ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Радан Кънев и РБ блокираха Видин! Целта е манипулация на изборите в тяхна полза! По 40 бюлетини с предварително попълнен вот във всяка секция (документи)

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Радан Кънев и РБ блокираха Видин! Целта е манипулация на изборите в тяхна полза! По 40 бюлетини с предварително попълнен вот във всяка секция (документи)

66558
на 24.10.2015
ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Радан Кънев и РБ блокираха Видин! Целта е манипулация на изборите в тяхна полза! По 40 бюлетини с предварително попълнен вот във всяка секция (документи)

Скандалният факт разкрива пред ПИК Григор Здравков, председател на Легия "Антимафия"

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Задава се един от най-жестоките изборни скандали в най-новата история на България. Община Видин е на автопилот, а работата й е блокирана преди вота. Причината е Момчил Станков, бивш областен управител и кандидат кмет от Реформаторския блок и неговото протеже Валери Димитров, разкри пред ПИК Григор Здравков, председател на Българска легия "Антимафия".

препоръчано

Борецът срещу корупцията разкри и схемата, която според него трябва да е обект на прокурорско разследване. Здравков потвърди твърденията си с автентични документи.

"Досегашният кмет Герго Гергов е кандидат за нов мандат, издигнат от инициативен комитет. Той излиза в отпуск и със заповед назначава заместника си Добромир Дилов за временно изпълняващ длъжността кмет.

Областният управител на област Видин Момчил Станков, представител на Реформаторския блок, също излиза в отпуск като кандидат за кмет и назначава свой човек- Валери Димитров, като временно изпълняващ длъжността губернатор. Без видима причина Димитров не признава заповедта на Гергов за и.д. кмет и на 18 октомври 2015 г. издава заповед за назначаване на Борислава Найденова на поста временен градоначалник на Видин до полагане на клетва от новоизбрания кмет", заяви пред ПИК Здравков.

Мотивите на Димитров са, че според разпоредбите на Закона за местното самоуправление след като настоящ кмет се кандидатира за нов мандат в седемдневен срок преди края на мандата му общинският съвет трябва да избере временно изпълняващ длъжността.  И тъй като общинският съвет не го е сторил до 17 октомври 2015 г., той назначава Борислава Найденова за и.д. кмет.

"Всичко щеше да е наред във Видин, ако Найденова не излиза на 19 октомври в болнични до 1 ноември. Не е ясно дали болничния лист е действителен, както и защо Найденова е приела да е кмет като е с влошено здравословно състояние. Тази постъпка на Борислава Найденова, дава предпоставки за манипулации за вота в неделя", твърди Здравков.

Заради властовия вакуум зам.-кметът Добромир Дилов пише същия ден -19 октомври 2015 писмо до и.д. областния управител Валери Димитров.

"Уведомявам ви, че в община Видин на 19 октомври 2015 г е постъпил болничен лист от Борислава Найденова за времето от 19.10. 2015 г. до 1.11. 2015 г., назначена със заповед за длъжността вр.ид. кмет на града.

Моля ви да предприемете необходимите действия за назначаване на нов заместник на кмета на община Видин", пише Дилов. Писмото му обаче остава без последствие.

"Така крайдунавският град остава без кмет. Работата на общината е блокирана, няма кой да разписва документи и няма кой да издава заповеди. При възникване на природно бедствие няма кой да носи отговорност и да взима решение. Нещо повече. По закон кметът е длъжен да следи за изборния процес и да го организира. Как това ще стане в неделя не е ясно, след като няма такъв. Според неофициална информация, и.д. областният управител Димитров, е поискал от ЦИК допълнително по 40 бюлетини за всяка избирателна секция в общината. Тези бюлетини вероятно , използват за фалшифициране на вота за Реформаторския блок и техния кандидат Момчил Станков", твърди Здравков.

Той твърди, че според последните социологически проучвания Станков е едва на пето място, но според него манипулациите могат да го доведат до балотаж по служебен път.

ПИК ще продължи да следи горещата тема!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО) ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК