ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна

261825
на 20.04.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Васил Иванов шокиращо пред медията ни: Генка Шикерова копира стари мои предавания. Какво работи Бенатова? Ходи по командировки. Тя е особено злобна
Автор:   Калин Каменов

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Васил Иванов разбуни духовете в медиите преди дни, след като заяви, че напуска Нова телевизия заради цензура, налагана му от шефката на новините Дарина Сарелска. Той я обвини, че е пазила свои роднини от разследвания. Пред ПИК журналистът разкрива още сензационни подробности и скандални практики от работата в Нова телевизия.

препоръчано

 - Г-н Иванов, успяхте да разбуните духовете сред журналистическата гилдия. Как понасяте атаката на вече бившите ви колеги от Нова телевизия?

- Аз се чувствам нормално, защото не се учудвам от никой от тях. 

- Да разбираме, че сте очаквали подобна реакция?

- Да, даже казах на близките ми, когато във вторник си подадох оставката, молбата за напускане, че това за мен ще бъде разпети вторник, не се знае дали ще успея да възкръсна. Очаквах да ме разпънат, защото ще им наруша омертата. Това бяха буквално думите ми към жена ми.

- В този ред на мисли близките и семейството как приемат всичко това?

- Приемат го спокойно. Покрай мен са свикнали да има проблеми, напрежение. Но не съм учуден от приятелките на Дарина Сарелска, които си доведе от Би Ти Ви.

- Тя ли е била вризката, за да дойдат в Нова тв Ани Цолова и Виктор Николаев, а по-късно и Генка Шикерова?

- Те се познават. Ходят си по почивки, на море заедно. За Виктор нищо не мога да кажа лошо. Виктор го познавам от много време. Той беше още в Дарик, аз пък бях в радио Експерс. Това беше преди 20 години. За него нищо лошо не мога да кажа.

Миролюба Бенатова обаче не ме учудва изобщо. Тя дори е писала… Аз винаги съм бил с нея на „здравей, как си…“. Тя обаче винаги със злоба се е отнасяла към мен, с някаква омраза. И това е така, откакто я помня, откакто се познаваме.

Иначе Ани Цолова и Генка Шекерова за същите неща, които сега показвам, примерно за някой кмет или друг случай, подобни записи, подобни връзки, казват: “Този е корумпиран, този е престъпник…“

Сега показвам същата схема и се нахвърлят срещу мен. Никой даже не се обади и да каже: „Васко, какво става… Така и така…“ Никой от тях явно не предполага, че има възможност 0,1% шанс да съм прав. Никой не се обади. Макар че в изминалите дни има хора от Би Ти Ви, които дойдоха и ме питаха какво точно става. Обясних им. Имам и над 50-60 лични съобщения от колеги от Нова тв, защото никой не смее да пише официално, макар и в социалните мрежи. Иначе коментира само една група около Сарелска. Тя си ги доведе, тя си ги толерира. Праща си ги непрекъснато по командировки…

Примерно, Миролюба какво работи? Работи да ходи в командировки. Да прави интервюта как живеят българите в Америка, например. Все по хубави места. Общо взето не ме учудва реакцията. Не ме учудва и реакцията на Сарелска.

- Създава се впечатление, че двамата не сте мелили добре брашно заедно. Визирам отношенията в чисто работен план?

- Познавам я тази жена. По същия брутален начин се държи и когато стане въпрос и за работа. Ще прочетете в различни статии във вестници, защото тя е цитирана от фейсбук страницата си, където казва: „Аз не съм правила материали за моя девер, а Васил Иванов за своя кум – да…“ Така…

- И това, което вече е известно, е, че вашият кум работи на автомивка в „Бъкстон“…

- Да. Кумът ми се казва Станислав Богоев и е мияч в автомивка на бул. „Бъкстон“. Можете да отидете да го видите. Какъв материал да правя за моя кум? Имаме и обща снимка с него от мача на Левски с ЦСКА, който бе скоро, и се радваме. Това е моят кум. Какъв материал да правя.

И сега. Тя, Сарелска, отнякъде твърди, че на мен бившият главен секретар Георги Костов ми е кум. Значи става въпрос за човек, който говори, че аз съм нарушавал стандартите при проучване на новините, а в същото време изплясква директно в публичното пространство абсолютно невярна новина. Фалшива новина.

- И от думите й се разбра, че скоро ще се видите в съда?

- Ние ще се видим в съда задължително и то не само веднъж. Още другата седмица адвокатът ми ще заведе поне две дела. Едното ще е за разпространяване на абсолютно невярна информация, а другото за клевета. За думите й, че съм бил поръчков. Какви поръчки? Какви папки съм носил? Аз съм готов да седнем на детектор на лъжата. И там да се установи дали аз някога съм взел и една стотинка за нещо. Техниката вече е на супер ниво, така че ще стане ясно бързо.

Взел съм стотинка и изпълнил ли съм поръчка някога. Това първо.

Второ, нека се установи тя по какъв начин е предавала информацията за разследван от мен кмет. Тя прикрива това с думите: „Не съм говорила, не съм…“ В разговорите обаче се споменава нейното име и телефона на кмета, а тя предава чрез девера си информацията. Девер й е депутат. Той предава в разговорите чрез нея какво имам аз за него. Същият депутат Недялко Славов. Нещата ги има в делото. Ако не са направили някаква схема да ги издърпат, би трябвало да са там. Знае се и името на прокурорката, която дойде ни показа това дори без да сме я питали.

Нека и тя ме съди, но аз ще я съдя със сигурност нея. Аз още не мога да си обясня как човек, който довчера казва по какви стандарти се разглеждат и правят разследвания… Какви правила, какви стандарти… Пълни глупости.

Има едно събиране в петък между мен, Марин Николов и Антон Събев, вече и с Генка Шикерова. Вижда ме се за 15 минути, за да каже кой докъде е стигнал с нещата, които прави. Какво става и какво има. Това е.

Генка Шекерова нито веднъж не е питала или да обсъждаме какво и как. Примерно тя ще прави някакъв материал. Генка Шикерова дойде и вече направи два материала абсолютно копие на мои неща отпреди 5-6 години. За Бърза помощ – едно към едно. Тя ги беше гледала моите репортажи – за подслушването на радиостанциите и за бензина. И двата материала са копирани. Но това е друга тема.

Значи. В последната седмица, миналата, три дни съм стоял с една папка пред кабинета на Сарелска. По телефона я молех да се видим и да говорим. Тя ми каза, че когато намери време, ще ми каже. Влиза си в стъкления кабинет, среща се тоя и оня, а аз стоя и чакам да ме приеме. Исках да й обясня защо е хубаво да се реагира за един съдия, който ще застане с лицето си пред камерата и ще разкрие афери и корупционни схеми в съд. Човекът носи и всички документи, които са необходими.

- И това нещо увисна във въздуха?

- Да. Увисна във въздуха. Аз със сигурност ще го направя този материал някъде. Аз не искам да разкривам случаите, които ми е спряла, защото в момента, в който отида на друго място, тези неща ще видят бял свят. Ако сега ги кажа хората, които са правили далавери, ще си покрият. Какви папки съм носил, какви неща… СРС-та съм взимал. Да ги докаже. Главният секретар на МВР, бившият всъщност, ми бил кум. Георги Костов ми е приятел от 20 години. Още като полицай в отдел убийства на 9-то районно. Покрай работата ми се познаваме и сме приятели. Човекът ме покани на сватбата на дъщеря си. И с много други полицаи се познавам.

Ето, вижте. Хора, които лъжат, че има стандарти за проверяване на новини, обвиняват ме, че съм записал колегите си незаконно. В същото време Сарелска разписа фактура за купуването на нови 9 скрити камери, за да се работи с тях. За може аз и колегите ми да записваме с тях и да си вършим работата. Значи ние можем да записваме други хора, които в обикновен разговор пред камера няма да кажат никога реалните неща, със скрита камера.

А сега тя ме обвинява мене, че съм записвал колеги, че съм си направил застраховка. Това е. Гилдията ме напада яко. Не мога да си го обясня. Когато си мъж, си държиш на думата, нали така. Тя ги е събрала и им е казала да пишат на страниците си във Фейсбук. На Марин Николов му казах, че ако не беше пуснал тези глупости, ако не се правеше на умряла лисица и да се прави, че не знае нищо, нямаше да пусна записа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК