Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, ще направя това!

Здраве

Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, ще направя това!

98953
на 07.06.2017
Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, ще направя това!
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Рак или злокачествен тумор е общото наименование на група заболявания, свързани с анормален растеж на клетките и с навлизането им в други части на тялото. Туморната тъкан се разпространява по пътя на неконтролирана митоза (делене) на клетките. В момента, след като тялото не може повече да контролира митозата – възниква злокачествено заболяване.

Не всички тумори са ракови – доброкачествените не се разпространяват в други части на тялото. Известният в САЩ лекар и учен Марк Хайман списва колонка в медицинско списание за това, какво е нужно да направите, ако ви открият рак. Ние преведохме голяма част от нея.

“Марк, какво би направил ти, ако си диагностициран с рак?” – въпрос, който наскоро неочаквано ми зададе един приятел. За съжаление, в живота си се сблъскваме много често с рака: случи се и с моето семейство и с пациенти. Проблемът е в това, че традиционната медицина мисли погрешно, с остарели методи, когато става дума за рак. Научихме се отлично да го изрязваме, да го горим и дори да го разяждаме с химиотерапия, ние го облъчваме с радиация и бомбардираме с лекарства, но причината за възникване на рак така и не се поддава на лечение. За щастие, ние имаме алтернатива. Това е един “функционален медицински подход към рака”.

Функционалната медицина дава възможност на специалисти и пациенти да работят заедно над това да се премахнат причините за болестта, в самия им корен. Това е един нов персонализиран модел на диагностика и лечение на нови заболявания. Същността му е проста: вие е необходимо да дадете проби за генетичен анализ, а лекарят ще ви каже, към кои хронични заболявания сте предразположени и какво е нужно да направите, за да ги избегнете. Повечето експерти в тази област са на мнение, че ракът се дължи на дисбаланс в енергийната система на организма. Заболяването възниква “постепенно” и поради това толкоз много хора живеят с тумори, дори без да подозират за това. С други думи, ракът – е резултат от неправилен начин на живот. Какво да направим? Променете го. От една страна, това може да бъде отлична профилактика на рака. От друга, някои пациенти биха могли да разчитат, че новият начин на живот ще ги промени и ще ги избави от заболяването. Известно е, че имунната система на организма, при определени условия, също може да открие раковите клетки и да ги унищожи!

Ето 5 неща, които аз бих направил, ако днес ми поставят диагноза “рак”.

1 . Бих спрял да ям захар. Захарта храни раковите клетки и способства за тяхното развитие. Средният американец изяжда около 69 кг захар годишно и 66 кг брашно! Същото нещо се случва и в останалата част на света, където 1.7 милиарда души страдат от затлъстяване! Ако желаете да предотвратите развитието на рак или поне да го поставите под контрол, трябва да се придържате към диета, която поддържа нормални нива на инсулина. Ние е необходимо да се храним с богати на фибри, пресни, цели, “истински” продукти и да сведем до минимум консумацията на сладки преработени храни. Така вие ще можете да храните себе си, но ще лишите от храна раковите клетки.

2. Бих изключил от менюто си всички храни, които не ми понасят. Какви са тези храни? За всеки човек са различни. В едно голямо проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, е установено, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат хляб, то рано или късно умират или от рак или сърдечни заболявания. Популярни причинители на хранителни алергии са и млечните продукти. Освен това, те са свързани с резистентност към инсулина. Ако такива хора непрекъснато пият мляко, а лошото си здраве приписват на стрес или умора от работа, рано или късно техните възпалени черва ще доведат до много сериозни проблеми. Вслушайте се в себе си. Ако след като сте яли някоя храна, която ви харесва, но се оказва, че не ви понася и се чувствате зле, откажете се от нея!

3. Аз бих се погрижил за възпалителните процеси в тялото си. Възпаленията са пряк път към всички сериозни хронични заболявания, включително и рак. Обикновено те започват тогава, когато у вас се развие резистентност към инсулина, автоимунно заболяване или алергия. Ако се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Най-добрите техни източници са: червена риба и ленено семе. Те ще помогнат на организма ви да се справи с възпалителните процеси.

4. Бих се погрижил за здравето на червата си. Става въпрос не единствено за риска от развитие на рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно тестват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиомът на дебелото черво. С други думи, причината може да се крие в бактериите, които живеят в червата. Какво да се прави? Консумирайте колкото е възможно повече пробиотици и пребиотици: като кефир, кисело мляко. Също така са ви нужни фитонутриенти (горски ягоди), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (има го във виното и гроздето). Той помага да се забавят възпалителните процеси в червата.

5. Бих избягвал токсините. Средностатистическото новородено се ражда с 287 химикала, които се намират в пъпната му връв. Някои от тях са невротоксични. Защо споменавам това? Затова, защото никой от нас не може напълно да избегне лошото влиянието на токсините. Но то може да бъде намалено! На първо място, нужно е да се избягват пестициди, фталати, бисфенол А, антипирини, тежки метали (олово и живак, на първо място). Как да го направите? Не си купувайте напитки в пластмасови съдове. Не яжте сложни полуфабрикати. Избягвайте разходките в центъра на големите градове: оловото, попадащо в атмосферата от стоящите в задръствания автомобили е много опасно, ако концентрацията му е по-висока от обичайната. И запомнете: ракът – това не е присъда. Ако направите достатъчно усилия, болестта често е възможно да се победи. Вашата задача е да не разчитате единствено на лекарите, но и на самия себе си! Направете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК