ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Жесток скандал тресе спорта! Министърът изправи до стената федерацията по шахмат за 2 млн. лева

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Жесток скандал тресе спорта! Министърът изправи до стената федерацията по шахмат за 2 млн. лева
Автор: ПИК
Дата
Дата
8077
Коментари
3
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Жесток скандал тресе спорта! Министърът изправи до стената федерацията по шахмат за 2 млн. лева

Министерството на спорта дава срок от седем дни на Българската федерация по шахмат да върне над 2 млн. лв., които са разходвани незаконосъобразно. Това става ясно от съобщение на ведомството.

В периода от 2011 до 2014 година от Mинистерството на Федерацията са били дадени 2 097 61,43 лв., които не са разходвани по предназначение. Българската федерация по шахмат поискала парите за плащане на такси за провеждане на първенства и турнири към Европейския шахматен съюз.

Спортното министерство проверява БФШахмат по подозрения за злоупотреби

След проверка станало ясно, че част от проведените турнири не са били включени в официалния календар на ЕШС и спортната федерация не е начислявала и събирала такси за домакинство и други, съгласно правилата на ЕШС.

Отчетените от страна на Българската федерация по шахмат суми за разходваните финансови средства не са въз основа на първични счетоводни документи, съгласно Закона за счетоводството, твърдят от спорното министерство.Средствата са преведени по сметката на компания с неясен собственик със същото наименование, а именно European Chess U nion, регистрирана на адрес: 16192 Coastal Highway, Lewes Delaware, USA, а сметката по която са преведени парите е открита в АБАНКА – Любляна, Словения.

Официалното седалище по това време на ЕШС е в Хюнеберг Зее, Швейцария, с операционен офис в Белград, Сърбия, като официалната сметка на ЕШС е открита в Bank Credit Suisse, Швейцария.

С оглед на констатациите от спортното министерство дават на президента на Българската федерация по шахмат 7-дневен срок, считано от 1 август 2017 г., за предприемане на действия по възстановяване разходваната сума.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Красен Кралев с изключително важна информация за базите на ЦСКА
Часовник
14:31
Министърът на спорта Красен Кралев говори относно предстоящите търгове за емблемата и базите на ЦСКА. Това стана по време на откриването на турнир за деца на Националния стадион "Васил Левски"....
Напиши коментар »
(3)
1
Разграбиха, земята, изсякоха гората, разграбиха фабрики и заводи а народа оставиха в кофите да рови. Тоз Герберски суджуклия намерил доходоносно направление, без много пот да прави пари за сметка на други крадци, но за радост бе изловен и извън парламента постановен. У нас си е голяма веселба: "Крадецът вика, дръжте крадеца а народецът и в ушите да се к@ еца". В това състояние на колапс и кражба , краля "Слънце" остава незаменим, от близо подкрепя го Цецо Крадецо, Мазното Лиле , Квачка Квачева все бивши, комсомолци, комунисти и отявлени крадци а народът все на дъното стои! Ирландската пастирка в Гърция се скри на Прокопиев айдука дудуци да върти. Въпрос голям пред нас стои, как Винету това позволява тортата в Гърция без него да се раздава? Малеййй, срам и позор, оповестете мистър Даун да вземе да се самосезира и тези мишки да екзекутира! "Професор " Божо от забвение се обажда и на Боко със заден се насажда, с лъжи, пертурбации и високопарни слова с ръце и нокти драпа към държавната софра! Винету от магистрали в политиката влезна и на президента Радев, заби плесник яко зад врата. Иззе президентските пълномощия завчас ибпоказа на всички кой е на власт. Сега да видиме Краднелия Сланинова, какво ще рече и каква посока ще даде на президентското си протеже!?!
2
Шахматист - мутра. Умрях от смях...
3
Освен, че ощетиха държавата с милиони,цска тире , сега Крадлев и компания ще платят глобата пак с държавни пари. На всички е ясно защо се укриват документите. Сега е време да се задейства прокуратурата и да подведе министъра на спорта под отговорност за нарушения закон, за безстопанственост и разхищение на държави средства.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

- Но това е ужасно! - възразява клиентът пред адвоката си при уточняването на хонорара. - Разводът ще ми излезе два пъти по-скъп от сватбата!
- Но и удоволствието е два пъти по-голямо! - обяснява адвокатът.