БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Известна фамилия на ръба на банкрута! Съсобственик на „Мебели АРОН” губи топ имот в Благоевград

Само в ПИК
Известна фамилия на ръба на банкрута! Съсобственик на „Мебели АРОН” губи топ имот в Благоевград
Автор: ПИК
Дата
Дата
35008
Коментари
2
Известна фамилия на ръба на банкрута! Съсобственик на „Мебели АРОН” губи топ имот в Благоевград

Скандалният 42-годишен бизнесмен Росен Стоянов Карадашки, който миналата година се прочу с обвинението си, че бил брутално пребит и ограбен от полицейски служители, стана клиент на публичното съдебно изпълнение в Благоевград – съдебен изпълнител обяви за продан 3-стаен апартамент на ул. „Братя Иванови” в Благоевград с площ 114 кв.м, наддаването за който ще започне от 62 850 лв., съобщава "Струма.бг".

Апартаментът е на Евгения Любенова Иванова и фирма „Сан Фернандо” ЕООД, чийто собственик на капитала е Росен Карадашки.

Освен с обвиненията за полицейски побой, които впоследствие се оказаха напълно неоснователни, Карадашки е известен и като сина на Стоян Карадашки – съсобственик на мебелната търговска верига „Арон груп”, която продава полски мебели в България от 1999 г.

Само преди няколко месеца магазинът за мебели „Арон“ в столичния квартал „Люлин“ бе обявен за продажба срещу 8,12 млн. лв. по искане на кредитори за просрочени дългове на имотната компания „Арон груп”. От данните в Имотния регистър става ясно, че през април и май тази година са вписани няколко възбрани върху сградата и земята в „Люлин“. Възбрана има и върху над 12 дка имот в село Кубратово и 10 дка парцел в село Лозен край София на „Арон Груп“. Предстоящата продажба в Благоевград е поредният имот,  който бизнес фамилията е на път да загуби.

Баща и син Карадашки са съдружници и собственици на капитала в десетки фирми. Самият Росен Карадашки започва да развива бизнеса си преди 15 години, а бумът му настъпва по време на строителния разцвет. Става дума за лихварска дейност, извършвана чрез подставени лица или чрез някоя фирма, като например финансова къща „Кеш мъни“ ООД, впоследствие преименувана на „Финанс холд“ ООД, на която Карадашки към онзи момент е управител. През 2009 г се образува и първото дело срещу Росен Карадашки и негов партньор във „Финанс холд“ ООД за лихварска дейност. През изминалите 8 г. са разпитани десетки свидетели, които твърдят, че въпреки че редовно плащат вноски по заемите към Карадашки, в крайна сметка имуществото им бива отнето.

Баща и син правят преврат и в „Мебели АРОН”, който има и магазин в Благоевград. През февруари 2016 г. хора на Росен нахлуват в главния офис на „Мебели АРОН“ в кв. „Дианабад“ и в най-големия магазин на бранда в жк „Люлин“ и ги превземат – изгонени са всички служители, спрени са сървърите, фирмената документация е събрана и частично унищожена, а важни документи за собственост са укрити. 2 месеца по-късно от банката, обслужваща „Мебели АРОН“, алармират останалите съдружници във фирмата, че всичките й имоти са запорирани. Оказва се, че Стоян Карадашки чрез фиктивни заеми е задължавал „Арон Груп“ ООД в полза на своя син Росен Стоянов Карадашки.

Общата стойност на симулативно поетите задължения от Стоян Карадашки, в качеството му на управител, от името и за сметка на дружеството е близо 1 800 000 евро, а възбранените имоти само извън София са на стойност над 7 000 000 лева. Никъде в счетоводството на фирмата няма данни за такива заеми, а по банковите сметки на „Мебели АРОН“ няма постъпили подобни суми.

Наскоро бизнесменът и сестра му обявиха луксозните си къща и апартамент в престижния кв. „Изток“ за продажба, продава се и вилата им в с. Равда. По непотвърдена информация двамата вече са извън страната.

Напиши коментар »
(2)
1
Защо ли пак ми се вижда дългата ръка на ГЕРБАВИТЕ
2
ГЕРБАДЖИИТЕ ПРАЩАТ ЧОВЕК ПРИ РОСЕН. ЗА МНОГО ПАРИ. ЧОВЕКА ОТКАЗВА ДА ГИ ПЛАТИ. СПИРАТ МУ ДЕСТРИБУЦИЯТА И ГО ПОСТАВЯТ В ЪГЪЛА. ДАВАТ БИЗНЕСА НА ТЕХЕН ЧОВЕК И ГОТОВО. ТОВА Е СХЕМАТА НА ГЕРБ. СТОТИЦИ ФИРМИ ИЗГОРЯХА ПО ТАЗИ СХЕМА. А КАКВО НИ ЗАБЛУЖДАВАТ БИЛ ЛИХВАР НАХЛУЛ ЕДИ КЪДЕ СИ. ВСИЧКО Е ЗАМАЗВАНЕ НА ОЧИТЕ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Пиян катаджия спира още по-пиян шофьор:

- Защо сте двама зад волана?

- Eeee, затова ли трябваше да обкръжавате цялата кола?