Вход
София
Времето в София 17 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Бареков изригна с нови разкрития за КТБ - показва документи по аферата (ДОКУМЕНТИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Бареков изригна с нови разкрития за КТБ - показва документи по аферата (ДОКУМЕНТИ)

на 26.07.2017
2817
26
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Бареков изригна с нови разкрития за КТБ - показва документи по аферата (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
26.07.2017
26
2817

Прокуратурата стартира делото за КТБ, като по време на пресконференцията стана ясно, че според събраните факти журналистът Николай Бареков, тогава в качеството си на изпълнителен директор на ТВ7 е прибирал пари лично от Цветан Василев. Прокурор Иван Гешев заяви, че не е само името на евродепутата, а това на редица други журналисти и висши политици. По повод нападките през последните седмици по адрес на Бареков, той пусна отворено писмо със своята позиция, разкрития и договорите си към фалиралата телевизия. 

Ето и отвореното писмо на Бареков без редакторска намеса:

Опитът на прокуратурата да стартира делото „КТБ” създаде нови поводи за гнусотии, инсинуации и клевети по мой адрес. Превръщането ми в свидетел, благодарение на един хвърчащ лист от  „халваджийски тефтер“, предоставен от партийната централа на РЗС и злополучният политик Яне Янев, даде поводи на „фабриките за фалшиви новини” да започнат свободни интерпретации по мой адрес.

Целта е една и твърде прозрачна. Зад широкия гръб на „медийната звезда” Николай Бареков да се скрият всички  виновници за грабежа на КТБ, а разграбването да продължи в следващите месеци с пълна сила. Интелигентните хора разбират, че в мое лице няма нито виновник за грабежа на банката, нито свидетел, защото никога не съм бил в никакви управителни органи или във взаимоотношения с членове на такива на КТБ и на надзорните държавни органи - БНБ и КФН.

Класическият компромат срещу мен е подаден от основната маша по това време на моя основен политически опонент. За разлика от много други политици, няма нито един документ или сведение, което да ме уличава в каквито и да е нерегламентирани отношения с подсъдимия банкер Цветан Василев или с институцията, представлявана от него до 2014-а година.

Напротив, аз съм единственият бъдещ тогава политик, който, ако е имал някакви взаимоотношения с фирми, близки до КТБ, то те са били законово регламентиран,  посредством публичен трудов договор.

Както е известно, бях директор на Новините на ТВ7 и съвсем за кратко Изпълнителен директор на телевизията,  за което съм си получил договорените възнаграждения и съм си платил дължимите към държавата данъци в размер на над 450 000 лв. Това е доказано и потвърдено чрез щателна проверка на моите трудови доходи 5 години назад от българската прокуратура и НАП. Държа да подчертая, че заплащането ми бе обвързано с рейтинга на телевизията, която тогава дишаше във врата на конкурентите си със сто милионни годишни бюджети БТВ и Нова телевизия.

Ще декларирам и пред съда, както съм го декларирал и доказал с документи пред прокуратурата, че никога не съм получавал „бонуси, премии или рушвети” в плик или по банков път, измислени от клеветите на Яне Янев и неговия господар, нито от КТБ, нито от ТВ7, нито от други, свързани с тях фирми. Единствените ми трудови правоотношения с телевизията са били на основата на 5-годишен мениджърски договор за управление, който беше разтрогнат предсрочно още след първата година, с платени към него част от дължимите заплати под формата на неустойки, което няма нищо общо с термините „бонуси, премии или рушвети”.

Към писмото прилагам и двамата ми договора за управление на ТВ7 и Нюз7, както и условията ми на заплащане и разтрогване. Те са десетгодишни. Още през 2014-а година са депозирани от мен в прокуратурата в качеството ми на „свидетел” и са на нейно разположение, заедно с документи, удостоверяващ платените от мен дължими данъци към държавата в размер на над 450 000 лв. Както добре виждате, те не са подписани нито с Цветан Василев, нито с КТБ.  И в разрез с изрично поисканите от Борда на телевизията и подписани клаузи за конфиденциалност, те бяха пуснати в публичното пространство нарочно от новия мениджмънт на телевизията – този път назначен лично и под контрола на Цветан Василев след падането на КТБ.

Никога не съм бил властта.  Никога не съм се докосвал дори до политическа корупция. Към мен не са тръгвали и до мен не са стигнали никакви пликове пълни с каквото и да било нито лично от г-н Цветан Василев, нито от неговите мними и обществено известни посредници.

При прекратяването на трудовите ми отношения с ТВ7, аз наистина получих някои срамни оферти от страна на тези посредници. Като например да си получа дължите суми без да плащам данъци, включително и доходите, с които съм си закупил жилището, в което живея. Тези предложения бяха категорично отхвърлени от мен като възможност. Останах с чиста съвест и морал пред данъчните служби и българските граждани.

За разлика от мен обаче, десетки бяха политиците и държавните служители, които се редяха пред очите ми на опашка пред кабинета на Цветан Василев и дори се унижаваха да го чакат цели дни и нощи, за да ги приеме, макар и за 5 минути, но да си тръгнат ощастливени след това. 

Сред тези политици има много известни имена на членове на почти всички партии, членуващи в парламента, в това число  както на патриотични партии, така и на БСП. Сигурен съм, че техните имена са сред 400-те свидетели на прокуратурата, но от „политическа коректност” са спестени. Това обаче не е коректност, това е срамно блюдолизнечене спрямо силните на деня.

За да обобщя мога да кажа, че не повече от двама/трима са политическите лидери, които не са били на хранилката на КТБ и на Цветан Василев, но това, за жалост, не важи за много от техните съпартийци.

Без да коментирам компетентността и професионализма на прокурорите-космонавти, задавам следния въпрос – Кой е виновен и кой е невинен – този, който е имал трудови правоотношения като журналист с телевизия, която се оказва, че има връзка, макар и посредствена със собственика на банката КТБ,  или тези политици, които са прибирали тлъсти рушвети в пликове и кашони, знаейки много добре от кого ги прибират и срещу какви услуги го правят?

Що се отнася до хипотетичните, според компромата на Яне Янев, цифри, които ужким били отишли до моята тогава партия ББЦ, аз ще ви задавам контравъпрос – Ако ББЦ беше толкова богата партия, колкото са техните фантазии, и разполагаше с такива нечувани финансови ресурси, дали нашите депутати щяха да бъдат  разграбени за жълти стотинки от управляващите и партиите на статуквото в миналия парламент, дали тази партия, която получи одобрението на половин милион българи заради програмата си, щеше да бъде унищожена толкова бързо и зрелищно само в рамките на няколко месеца? Интересно е дали всезнайкото Яне Янев не е пропуснал да уведоми настоящия премиер надлежно със списъци и листове колко от днешните негови коалиционни партньори са били „клиенти” на Цветан Василев и КТБ в период на дълги години, защото в прокуратурата има много информация за това.

Всичките ми доходи, имоти и сдружения, в които членувам и участвам, включително и моята партия, по сигнали, подадени моите душмани, бяха щателно проверени. В заключението на компетентните органи никъде не бях уличен в нито едно финансово или данъчно нарушение. Моята партия ББЦ също е минала всички надлежни проверки на Сметната палата през последните три години без нито една забележка. В нашата дейност никога не сме прокарвали лобистки закони или пък защитили грабителите на КТБ. Напротив, аз съм срещу олигархията и за смяна на отвратителното политическо статукво. От там идват и моите проблеми.

С какво съм виновен аз – с това, че докато съм си изкарвал парите с честния си труд като журналист и мениджър в ТВ7,  някой е обирал зад гърба на вложителите и продължава да обира банката КТБ – символ на безподобния български преход?

Когато прокуратурата ме покани за свидетел преди три години, с договори и документи аз разобличих лъжите на Яне Янев. С гордо вдигната глава ще присъствам в съдебната зала, за да разкажа за своята трудова дейност в ТВ7 и да допринеса с информацията, която разполагам за нерегламентираните връзки на политици със собственика на банката. Отново повтарям, десетки бяха политиците, в това число и бившият премиер Иван Костов, лидери на патриотични партии, сегашни министри, видни опозиционери, включително и самият г-н Яне Янев, които с часове дремеха в офиса или пред вратите на Цветан Василев.

Разбирам, че с моята значимост на обществена сцена прокуратурата цели да създаде предварителни нагласи към делото КТБ и съвсем нормално да призова „звезди” като мен, Тити Папазов и Влади Въргала в този иначе и без това шумен процес. Нали общественото мнение  трябва да се подгрява колкото и да е пошъл спектакълът след това. Моята фигура, подложена на безпрецедентни атаки от статуквото и медиите през последните три години, е удобна за тази цел, но също така и шумът, който се вдига по мой адрес, служи само за да прикрива разграбването на имуществото на КТБ, което тече и в момента.

Макар и с изключително натоварен график в Европейския парламент и ангажиран с многобройни дипломатически мисии по света,  оставам на разположение, когато бъда поканен по надлежния ред, да се явява в съда и още един път, за да разоблича всички душмани и хулите на мен и моята партия, които изпълниха мръсна политическа поръчка.

 Вие,  медиите, станахте съучастници в „грабежа на века”, защото подемахте хвърлените трохи по адрес на невинни хора като мен, а зад вашата пушилка истинските разбойници поделиха имущество и активи за милиарди левове.  Ако аз бях участник във властта последните три години,  всички виновници за бутането и разграбването на КТБ и участниците в политическата корупция в България  щяха да бъдат разобличени и извадени завинаги от политическата сцена. Ето затова бяха атаките срещу мен и затова те продължават и към настоящия момент.

Най-активни автори на тези атаки са групата медии от т.н „фабрика за фалшиви новини”. Когато собствениците на „Капитал” и „Клуб Z” биват обвинявани от българската прокуратура за кражби и грабежи за стотици милиони, тогава прокуратурата според тях лъже, а когато прокуратурата кани мен като свидетел на едно дело, тогава те използват тези аргументи, за да я цитират и омаскаряват името ми. Двойният стандарт на тези медии, начело с „медията-майка” на всички фалшиви новини „Медиапул”, има за цел крадци и разбойници като техните собственици-олигарси Иво Прокопиев и Огнян Донев никога да не стигнат до правосъдие и затвор, а хората да се занимават с беззащитни жертви като мен.

В лично качество нито съм натрупал милиони от работата ми като журналист и мениджър, нито съм натрупал милиони от разграбването на КТБ, нито съм забогатял като европейски депутат. За моя чест от политиката ще изляза много по-беден, отколкото влязох в нея и се надявам да бъда пример за други политици, които биха искали да запазят морала и честта си.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
пак ще се измъкне
2
А МИШО БИРАТА ВИКА ИЕЛА МА А ПИИШ БИИРА УТ ТЕБЯ СУЖУКА !....МИШКА ПИЕ БИИР И ЯДИ СУЖУКА НА ЦАРО БУДА БАНКЯНЗКИ !....НАЧИ....БАЦО СУЗУКИ Е БЕЗ БИРА И СУЖУК А ?....ТУРИА У ТОЯ ТАП ТАП ДОБРИЧ СА СУЖУК АДМЕРАЛА А ПАЗИ СУЖУКА НА БАЦО !....МАНИ !....БАЦО ТАЯ МАНДРА ТИ ЗИМА ЖИВОТЕЦА БЕ ШО СИ СЕ ГЛАДЕН ?....МА ОДИ УУ ХОНОЛУУ И БЕГИ СЕ ОТУКА.... ЕИЙЙ ВИНЕТУ Е БИЛ ГОЛЛ НА КОНЬ БЕ....СТИА С ТЕЯ ПРОДУКТИ !....САМО МАС СУЖУКИ ЖАПАНКИ КАТАРСКИ МЕТЛИ И ЦАЧКИ У ТАЯ ФИРМА ГЕРБ БЕ !....ШО ПИШЕМЕ ТУВА ЛИ ?....ШО АНГЕЛА УТ БЕРЛИН ГУ ЧЕТЕ ЕИ СА !....И ВИКА ВАС ИС ДАС ДИЗЕ СУЖУКА ?....А !....А ПУТИН ВИКА ТЕЯ ЗАДУНАИЧИКИ ЯДАТ СУЖУКА НА ТОВАРИШ РЕЖЕПИ !....ПО РИЦЕПТА НА ИМПЕРАТОРА АЛЕКСАНДЕР !....НА КОИ ? ВИКА БАЦО !....ЧЕТИ ИСТОРИЯ БОРИСОФ !....ТАМ ПИШЕ !....АКО НЕ МОЕШ СЕ ОСУБОДИШ САМ ТЕ ОСУБОЖДАВАТ !....
3
Виновни няма... и парите ги няма...
4
Ако не беше КТБ Бареков нямаше да има партия ббц!!!!А сега името и е сменено на презареди бг.
5
КЛАСИКА !....А МИШО БИРАТА ВИКА ИЕЛА МА А ПИИШ БИИРА УТ ТЕБЯ СУЖУКА !....МИШКА ПИЕ БИИР И ЯДИ СУЖУКА НА ЦАРО БУДА БАНКЯНЗКИ !....НАЧИ....БАЦО СУЗУКИ Е БЕЗ БИРА И СУЖУК А ?....ТУРИА У ТОЯ ТАП ТАП ДОБРИЧ СА СУЖУК АДМЕРАЛА А ПАЗИ СУЖУКА НА БАЦО !....МАНИ !....БАЦО ТАЯ МАНДРА ТИ ЗИМА ЖИВОТЕЦА БЕ ШО СИ СЕ ГЛАДЕН ?....МА ОДИ УУ ХОНОЛУУ И БЕГИ СЕ ОТУКА.... ЕИЙЙ ВИНЕТУ Е БИЛ ГОЛЛ НА КОНЬ БЕ....СТИА С ТЕЯ ПРОДУКТИ !....САМО МАС СУЖУКИ ЖАПАНКИ КАТАРСКИ МЕТЛИ И ЦАЧКИ У ТАЯ ФИРМА ГЕРБ БЕ !....ШО ПИШЕМЕ ТУВА ЛИ ?....ШО АНГЕЛА УТ БЕРЛИН ГУ ЧЕТЕ ЕИ СА !....И ВИКА ВАС ИС ДАС ДИЗЕ СУЖУКА ?....А !....А ПУТИН ВИКА ТЕЯ ЗАДУНАИЧИКИ ЯДАТ СУЖУКА НА ТОВАРИШ РЕЖЕПИ !....ПО РИЦЕПТА НА ИМПЕРАТОРА АЛЕКСАНДЕР !....НА КОИ ? ВИКА БАЦО !....ЧЕТИ ИСТОРИЯ БОРИСОФ !....ТАМ ПИШЕ !....АКО НЕ МОЕШ СЕ ОСУБОДИШ САМ ТЕ ОСУБОЖДАВАТ !....
6
Колко са долни и мръсни българските журналисти ! Как да вярваме , като повечето за пари стават медийна бухалка. Кулезич , Колтуклиева , Бареков та това журналисти ли са ? Само замърсяват медийната среда , насаждат омраза и разпостраняват фалшиви и лъжливи новини в зависимост от това кой им плаща или на кого имат зъб ,че не им е платил.
7
За колко пари има Бареков той си знае,но дали е взел кредити,които не връща не се разбира.Явно доста хора са взели и не връщат щом банката фалира и са знаели,че няма как да ги хванат да връщат.Едно време когато всички банки рухнаха през 1996,беше същата схема.
8
Каквото и да говори този мошеник, едно е ясно, че неговият политически проект беше финансиран от Цв. Василев.......
9
Отидоха му"" мисиите по света ""на кино, с това свидетелствуване. Олеле ,как ще го преживея,свърши света!
10
Честната Калудка
11
КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ТАЯ ПРОЗТОТИЯ ВЕЧЕ БЕ? НАЛИ УПРЕДЕЛЕНИ "КРЪГОВЕ" НАТИСНАХА УРЕШАРСКИ ДА ДИВЕРСИФИЦИРА ДЪРЖАВНИТЕ ДЕПОЗИТИ Т.Е. ДА ГИ ИЗВАДИ ОТ КАТЕБЕ? РЕЗУЛТАТЪТ БЕ ПРЕДИЗВЕСТЕН. ЗА ДА ИЗБЕГНЕ НЕИЗБЕЖНИЯ ФАЛИТ ПРИ ЛИПСА НА ПАСИВИ, Т.Е. ПАРИ, КОИТО ДА ДАВА ПОД ЛИХВА, ЕДНА БАНКА ФАЛИРА. ТОГАВА ЦЕЦО ВАСИЛЕВ НАПРАВИ ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО МУ ОСТАВАШЕ: ДА ПРИВЛЕЧЕ БАЛЪЦИ С НЕРЕАЛНИ ЛИХВИ И ЗА ДЕПОЗИТИ НАД ТЕЗИ, КОИТО ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД ВЪЗСТАНОВЯВА. НО ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЪРНЕ ПОРЯДЪКА В БАНКАТА, ЗАПОЧВА АГРЕСИВНО ДА Я ИЗТОЧВА ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, ВКЛ. ЧИСТАЧКАТА И КОГАТО ГРЪМВА БЯГА. ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ ИЗДИРВАН ЦЪФНА НА ИЗБОРИТЕ В ХЕНДЕКА ПРЕД ИЗНЕНАДАНИТЕ ЖОРНАЛЯ И КАЗА ОТИВАМ ПРИ ЕДНИ ХОРА , ЗАЩОТО СИ ТЪРСЯ ТРИ МИЛИАРДА!!!! СЕГА СИ ПОЧИВА ПОД КРИЛОТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА СЪРБИЯ, А БАЛЪЦИТЕ ИЗД8ХАХА СУПЪТА!!!!!
12
"…Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!"
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
...то бива журналистическо скудоумие и ограниченост, но да не можете да измислите поне един синоним на това ИЗРИГНА си е чиста проба патология. От най-страшните....
15
...като например ЕЯКУЛИРА - чудесен синоним за конкретното заглавие...
16
ОПРАВДАВАШ ЛИ. СЕ. ЗНАЧИ СИ ВИНОВЕН...
17
Опростачени хора. Как им се внуша. медиите имат голяма сила. Оставяш ги долу да се боричкат и да мислят, а горе действаш без някой да ти досажда. като четеш коментарите и се отвращаваш от посредствени хора с мнение. Това е демокрацията.
18
Аиде Кaпуте, дойде време да връщаш парите.
19
Ех,пик,нарочно ли не скрихте ЕГН-то на човека.Искам го и на боко,та да направя справки тук и там.
20
Пляс! Соджуци, соджуци, четири тона соджуци – и в следствения арез !!! А а там зли, закоравели рецидивисти, бой и изнасилство!! А соджуците от дубита колбаси от щандовете на Германия, сланина, МОМ, Е-та и соя ги изядохте от ..... познайте! Немските вериги.......Кой? ДААААААА....
21
Гледам горните коментари за Цветанов и за Пеевски - кой кого "унижил" - абе хора, не разбрахте ли че Герб и ДПС са едно и също!? Бойко уж е гъст с американците, но неговата най-голяма тайна е че и руснаците го погкрепят (нищо, че уж им спря проектите, ха-ха)
22
Спомням си едно гостуване,Ти Барек беше водещ,а бокича ти беше гост. Ти го посрещна със един огромен букет,какъвто се подарява на жена за голям празник. Само дето не го разцелува пред камерата. Сега-олее,леееее ПрВИТЕЛСТВОТО! Мушморок нещастен!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
дудука в затвора. псевдожурналист участвал активно в ограбването на ктб. ловешкия мангасар цветан василев докато крадеше усилено раздаваше чуждите пари на куцо и сакато от бсп и дпс
25
охраната на този идиот правеха огромни сметки на слънчев ден при Гергов.Ядоха десерт диня за 182 лева,като погледнах само петленцата на корите.
26
VasTutNet точка ru удалим негативные отзывы о Вас,разместим положительные,Спецалист по удалению плохой негативной информации в сетиудалим негативную информацю из Удалим всю негативную информацию ,разместим положительные отзывы.Привлечение трафика аналог яндекс директа и гугла Агентство репутации Вастутнет VasTutNet точка ру!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Какво е 90-60-90?
- Каране в града покрай полицаи.

няма нови новини
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
сега
1238
четат ПИК
сега
четат тази новина
Археолози откриха най-стария хляб в Йордания
x