ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Гърми изборна бомба! Тандемът Зеленогорски-Спартански даден на прокурор заради скандална схема със златна общинска земя в Плевен (документи)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Гърми изборна бомба! Тандемът Зеленогорски-Спартански даден на прокурор заради скандална схема със златна общинска земя в Плевен (документи)

64229
на 31.10.2015
ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Гърми изборна бомба! Тандемът Зеленогорски-Спартански даден на прокурор заради скандална схема със златна общинска земя в Плевен (документи)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Босовете на община Плевен Найден Зеленогорски и Георг Спартански са обект на мащабна прокурорска проверка заради злоупотреби при сключване на договори за ползване на земеделски земи, научи ПИК.

препоръчано

И докато Зеленогорски в момента е намерил сиурно убежище зад депутатския си имунитет, то Спартански няма как да се спаси от действията на магистратите, които проверяват десетки договори сключвани по времето, в което той е бил председател на общинския съвет в ревюлюционния град.

От сигнал на началник сектор "Земеделие и гори" Десислава Ангелова до Главна прокуратура става ясно, че са налице сериозни съмнения за извършване на престъпления.

"Констатирани са случаи на платени наеми, които не отговорят на цената записана в договора", категорична е Ангелова.

Държавната служителка давма и конкретни примери. От тях става ясно, че по редица договори са платени по-малко пари, които не са потърсени от Община Плевен. На всичкото отгоре общината не си е потърсила законната лихва по просрочените плащания. Според Ангелова, такива са случаите с Валентин Луканов, Венетна Атанасова, Денимир Денчев Тодор Томов и редица други земеделски производители

"В сектор "Земеделие и гори" е извършен вътрешен одит. Констатирано е подписването на 9 договора за пасища и мери с фирма "Престиж-09". Получена е справка от Областна дирекция "Земеделие", че въпросната фирма не е регистрирана като отглеждаща животни. Към договорите няма приложени задължително изискуемите документи - анкетна карта за регистрация като животновъд, справка за броя животни по вид и категория заверена от ветеринарен лекар при РВМС-Плевен.

 

След справка извършена от администрацията на Община Плевен е установено, че по някои договори има дублиране на имотите отдавани под наем", се посочва в сигнала до прокуратурата.

"Предвид гореизложеното, считаме, че са извършени престъпни деяния и злоупотреби относно сключване на договори за ползване на земеделски земи, не са събирани наемни вноски, има и липсваща документация (липсващи договори, регистри за собственост и др.) и с това смятаме, че са нанесени големи материални вреди на община Плевен.

Моля да предприемете необходимите действия за разследване на подадения от нас сигнал", призовава магистратите шефката на сектор "Земеделие и гори" Десислава Ангелова.

В същото време Спартански е впрегнал всичките си контакти, за да се покаже като честен и почтен кандидат за кмет.

Неговите съпартийци недоумяват как такъв скандален управник  отново ще има наглостта да кандидатства за доверието на плевенчани, които както лични от документите претърпели значителни щети по времето, в което е командвал общинския съвет на града.

ПИК ще продължи да следи горещата тема!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО) Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК