ТЕМА

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Разузнаването с шокиращ доклад - предотвратили атака към териториалната цялост и властта в България! Имали данни и за тероризъм

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Разузнаването с шокиращ доклад - предотвратили атака към териториалната цялост и властта в България! Имали данни и за тероризъм
Автор: ПИК
Дата
Дата
55749
Коментари
20
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Разузнаването с шокиращ доклад - предотвратили атака към териториалната цялост и властта в България! Имали данни и за тероризъм

Държавната агенция "Разузнаване" е придобила изпреварваща информация за действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната. Това се посочва в Резюме на отчет за изпълнението на бюджета на службата.

Информацията е придобита по линияна по линия на противодействие на тероризма, трансграничната организирана престъпност и факторите оказващи катализиращо влияние върху миграционните процеси. Разузнаването е е предоставило информацията на президента, премиер, председателят на Народното събрание, ДАНС, Министерство на икономиката, Министерство на енергетиката, НСО и други, като материалите са общо 1259.

От тях – най-много са по линия на вътрешнополитическо направление – 592, 184 материала са свързани с проблемите на тероризма, 181 материала касаещи нелегални миграционни процеси, 153 материала по линия на икономическата сигурност и 149 материала за дейността на международната организирана престъпност. На партньорите от НАТО, ЕС и по линия на двустранното сътрудничество са изпратени общо 784 материала.

От разузнаването отчитат още, че за първото полугодие на 2017-та година са увеличили източниците си на информация. В Агенцията са започнали работа 43-ма нови служители, а са били освободени 17. Разузнаването прилага и нови методи на работа при изготвянето на анализи. Създават се специализирани работни групи по актуални направления, притежаващи висока степен на експертиза. Работата “на терен”, обаче, става все по-трудна, става ясно от отчета. “Работата на ДАР зад граница се осъществява в усложнена обстановка – следствие от кризисни развития в съответните страни и тежък режим на контраразузнавателно противодействие от страна на местните специални служби”, посочва председателят на разузнавателната агенция Драгомир Димитров.

От документа се разбира още, че освен борбата срещу тероризма, миграционния натиск, нарастващите кибер-атаки, разузнаването следи внимателно процесите, които се отнасят и до енергийната сигурност на страната – “възможностите за диверсификация на енергийните доставки, международните енергийни проекти, глобализацията и либерализацията на икономическите отношения и тяхното обвързване с политически фактори, влияещи в отделните страни и региони”.

От средствата в размер на 23,3 млн. лв. за 2017 г., през първото полугодие ДАР е изразходвала близо 11,1 млн. лв., става ясно още от резюмето на отчета за изпълнението на бюджета на институцията.

 

Напиши коментар »
(20)
1
mestania ?!?
2
ИЗМИСЛЕНИ СМЕШНИ СЛУЖБИЦИ И АГЕНЦИИКИ!!!САМО НИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ ЗА ИДИОТСКО МАЛОУМНИ АНАЛИЗИ...
3
Много е готино да си секретен, пишеш отчети с общи приказки, като статията по-горе и харчиш 24 млн. лв. Браво!
4
Нищо не се прави по въпроса с руския комунистически терор!
6
Ала бала !
7
И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е ДОБИТА ОТ ИНТЕРНЕТ ХАХАХА
8
В България тези служби се използват предимно за изнудване и рекет на бизнесмени,които не искат да ''споделят'' спечеленото с мутрите-управници.
9
Какво всъщност съществено е предотвратено?! "териториалната цялост и властта"?! Подтекст: като опазиш властта, опазваш и териториалната цялост, така ли? Да си пазим управляващите, иначе няма да имаме цялост?! Пълни олигофрении... Ако някои искат да влезнат, ще преминат необезпокоявани, а службите ще разберат, след като те вече са във Франция... Само крадат народни пари като касовата им бележка за разходи е този хумористичен доклад, изпълнен с информация от някоя седянка...
10
Държавна агенция мики маус. Изхарчихме парата, но не казваме за каво, понеже е секретно.
11
Та ние имаме ли служби, всичко кадърно беше разбито. Това, което се нарича служби работи за управляващите и всичко е манипулация на населението. Хората вече не вярват на никой
12
И без да съм служител на данс, дпс дост ндпс гл мюфтийство, козяк и гьокче. Колко е прост отговора в едно изречение без доклади....
13
Наистина докладът е шокиращ! Шокира с това, че е достоен за един епизод от "Приказки от шипковия храст"...
14
проспаха отцепването на КК'Камчия',или им замазаха очите и устите.
15
Нека се опитат да купят в селата на Кърджалийска,Хасковска област имот я къща земя!И доклада им ще излезе несъстоятелен лъжлив.!В България контраразузнаването не работи ,Факт ,бедна държава корупция,малодушие,нисък морал!
16
Малко комунистически ми изглеждат тези "изводи"
17
ДАР защо не разузнае кой окраде Бугаристан.
18
Тоя от снимката или e мангал или е осиновен мангал. Кой назначава такива по държавните служби, а!?
19
"С правилно формирана мироглед на насоченост показва добра политическа култура, политическо мислене и социална ангажираност, които мотивират към личностно утвърждаване в обществено значими сфери на дейност." Това е част от правилните комунистически принципи на лицето от снимката, което също като други набедени "генерали" е нелустриран комунист. Питаме се, как такъв черен на вид човек с правилен комунистически, т.е. престъпен от днешна гледна точа мироглед, може да бъде на заплата в България!?
20
Яяя е много прав. Тоя Др. Дим. освен че е негърски мангал, е и долен интригант и алкохолик. Тапанара беше назначен лично от Б Б, но не оправда гласуваното му доверие. и сега като награда го изпращат генерален консул за да "подобри" и там работата. А той е "само" на 60 години. Заедно със заместника си Г М лично решават кой да бъде назначен и кой не. Ако си мъж да си платиш кеш, ако си жена в натура. Така се подбират кадрите в ДАР. Но ако има държавност нека и на него да бъде направена щателна ревизия и ще се види колко средства са похарчени "по целесъобразност", както и кадровата им политика. На Др. Дим. и Г. Мил. Но това може да бъде разпоредено само от Б Б. И трай коньо за зелена трева. Надежда всяка тука оставете. Кораба потъва бавно, но сигурно и вода има за всички за да се удавят. УСПЕХ!!!!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Мъж на средна възраст си купува цигари. На кутията пише: „Тютюнопушенето води до импотентност.” Клиентът връща пакета и пита: „Абе, нямате ли от ония, дето убиват?”