ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Министър Караниколов потвърди разкритията на Валери Симеонов за братя Домусчиеви - има съкращения в БМФ и се плащат неустойки

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Министър Караниколов потвърди разкритията на Валери Симеонов за братя Домусчиеви - има съкращения в БМФ и се плащат неустойки
Автор: ПИК
Дата
Дата
40163
Коментари
12
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Министър Караниколов потвърди разкритията на Валери Симеонов за братя Домусчиеви - има съкращения в БМФ и се плащат неустойки

Министърът на икономиката Емил Караниколов потвърди разкритията на вицепремиера Валери Симеонов пред ПИК TV за зверските съкращения и БМФ, които са извършили братя Домусчиеви (Вижте в "Още по темата"). 

Пред журналисти на кръгла маса в СУ икономическият министър заяви, че има забавяне по договора за работната сила, за което се плащат неустойки. По повод отпуснатите пари от страна на държавата по оспорване на арбитражното дело, Караниколов заяви: „Това е решение на правителството и се защитава държавният интерес по този начин. Не е имало обсъждане да не се осигуряват тези средства”. 

Караниколов потвърди и други думи на Сименов, а именно, че никога не е ставало дума за прекратяване на приватизационния договор, а само за облажване на решението, взето от Арбитражния съд, Домусчиеви да променят клаузите в договора, с което да намалят тонажа. Така си спестяват неустойки за близо 55 млн. лв., които иначе държавата би получила. 

Вицепремиерът Симеонов още вчера изрази притеснения пред медията ни, че ако се позволи на Домусчиев да променя договор, подписан преди 9 години, то това ще бъде опасен прецедент, тъй като и други фирми приватизатори може да поискат същото.

Пред медията ни преди дни министър Караканиколов заяви, че трябва да се следи националния интерес, а последното решение трябва има ВКС. 

Припомняме, че именно с решението на Арбитражния съд и промените в приватизационния договр, братя Домусчиеви се опитват да спестят 55 млн. лв., а по официални документи от Агенцията за приватизация в БМФ работят едва 124 души, като поголовното съкращение на кадри - общо близо 2700 души, е започнало още в първата година на приватизацията, за което са платени близо 1,8 млн. лв. неустойки. 

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК! Валери Симеонов с тежки думи за братя Домусчиеви! Финансовият министър осигури пари, държавата ги емва за приватизацията
Часовник
15:11
Сагата "Държавата срещу братя Домусчиеви" навлиза в нова фаза. Това разкри вицепремиерът Валери Симеонов. Той каза тежки думи за бизнесмените в кулоарите на парламента. Симеонов разкри, че снощи...
Напиши коментар »
(12)
1
А къде бляхте 27г. Да не е само БМФ
2
Ако Прасчо и Тиквун са се разбрали чрез Винкела да бутнат братя Свинярови и да си поделят имането им (вкл. и БМФ), смятайте че решението на ВАС вече е излезло!!!
3
Искам винкел в задника.
4
Лоши Патриоти, ей! Защо не дават на бедните Домусчиеви да си спестят някакви си 55 милиона...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
ГОТВЯТ ВИ 20 ПРОЦЕНТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК СМЕТ. И ТО В НЯКОЛКО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ГОДИНИ. МАЛЪК БИЛ!!! ТИЯ ДОВЕЧЕРА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ОКОЛО СОФРАТА НА ПО ЧАШКА РАКИЙКА А ВИЕ ЧЕКАЙТЕ КАК НЯКОЙ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН. ЧАКАЙТЕ НЕВОЛЯТА УТРЕ И ВАШИЯ РЕД ЩЕ ДОЙДЕ РОБИ.
7
До 1: Нали се сещаш, че Патриотите едва сега имат някакво участие във властта.
8
Колко направиха нещо на Г.Ганчев,толкова и на гелосания шизофреник,отроче на партийни активисти от БКП !
9
IMA INTERESI TAM CAKAHA DA NATRUPAT IMANE ZA DA SI GO PODELYAT. DA NE MISLITE, CE DIRJAVNATA HAZNA SHTE ZABOGATEE!
10
Дайте да видим концесията на порт Бургас за 35 години за само около 1 милион такса на година,защото за последните 3 години и половина откато е подписана концесията печалбата на Домусчиеви е 100 милиона лева. Кому е нужно било да отдава на концесия пристанището при положение ,че се е знаело ,че тръбите за Южен Поток ще се съхраняват във Варна и Бургас и защо тези суми не са влезанали в държавата. Инвестиции 0 (нула).
11
Отнемете концесията на пристанище Бургас от Домусчиеви
12
Домусите скоро ще поолекнат доста! Само пари за гел ще му останат! Но за а нален гел
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Между приятелки: - Ти поне не можеш да се оплачеш! Имаш си добър съпруг, а когато не си доволна от него, отиваш при любовника си. - Ах, да знаеш колко съм нещастна. Всеки от тях разчита на другия.