Идва часът на Студената Луна

Само в ПИК
Идва часът на Студената Луна
Автор: ПИК
Дата
Дата
14181
Коментари
0
Идва часът на Студената Луна

Пълнолунието, което ще настъпи на 3 декември в 17,47 часа, е „Студената Луна“ за някои индиански племена от Северна Америка.

„Същите са го наричали още „Снежната Луна“ или „Луната на дългите нощи“, предвид, че нощите през декември са най-дългите в годината. Това пълнолуние е сравнително близко по време с перигея на Луната – максималното сближаване на нашият естествен спътник със Земята за месец декември. Перигеят ще настъпи в 10:43 часа българско време на 4-ти, когато Луната ще се приближи на 357 495 км от нас“. Това заяви за  „Фокус“ Пенчо Маркишки – физик от Института по астрономия с НАО към БАН.

Той подчерта, че поради това в много медии пълнолунието в началото на декември е обявено като супер Луна, но в началото на януари 2018 г. ще наблюдаваме суперлуние с още по-близък перигей – на 356 565 км.

Още по темата
Руснаците вдигат база на луната до 2050 г.
Часовник
15:44
Руската лунна база ще бъде построена на повърхността на естествения спътник на Земята в периода 2040-2050 г., предаде ТАСС. Проучвания на ресурсите на Луната ще започнат през 2050 г., според...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

На възрастен пациент с почти пълна глухота му имплантират слухов апарат. На контролния преглед лекарят пита:
- Как е слуховият апарат? Харесва ли ви?
- Чудесен е! Чувам всичко!
- Семейството ви харесва ли го?
- Не съм им казал, че съм се оперирал! Прекарвам си чудесно! През последния месец три пъти си смених завещанието!