ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!
Автор: ПИК
Дата
Дата
26358
Коментари
46
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Валери Симеонов: Грантаджии и клакьори искат да ми направят медийна екзекуция. Държавата се управлява от две телевизии - Нова и БТВ, извинете се!

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска извинение от „медийни недоброжелатели, организирали клеветническа кампания във всички национални телевизии“. Това е станало след гостуването му в сутрешния блок на Нова тв. 

Ето какво написа той:

За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната. Разбирам, естествено, породената омраза и неприязън към всеки, който си позволява да има собствено мнение и да го отстоява, особено ако той е на ръководен пост. Това става в една среда с предварително разпределени роли и „порции на властта“ – каквато беше медийно-политическата среда в България доскоро. Но не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност.

Повод за горното е участието ми в „Тази сутрин“ на Нова телевизия вчера, което стана възможно след упорито настояване на продуцентката на предаването, въпреки че не питая особено уважение към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.). Близо 4 часа след приключването на динамичния ми разговор с Виктор Николаев мои медийни недоброжелатели организираха клеветническа кампания във всички национални телевизии и в голяма част от новинарските сайтове, приписвайки ми престъпление, което не съм извършил. Всеки непредубеден зрител може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване.

Това се случва за втори път. В началото на мандата ми, в. „Сега“ ми приписа непроизнасяни от мен изречения, за което днес са дадени под съд.

Клеветническата акция на в. „Сега“, освен на мен, създаде проблеми и за държавата от дипломатическо естество. Тогава отново всички „прогресивни“ клакьори и грантаджии гракнаха в един глас, опитвайки се да организират медийната ми екзекуция.

Сега случаят се повтаря. Заявявам категорично – на никого не се извинявам, не се и „оправдавам“, както написа една синя малотиражка.

Напротив, адвокатската ми кантора изисква записите от всички телевизионни предавания на bTV, Нова, БНТ и БНР, в които съм оклеветен с изрязани от контекста думи, в повечето случаи без да е отразено личното ми мнение – основно и задължително изискване в телевизионната журналистика. Липсваше позиция и на засегнатото лице, за което се твърди, че е било заплашвано. Нещо повече, няма никакви оплаквания от него както в медиите, така и в прокуратурата. Само последните две нарушения на журналистическите правила безспорно доказват тенденциозността и целенасочеността на кампанията. По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път.

И накрая, за информация на самонадеяните телевизионери – свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него.

Не мога да приема, че скърцащи със зъби от злоба журналистки ще ми дават оценки и квалификации или че трябва да търпя обиди и намеци, само за това, че са ме поканили в някое студио. Това е причината да не приемам всички покани за участие към мен или покани за интервюта. Апелирам към публичните лица с достойнство да не забравят, че и те имат човешки права и да ги отстояват твърдо и безкомпромисно. За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии.

Давам срок за извинение 24 ч.

Напиши коментар »
(46)
1
ами защо ходиш по телевизионните студия аз бьлг телевизии не гледам на кого говориш кои те слуша хак да ти е
2
Bravo
3
Абсолютно смислени аргументи! Атаките срещу него и срещу Тодоров, недоброжелателно и агресивно опаковани в ''посегателство'' срещу свободата на словото. Една тема, към която не са съотносими двата случая. На обсъждане трябва да бъде подложена т.н. '' разкрепостена'', булевардна журналистика, която е далече от професионализма. Подобна журналистика е присъща на изхабени и непрофесионални журналисти.
4
БРАВО СИМЕОНОВ - ХИЛЯДИ ПЪТИ БРАВО , ТИ СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, МИСЛЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ. ЖУРНАЛИСТИТЕ В ПОСОЧЕНИТЕ ОТ ВАС МЕДИЙ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОМИРЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ТРЪГВА В ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД.
5
С рубли ли плащаш на адвокатската си къща, бе кавказки небългарин, башибозук?
6
С крадено желязо от Дебелт плаща.
7
Тоя неграмотен татаро-черкезин се е взел много насериозно, а не си дава сметка, че е пълен въздух под налягане и некадърник като своя любим Бай СУДЖУК. ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
8
Как армията му плаща по 70лв на нощ в хотелите му,да спят войници от охраната на границата и колко пари е взел от нашия джоб? Да каже как от 1992 до 2010г без да плаща нито стотинка лицензи е излъчвал кабелни програми над 200 броя плюс 20 канала само гейпорно! /Това го казваше сегашния му другар Волен Сидеров/
9
Гащите ти са отдавна свалени мекере Симеонов!
10
Браво . Трябва ли журналистите да са над закона ? Защо другите да не могат да изразяват мнението си свободно а трябва да се съобразяват със сценария на продуцента говорещ в ухото на водещият ?Има ли проверка от НАП на доходите на Виктор Николаев по сигнал на Николай Бареков и опитва ли се водещият от НОВА ТВ да се изкара жертва на системата и политиците с цел лична облага ?
11
МНОГО ТОЧНО, ВАЛЕРИ!
12
Браво - така е. Държавата ще се оправи, когато властта, ерго Бойко, спре да обръща внимание на "авторитета" на двете тъпанарски телевизии Нова и БиТиВи.
13
Алоууу, отдавна никой не ги гледа бе
14
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДВЕТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ---БТВ И НОВА , КОЙТО ЗАБЛУДИХА НАРОДА ДА ИЗБЕРЕ РУМЕН РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. КАРАКАЧАНОВ Е МНОГО ПО ПОДХОДЯЩ ОТ РАДЕВ. ТЕ РАБОТЕХА ТОГАВА , КАКТО И СЕГА ПОД ВЪНШНИ ДИКТОВКИ И ВИНАГИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.
15
До тук има 10 коментара. Спрете да си хабите времето с този мангал. Сигурно сте виждали какво прави всеки циганин, след като му сложат нашивка. Иначе едно е абсолютно сигурно, Валчо циганина е по прост дори и от най простия, имам предвид главния шайкаджия.
16
Защо ни занимавате с това мекере и предател?
17
Ти па за какъв се мислиш би Медан рудник да ти се извиняват. Извини се бе . Айде изчезвай по кабеларките че н и писна от мангалсктата ти мутра.
18
Валери Симеонов Балевски си крие фамилията,защото е син на Генерал Балевски от Трудови войски е бил баща му,а сега се пише голям демократ! 70лв на нощ на един войник му плаща държавата и му ги водят в хотела с ЗИЛ камиони военни това е истината
19
Не съм скърцащ със зъби от злоба журналист, но се отвращавам от такива наглеци на ръководна служба.
20
Абсолютно вярно и точно. Хора, опомнете се! това ли са авторитетните журналисти на България? Не гледайте тези 2 телевизии, бойкотирайте ги.Аз отдавна телевизия не гледам. Браво Симеонов! Ти си истински Българин и достоен човек.
21
Браво на Валери!
22
БРАВО ВАЛЕРИ! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО,СЪДИ ГИ ДО ДУПКА ТЕЗИ ПРОДАЖНИ РУБЛАДЖИЙСКИ ТВ.
23
Браво на г-нСимеонов,истински патриот,а не мекере като вампира Иончева
24
Продажни и тъпи журналя. БТВ , Нова са върха на пирамидата на глупостта.
25
Поръчкови продажни телевизионери криещи се зад маската на борци за свободното слово.
26
Прав е Симеонов. Браво. ! Вън на лигли те. От. Нова и бтв
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Ела да ми го нахакаш в спинозния червен ан|ус!
29
Този човек е психически болен , а вицепремиер. Всички видяха гримасите му след думате Викторгейт. Абсолютни боклуци ни управляват, а хората си мълчат.
30
между балевски и а,тодоров има ли разлика
31
Наглец имитиращ родолюбие.Плашещия баби по границата,а сега и журналист.
32
Предателю,замълчи! В Казанлък нямаш вече организация, всички те напуснаха! Никой вече не ти вярва!!!
33
Спомня ли си някой, че БТВ почти 20 години лъжеха народа кой е истинския им собственик. И тези лъжци тръгнали да раздават морал.
34
Валерката е АБСОЛЮТЕН ПОМИЯР.Неговата работа е като на попа: СЛУШАЙ МЕ КАКВО ГОВОРЯ, А НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ....БОКЛУК.
35
Между другото ако съм на мястото на ПОМИЯРИТЕ от босфорТВ, и НОВА KУPB@, ще съдя ПОМИЯРА-МАНГАЛ валерката.Ще го съдя до дупка.
36
В една нормална държава министри и депутати не са от сутрин до вечер по ТЕЛЕВИЗИННИТЕ СТУДИА и участват в сценариите на ловки манипулатори и търсещи скандали журналисти. Спрете с това безумие! Направихте телевизионни водещи милионери, които само трупат пари, апартаменти, коли .. Назначете говорител на Министерски съвет, а останалите министерства да си назначат читави говорители, които в определен ден на седмицата за всяко министерство да дават брифинг и в определени случаи извънредно. Всяко министерство си има място където се провеждат брифинги и се кани пресата. Да се забрани ходенето по телевизионни студиа на министрите и членовете на политически кабинети. Брифинг министри трябва да дават само в Министерски съвет след проведено заседание. Време е министър-председателя да сложи ред в безмислените телевизионни изяви на своите министри!!!!!!!!
37
Сливенският пeдераст открадна милиони от строежа на кирливата телена ограда.
38
Не става ясно къде точно е изографисал словото си. Та да го сложат нейде - да се чете.Слабообразованите мъже обичат да пишат. С чужди ръце. А още повече - с чужди слова.
39
Не само тези медии, които сте изброили са комунистически ръководени от примитивни руснаци за утвърждаване на кремълската пропаганда. БНТ и БНР трябва да бъдат незабавно закрити, понеже тези медии ги издържа българската държава и руската пропаганда е на наш гръб. Що се отнася до водещите на медиите нарочно се избират не особено грамотни хора, които имат наглостта да се наричат журналисти и са поставени там не случайно. Медиите винаги са изопачавали информациите и заплашвали всеки, който се осмели да ревизира руската пропаганда водена от български комунисти и милиционери. Тяхната заплаха беше съдът и успяваха да осъдят всеки, който им се опълчи, понеже там са верни техни хора. Затова те оказваха яростна съпротива срещу промените в съдебната система. Въпросът е, дали ще устоите и дали ще успеете да се преборите с тези руски и български комунистически главорези.
40
Простотията е професия, която те води право в целта - при парите, в политиката. Тям няма ляво и дясно. Има само пари. Патриотични пари.
41
Валери Симеонов Балевски “елтехникът от Дебелт“ какво ли умно може да измисли?
42
vreme e Ostavka
43
ОТКРИТ И ПРЯМ, БРАВО ВАЛЕРИ! РАЗБИЙ ДУХАЩИТЕ ЖУРНАЛЯ!
44
Трътттт.....и замириса на Валери Симеонов-демек на мазни изпражнения!
45
Валери Симеонов да не забравя, че е вицепремиер и да престане да се конкурира с Антон Тодоров по грубост, арогантност и заплахи от позиция на властимащ. Толкова се е опиянил от властта и самозабравил в еженето, че прилича на въшка върху лед. Да не забравя, че никога повече няма да бъде избран, защото нагло излъга своите избиратели като последния измекяр
46
И да спре да краде от бутафорната ограда, кирлив скатаджия.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Можете да съблазните мъж, който има вярна жена. Можете да съблазните мъж, който има сексапилна любовница, но не можете да съблазните мъж, който има шише ракия и точно си е нарязал салатката.