Иво Инджев: Би Ти Ви бе победена от задкулисния натиск

ЧАС ПИК

Иво Инджев: Би Ти Ви бе победена от задкулисния натиск

50148
на 07.08.2013
Иво Инджев: Би Ти Ви бе победена от задкулисния натиск

Последвайте ни в Google News Showcase

Иво Инджев (на снимката със съпругата си Росица и двете си дъщери) се включи в дискусията на агенция ПИК за необяснимото сваляне от екран през август на сутрешния блок на Би Ти Ви. Това се случва за първи път от 13 години и Сашо Диков вече изрази съмненията си, че официалното обяснение за преуморения екип е неуважително към аудиторията на телевизията.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

- Г-н Инджев, има ли скрита причина за скоропостижното изпращане в отпуск и на двамата водещи на сутрешния блок на Би Ти Ви?

- Не съм се интересувал и не мога да кажа нещо, което да почива на факти, освен моите предположения. Беше ясно, че върху Би Ти Ви многократно беше упражнен публичен натиск заради отразяването на протестите. И от Михаил Миков, който не спомена конкретно тази телевизия, но ги сложи в общия списък. Волен Сидеров многократно изброява трите телевизии, които са „вражески“. След това беше демарша (внезапна атака – бел. ред.) на Вигенин да напише в Туитър за Би Ти Ви една лъжа.

Най-малко аз мога да бъда упрекнат в сантимент към тази телевизия, но тя бе обвинена, че твърде много си позволява, в смисъл, че дава трибуна на протестиращите, според управляващите и Вигенин дори беше принуден да се извини, след като от Би Ти Ви реагираха остро.

След като има такъв публичен натиск можем да си представим какъв е задкулисния. И не бих се учудил, ако задкулисният натиск е победил.

- Като е наложил „преуморените Ани Цолова и Виктор Николаев да се пуснат в отпуска“.

- Да, инструментите на властта в България са такива, че тя, когато е достатъчно брутална, има начини да принуди частният бизнес, в случая телевизионния, свързан с чужди капитали, да свие знамена. Това е причината защо в моя блог ivo.bg, който тия дни ще направи 15-милионното си посещение за 5 години, нито веднъж някой бизнесмен не се е решил да рекламира. Защото блогът не се поддава на контрол, вражески е, антиправителствен... И кой бизнесмен ще иска да бъде обвинен във връзки с такъв като моя милост.

- Всяка нова власт първо се стреми да овладее ефирните телевизии.

- Тази битка за овладяването им е приоритетна в България. Четвъртата власт е най-недосегаемата у нас. Кажете ми един подгонен медиен бос по правно-следствена, прокурорска линия? Няма такъв!

- Любомир Павлов и Огнян Донев.

- Това беше интрига между тях, вътрешна битка, в която за известно време властта взе някакво участие. Виждаме, че всичко приключи мирно и тихо. Но аз питам – да е подгонен някой медиен бос за корупция, за подкупи?   

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК