ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Шефът на "Антимафия" Григор Здравков с разтърсващи разкрития за далаверите на КПП "Кулата" (ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Шефът на "Антимафия" Григор Здравков с разтърсващи разкрития за далаверите на КПП "Кулата" (ОБНОВЕНА)

234514
на 15.06.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК ТV! Шефът на Антимафия Григор Здравков с разтърсващи разкрития за далаверите на КПП Кулата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

След мащабната акция на поркуратурата на КПП "Кулата", шефът на Българска легия "Антимафия" прави още разтърсващи разкрития за далаверите на митничарите, част от които бяха закопчани.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Възможна ли е корупцията без шапка по високите етажи на властта? Къде отиват парите от рушветите? Защо досега не са вземани мерки?

"Схемата за пътни такси и разрешителни на митничарите е нещо, което вече съм съобщавал във вашето студио - за кантарджиите. Покойния г-н Танов навремето с Дянков решиха, че за да се намали корупцията, трябва тези такси да минат към митниците и въведе психотестове за митничарите, за да са лоялни. Както виждате 4 години след това няма никаква промяна - хващат се поредните между 20 и 70 митничари. 

Арнаудова казва за пореден път, че шеф на престъпната група е шефът на смяната. Ами нека да махнат тогава всички шефове и да ги заменят с редови и да ги въртят на всеки три месеца", обясни Здравков.

"Трябва да се търсят парите на митничарите в разни вложения, а не да ги търсят в домовете им. Те не ги държат там. Инвестират - най-често купуват частни имоти, малки хотели и казина по границите с Турция и Гърция. Там трябва да се разследва", заяви шефът на Легия "Антимафия". 

"Има проблем - така наречените кантари. Митничаря идва при тебе и казва, че си претоварил. Плащаш си, а ако успееш и да вкараш цигари с гръцките гащи още по-добре. Между 5 и 10 евро за "Добър ден" на автомобилите се печели. Има печели митничали, които печеля и над 300 хил. евро на месец. Има и повече. Чистата печалба за човека, който организира цялата работа е 1 лв. на кутия, от камиона с цигари е над 500 хил. лв.", поясни Григор Здравков. 

"Докато има такъв начин борба с корупцията в държавата, тези "пчелички" няма няма да проговарят. Сега ще взимат един скъпоплатен адвокат, те са все едни и същи.", каза Здравков. 

За новорегистрирания Антикорупционен фонд той каза, че той е формиран от бившите протестъри. Те били кандидатствали в "Америка на България" и получили 967 хил. лв. за дейността си. Това били противниците на главния прокурор Цацаров и поддръжници на Лозан Панов. "Не ми харесва, ако Америка финансира нашата борба с корупцията, не ми харесва", уточни Григор Здравков. 

Протестърите взимат пари да си плащат офисите, да си обучават кадри. Здравков очаква да направят филми за Борисов, по примера на руския опозиционер Алексей Навални. 

В София имало две големи заведения, които се издържали само от банкомати. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК