Извънредно в ПИК! ДПС сваля политическото си доверие от министър Таня Андреева, слага я на дузпата! Станишев в паника!

ЧАС ПИК

Извънредно в ПИК! ДПС сваля политическото си доверие от министър Таня Андреева, слага я на дузпата! Станишев в паника!

72272
на 13.03.2014
Извънредно в ПИК! ДПС сваля политическото си доверие от министър Таня Андреева, слага я на дузпата! Станишев в паника!

Последвайте ни в Google News Showcase

Здравният министър Таня Андреева вече не се ползва с политическото доверие на ДПС. Това разкриха пред ПИК източници от парламента.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

През последните седмици висши представители на партията на Лютви Местан търсят варианти за свалянето на д-р Андреева от престижния пост.

Твърди се, че тя си е навлекла гнева на коалиционния партньор на БСП с неадекватното си поведение като министър.

Председателят на здравната комисия в парламента Нигяр Джефер пък обяви публично, че голяма част от предвидените от министър Андреева промени няма да бъдат подкрепени от ДПС.

Представителите на ДПС в парламентарната комисия по здравеопазване били недоволни и от изключително слабата комуникация между МЗ и НЗОК.

Единственото, което прави Андреева е да изважда стари функционери на БСП от нафталина, да изтупва прахта от остарелите им тела и да ги качва на висши длъжности в здравеопазването. Примерите в това отношение са десетки, но по-крещящи са назначенията на проф. Раденовски начело на УС на "Пирогов" и на Бойко Пенков за голям началник в НЗОК.

Заради гафовете на Андреева, нейната оставка бе поискана от ГЕРБ, което допълнително утежни ситуацията.

В момента Станишев се чуди как да запази Андреева на поста й. Червеният лидер е силно притеснен, защото Андреева е лична кандидатура на премиера Пламен Орешарски и евентуалта й смяна може да взриви и без това напрегнатите отношения във властта.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК