ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Водата в България е отровена - след урана в Хасковско, откриха манган в Монтана, опасна е и в Раковски и Крушаре

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Водата в България е отровена - след урана в Хасковско, откриха манган в Монтана, опасна е и в Раковски и Крушаре
Автор: ПИК
Дата
Дата
11389
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Водата в България е отровена - след урана в Хасковско, откриха манган в Монтана, опасна е и в Раковски и Крушаре

Сигнали за отровна вода от различни краища на страната постъпвали във временната комисия за урана в Хасково. Притеснения за чистотата на водата дошли и от Монтана, където се твърди, че има манган. Това стана ясно от временната комисия в парламента, която имаше за цел да установи замърсяването на водата у нас и най-вече уранът намерен в Хасково.

Вредни елементи имало и в Раковски и Крушаре. Депутатите искат да се създаде междуведомствена комисия, която да следи чистота на водата. В нея да влезе МРРБ, МОСВ, МЗ, МИ, МЗХГ и научни институти към БАН.

Временната комисия не можела да си свърши работата, заради продължителни проби. Тази комисия ще трябва да действа своевременно.

Левицата поиска в нея да влязат и представители на общините. Трябвало да е ясно кой за какво отговаря, според председателя на временната парламентарна комисия Георги Колев. В случай на констатации за отровна вода трябвало да има ясен механизъм на действие. Така и хората щели да са по-спокойни. 

Още по темата
Драмата в Хасково продължава! Пак откриха повишено съдържание на уран във водата
Часовник
18:07
Повишено съдържание на уран е установено в четири проби от питейната вода на Хасково, съобщи местната администрация. Регионалната здравна инспекция е изпратила до местната администрация днес...
Напиши коментар »
(5)
1
Не си спомнят , или АЗ ТРЯБВА ДА ИМ НАПОМНЯМ , ЧЕ ТОЧНО ТЕЗИ КОЙТО СА НА ВЛАСТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ВИ ОБЛЪЧВАХА ЧЕ, в България имало залежи на '' ШИСТОВ ГАЗ и ЯНКИТЕ КАК ЩЯЛИ ДА НИ НАПРАВЯТ НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСКИЯТ ГАЗ КОЙТО БИЛ ТОКОВА СКЪП ЧЕ.... ПИТАЙТЕ КЪДЕ СЕ ДЪЛБАЕ И КОЛКО ХИМИКАЛИ СЕ ВКАРВАТ В ЗЕМНИТЕ НЕДРА ЗА ДА РАЗБИЯТ ЗАЛЕЖИТЕ И ОТРОВАТА СЕГА ПОПАДА ВЪВ ВОДАТА.
2
Не са ли намерили нещо и във водата в Банкя ?
3
Когато приватизират ВиК дружествата и всичко ще се оправи.
4
Като няма хлаб яжте пасти, та и като няма вода от чешмата, има минерална.КОй в 21 век пие чешмянка?
5
Хората нямат пари да хляб...и това в 21 век,за минерална вода ще мислят!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Одобрявате ли акциите на Валери Симеонов в нощните заведения на Слънчев бряг?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През тази седмица се осланяйте на шестото си чувство. Това ще ви помогне да се справите с обстоятелствата в професионален, в материален и в личен план. Не се поддавайте на емоциите си в петък. Дразнители няма да ви липсват, някой ще се опита да ви извади от равновесие, което може да доведе до грандиозен скандал. През почивните дни се насочете към изясняване на въпроси, които се отнасят до членовете на семейството ви. Много от вас ще имат потребност да постигнат пълен синхрон между делничното и личното. Опитайте се да избягвате двойните връзки, особено ако сте трайно обвързани в любовта.
ВИП рожденици
Венко Евтимов
Венко Евтимов
поет
Става на: 62 години
Вера Чалъкова
Вера Чалъкова
главен редактор на в. "Ретро"
Цветелин Атанасов (Цецо Елвиса)
Цветелин Атанасов (Цецо Елвиса)
рок певец
Става на: 46 години

- Какво е неловко положение?
- Два погледа срещнали се в... ключалката...