в района между Бургас и Созопол.

 „Има международно сътрудничество, изразено в т. нар. Женевски план. В него е казано кои страни на кои честоти с каква мощност могат да излъчва, така че трябва да се види този Женевски план и да се разбере дали пък Турция не си е извоювала такива права. Които да й дават възможност да прави тези излъчвания. Трябва да се види конкретно“, обясни Атанасов.

Съветът за електронни медии няма правомощия за разрешаването на този проблем. Комисията за регулиране на съобщенията е органът, който трябва да се заеме с вразумяването на турските радиостанции.

 Инспириран от ПИК шефът на комисията за култура и медии към НС Стефан Данаилов изпрати до КРС следното писмено становище:

 Считам, че на основание чл.30, т.19 от Закона за електронните съобщения Комисията за регулиране на съобщенията следва да предприеме необходимите действия и да направи съответните постъпки пред Международния телекомуникационен съюз (ITU) и регулаторния орган в областта на съобщенията на Република Турция относно цитирания двустранен проблем, като потърси съдействието и на компетентните български държавни органи за окончателното преустановяване на така наложилата се практика", посочва още Стефан Данаилов в писмото си.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК