РЕТРО

Идва ми да скоча от седмия етаж

Само в ПИК
Геноцид
Идва ми да скоча от седмия етаж

Община Ловеч се изгаври с мен. Ходя с проходилка, а не ми дават личен асистент

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
8288
Коментари
4
Идва ми да скоча от седмия етаж

Аз съм самотна жена на 70 години. Болна съм от гонартроза със 100 процента ТЕЛК. Не мога да отида никъде освен до тоалетната и то с проходилка. Краката така ме болят, че ми идва да скоча от седмия етаж.

Социалните служители и кметът на Ловеч обаче не само не ми помогнаха, ами увеличиха мъките ми. Става въпрос за програмата „Нови възможности за грижа”. Вместо общината да се грижи за нас, инвалидите, то ние се грижим за общината, защото парите, отпуснати по програмата, ще се използват за друго. Може би за изборната кампания.

И като си нямам никого, няма и кой да ми помага. От време на време идва зет ми, който обаче също е болен, инвалид, с ТЕЛК.

Пари за операция не мога да събера, защото освен парите, които отпуска Здравната каса – 2070 лв., ми искат още 5000.

От общината само се изгавриха с мен. Изпратиха една служителка от социалното подпомагане, която да ми направи оценка въз основа на входирана от мен молба N202/06 04 2015 г. за личен асистент. След тази оценка последва отговор от община Ловеч, че въз основа на оценката от г-жа Максимова не ми се полага такъв асистент. Зет ми отиде да попита защо, а те му отговорили, че такава е оценката на социалното подпомагане.

Накарах го да подаде втора молба за преразглеждане. И това на помогна. Казаха, че комисията е преценила правилно.

В същото време на една моя позната и дадоха личен асистент, а тя може да ходи – и до магазина, и на доктор. Само не чува и е със 70 % ТЕЛК.

Е, кажете ми това какво е. Не е ли садизъм?!

 

 

Емилия АСЕНОВА, Ловеч   

Напиши коментар »
(4)
1
За хората над 70 години единственият личен асистент е Господ. За търтейте от Социални грижи Вие не съществувате.
2
Ами зет ти като не може да идва, дъщеря ти къде е, а внуците? Отглеждаме врагове. Държава няма, децата отчуждени. Бог да ни е на помощ.
3
искат рушвет
4
wh0cd921988 Trecator click this link cheap apcalis Roxithromycin
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.