БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)

В разцеплението на ДПС бяха намесени лица, свързани с тероризъм

Автор: ПИК
Дата
Дата
125532
Коментари
31
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров с разтърсващи разкрития за падането на кабинета "Орешарски", КТБ и ролята на Лютви Местан (ОБНОВЕНА)

Бившият главен секретар на МВР и настоящ национален координаторн на "Атака" прави пред ПИК TV разтърсващи разкрития за падането на кабинета на Пламен Орешарски, белия автобус, рухването на КТБ и ролята на Лютви Местан за събитията през размирните 2013-2014 г.

Какво отведе Лазаров при Волен Сидеров, ще съветва ли коалиционния им партньор и вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов, ще поканят ли шефовете на "Единна Русия" на форумите на "Атака" и защо?

"С господин Сидеров се познаваме от 2013 г. Политическа партия "Атака" тогава бе първата политическа сила, която внесе предложение за изграждането на възпрепятстващо съоръжение по границата ни с Турция. Аз бях човекът, който се занимаваше с този казус. Тогава противодействието бе в две насоки - ДПС във вътрешнополитически аспект, особено в лицето на неговия лидер, във външнополитически аспект - от страна на Турция", заяви Лазаров.

Той отбеляза, че е от компетенцията на експертите да преценят едноредова или двуредова да бъде оградата с Турция. "Заявявам категорично - аз съм първият човек, който настоя за изграждане на възпрепятстващо съоръжение по границата с Турция", отбеляза Лазаров.

Запитан дали службите на са имали информация с какво се е занимавал Лютви Местан, който обяви падането на правителството на Орешарски, Лазаров отговори: "Като професионален ръководител държах на следното - няма да допусна падането на правителство, избрано с парламентарни избори чрез натиск от улицата. Това ми беше задачата - да няма кръвопролития, да бъде мирно. Но е факт - бяха взети политически решения, за които аз нямам представа къде и как са били взети".

"За съжаление външни интереси минаваха през лица, които са съпричастни към терористичните актове по време на възродителния процес. Дори настръхвам като си спомня за това. В тези вътрешни процеси имаше лица, свързани с терористичните актове на гара Буново например. Много бяхме критикувани, че сме работили по този сигнал. Но когато са свързани лица с чужда държава и съпричастни към терористична дейност... Оставам на всеки да прецени - имало ли е заплаха или не", коментира Светлозар Лазаров.

"Да, умните, красивите, бисексуалните и... тези от гейпарадите - това ли е гражданското ни общество? Какво да кажем ние, които не сме нито толкова умни, нито толкова красиви. Които имаме по три деца и имаме християнски ценности... Партиите, пряко свързани с гейдвижението, не е удачно да бъдат коментирани в пространството... За какви чисти помисли говорим? Видно е, че там се обслужват някакви интереси, които определено не считам, че съвпадат с националните интереси на България. Национализъм означава родолюбие. Да обичаш държавата си е ценностна система и начин на мислене", коментира Лазаров предстоящия "София прайд" и задкулисието, застанало зад него.

Запитан кой финансира подобни прояви, той отговори, че МВР не се е занимавал с тези хора: "Много са малки, за да се занимаваме с тях. Те даваха мило и драго, за да се занимаваме с тях, за да се изкарат дисиденти. Няма такъв случай, няма такъв филм! Те не успяха да окървавят протестите и да се изкарат дисиденти. Незначителни са, никой не се е занимавал с тях".

Лазаров не скри, че вижда едни и същи лица по всички платени протести. "Като ги гледам - все същите са", отбеляза той. 

На въпрос на водещата Ива Николова какво се е случило всъщност в Лясковец - случай, при който бе убит командоса Емил Шарков, Лазаров отговори: "Нека не коментираме този случа и го оставим на съвестта на онези, които говорят небивалици по темата".

Светослав Лазаров изтъкна още: "Нито служителите в МВР са доволни от резултатите през последните 27 години, нито обществото е доволно. Там трябва да се набележат 2-3 стратегически мерки с цел краткосрочни и дългосрочни резултати. Трябва да се реши въпросът с недокомплекта в МВР, със стимулирането, със социалния статус на служителите на МВР. От друга страна трябва по-глобален подход към сектор "Сигурност" в МВР. Което по никакъв начин не трябва да става за сметка на останалите системи".

"Реформата Бъчварова" той коментира така: "Щом служителите и обществото не са доволни, явно има натрупване в системата на МВР. Трябва да се търси консенсус по тази тема, но тя не бива да се политизира, а да се търсят конструктивни, стратегически решения". 

Лазаров отбеляза, че са били гости с Волен Сидеров на партия "Единна Русия" и в това няма нищо "подозрително": "Това беше един механизъм на една процедура, при която политическият елит на Русия искаше да чуе гражданското общество. Що се касае какво чухме там - имаме сходни проблеми, но с много различни мащаби... Интересен е подходът, който се развива между политици и гражданско общество. Нека уточня - политическият елит на Русия бе в Санкт Петербург на форум, а гражданското общество - на форум в Москва. И това беше направено съвсем целенасочено, за да се подчертае и политическата тежест, и тежестта на гражданското общество".

Лазаров изтъкна, че понеже е политически ангажиран, се колебае дали да изяви позицията си относно гей парада в събота: "Има много потенциал в нашето гражданско общество. И то не бива да се подценява. То е във фабриките, в офисите. Много е арогантно и грубо една шайка в центъра на София да си присвоява позицията на гражданското общество... Тези прояви деструктивно въздействат на нацията и не са в позитивен аспект".

Запитан каква е основната му цел като политик, Лазаров отговори: "Исках да довърша това, което с господин Сидеров започнахме още, докато работих в МВР. Тази ограда не е довършена. Но това не е краят. Трябва да бъдат направени и съответните технически средства, позволяващи качествено наблюдение. Отделно - окомплектоването, осигуряването на безопасно патрулиране. Да се работи в насока осигуряване необходимата мотивация и спокойствие. Но и политически натиск за разбиване на каналите за трафик, които, както виждаме, функционират и в момента".

Лазаров изтъкна, че не е присъствал на разговорите при президента Плевнелиев за КТБ и не иска да коментира нещо, за което няма представа: "КТБ никога не е била заграждана с жандармерия. Извършени са огледи и претърсвания на юридически лица, свързани с банката".

 

Напиши коментар »
(31)
1
БАЙ ПЕТКО КАКВО МИСЛИ ПО ВЪПРОСА ?
2
По-голям скандал е ,че този човек е бил Главен секретар в МВР,имал е достъп до конфиденциална информация ,а сега е с висок пост в партия финансирана от Русия.Трагедия пълна ! Този е пял.пял,пял на Москва като славей.Пробита сигурност на една страна в ЕС/
3
А ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !.... А ТОЯ Лазаров изтъкна още: МИ СЕЛЕНИН СУМ !....КОИ ИБА ГАНЬО У ПЕРИУДА 1989 2017 ?....А ?....
4
Министър-председателят на България Бойко Борисов се среща с германския канцлер Ангела Меркел. .....САСИ ИБА МАИКЯТА ТАНТЕЗ ЖЕЛЕЗНИО ДУНЕР СРЕШТА С ВИНЕТУ БАНКЯ !....ХУ ИС ХУ ?....А ПОСЛИ БАЦО С МУТИ ЯДИ БАНИЦА УТ ЦАЧКА ЗА МУТКА КАНЦЕЛАРЕСАТА КОЯ КАРА КАМИЛА У БУНДЕСТАГА !....
5
Руски измекярин...
6
Този Урко много нещо пак започнаха да ни го навират в очите- от една телевизия, тича в друга.То на нас вече ни се повръща, да не говорим как се чувстват момчетата, които участваха в т.н операция "Лясковец", направена по негови мъдри указания. Няма срам, няма неудобство, няма... Просто една куха лейка и толкоз.
7
Куха лейка дрин4и нeсравнимо по-силно от пълна!
8
Куха лейка дрин4и нeсравнимо по-силно от пълна!
9
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, областния управител на София област Николай Пехливанов от Атака и другите около Сидеров, никога не са били обвинявани, че са умни и красиви. Това си е самата истина.
10
Ето от кого е заградена КТБ, според Цветан Василев, банкер на годината: "Ами те са два клана – единият е Пеевски, който е навсякъде, другият е този на премиера".
11
Тоя почва да ме ме кефи какво перде е. Евала батко за гей парада, право куме в очи! И аз искам парад, ама няма, като съм прост и хетеросексуален, па и некрасив, и неумен...
12
Това малоумно- нищожество е толкова просто, че без бащата на жена си и тоалетни нямаше да чисти!
13
А, бе ПЕК, що правите свирки на Пеевски? Нали уж бяхте принципни и даже бучахте срещи него?! Пък сега изведнъж почвате да цаливате гАзо на неговия специален пратеник в двора на Белоглавия орел /козел/... Не знаете ли, че Пеевски взе "Атака" под аренда? И тоя ид_иот е неговите очи и уши там?!?! Това обяснява сранните присъди, които Белият получи! Нема таков цирк - N на брой условни присъди, при положение, че още втората трябваше да е ефективна, понеже е рецидив... Еееее, ама като се продадеш на Пеевски, а той стиска топ_ките на Цацарун... Всички се подрежд1
14
Защо ли,се е остригало,а?...
15
16
17
Този , с тъпата физиономия , е просто никой ако не е тъста-прокурор. Добре, че го изгониха от МВР.
18
Лазаров мина към атака и по команда плювалнята се включи.Ако беше минал към герб сега за него щеше да се говори или добро или нищо.
19
СЛАВИ БИНЕВ ОТ АТАКА В ДПС, А ТОА ОТ ДПС В АТАКА!
20
А ЗА ТИКВОЧЕВ ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА КАКВИ ГИ ВЪРШЕШЕ И ЗА НАГРАДА ВЕЧЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ МАТ'РИАЛЪТ ТЪП МУ ДАВА ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ .
21
ПИК, този може да ни " разтърси" единствено и само с много и уникално "умни" коментари и анализи. Свещенната простота е типична за неграмотните. ПИК, този може да Ви каже добро утро посред нощ! Този е типичен пример за малоумието на хората във властта през прехода. Затова и преходът ни е уникален, докарал до висшето управление на неграмотни. А, кой го постави на това управленско ниво - Цветлин Йовчев и Станишевката.
22
Вижте тъста му ,ченгето-бизнесмен
23
Браво на този мъж, осмелил се да каже истината.. Хипотеза: Реформаторския блок изпрати платените умни и красиви да свалят Орешарски. ББ казва по медиите, че като си махнал хората от площада, реформаторите останали една шепа хора. Умните и красивите се хвалиха с тарифата - семейство с дете 200 лв. Как си изкарали парите за море. Активно в мероприятието участваха телевизии - за да свалят законно правителство. Даваха насоки в НС, накъде да се мести красивата тълпа. Номерът не мина, дойде госпожа Клинтън на визита и спря АЕЦ и Южен поток. Дойдоха тримата сенатори, известни със сваляне на законни правителства в различни страни - Орешарски прави кратка пресконференция, видимо изнервен, и замразява проектите, което значи, че е бил подложен на много силен натиск отвън. ГЕРБ ги спира. Следва кафенце между ББ и турския шпионин Местан, ДПС сваля правителството на Орешарски. На това кафенце турския шпионин Местан най- вероятно е искал в замяна узаконяването и безпроблемната регистрация на ДОСТ. Разбира се БГ плати един милиард глоба за реакторите. До последно се твърдеше, че нямало реактори, а то се оказа че има. Разбира се янките не платиха глобата. За сметка на това, зимата искахме тройно по-скъп ток от Румъния, която ни отказа. Молихме Турция. Накрая използвахме резерв - на тройно по-скъпа цена.
24
Браво на Лазаров.Нещата,които мисли,са същите,които мислят българите.Но българите, които са работещи,честни,нормални,добри българи,качества залегнали в нашия ген, религия и традиции.Другите,които са изгубили,тези качества, изродените българи.Те продадоха душите си и народа от който уж са,замениха го за ценности идващи от злото.Прав е,че неможе една група п.р.о д аж.н.и.ц.и , да бъдат обявявани за лицето на българското общество.
25
Този ми прилича на бавно развиващ се... С тази тъпа физиономия,прилича на галош. Обединени идиоти,начело с продажници Болен,Тумбак и Пора
26
Прав е човекът. Неудобен е за много хора, затова го плюят. Давай, Лазаров, с теб сме, зад теб сме. Уморихме се от хора без кауза и без ценности. Аз съм родила две деца и ги възпитавам по мое мнение в някакви добродетели - трудолюбие, толерантност, отговорност. И бих искала да отраснат тук, в една малко по-достойна България. Дано!
27
Прав е човекът. Неудобен е за много хора, затова го плюят. Давай, Лазаров, с теб сме, зад теб сме. Уморихме се от хора без кауза и без ценности. Аз съм родила две деца и ги възпитавам по мое мнение в някакви добродетели - трудолюбие, толерантност, отговорност. И бих искала да отраснат тук, в една малко по-достойна България. Дано!
28
Обикновен под средното ниво милиционер! Сега научаваме, че бил " единствен" за оградата. Това съвпада с това, че тогава е разбрал, че на границата има ограда. Този бил представител на " гражданското общество ". ТОВА МОМЧЕНЦЕ Е БИЛО ПРЕДСТАВИТЕЛ САМО НА ТЪСТА СИ ! ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ СА НА КВАРТАЛЕН.
29
отличник,първенец на випуска от училището за бавноразвиващи се
30
Коги и тоа герберо-милиционер стана атакист?! Хвала на такЪви патриоти!
31
Открих след дълги размишления и след куп логически съждения, защо Макрон с баба си ни посети? Дошъл е човекът от Франция да провери , дали са узрели тиквите по нашите географски ширини! -:)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

Една блондинка пита: - Kакво да взема на мъжа си за рождения му ден? Другата казала: - Вземи му колата.