ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Рашков с тежки думи пред депутатите за използването на СРС-та (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Рашков с тежки думи пред депутатите за използването на СРС-та (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
28114
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бойко Рашков с тежки думи пред депутатите за използването на СРС-та (ОБНОВЕНА)

"За първи път доклад на бюрото за разузнавателни средства се обсъжда в пленарна зала, но олеснихте заданието ми." Това заяви председателя на Националното бюро за контрол на СРС (НБКСРС) Бойко Рашков пред депутатите в пленарна зала, където на първа точка се гледа докладът от бюрото.

По думите на Рашков има големи проблеми с давността във времето назад и мандатът на бюрото е в последната си година. "Все пак мисля, че в оставащото време може да се направи още много. Долавям публични нагласи в различни формати, че има сериозно одобрение за дейността на бюрото и по друг начин стоят процедурите за наблюдение откакто го има бюрото, времето в което е царяло абсолютен хаос", допълни шефът на бюрото за СРС-та.

Той припомни, че България е осъдена 2007 година от Европейския съд за прекомерно ползване на подслушвателни устройства и употребата на тайни способи. Рашков заяви, че термина "организирана престъпна група" е станало като нарицателно у нас и излиза, че половин България участва в подобни групи. 

Рашков костатира, че грешките, които са правени преди години от СГС по отношение на разрешенията за подслушване, сега се повтарят в Специализирания съд, който е залят с дела. "Занимават съдиите с искания, които не отговарят на законовите реквизити, някои още не са научили какви искани да изготвят, така се хаби време и се занимава съдията, защото един отказ на съдия е от 2 до 5 страници. Защото след случая Янева пишат всичко подробно", заяви Рашков. По думите му пък прокуратурата е втория заявител на исканията. Шефът на бюрото заяви, че исканията по отношение на съмнения на корупция са толкова малко, че според него един орган за противодействие на корупцията е безмислен. "Какво им пречи и сега да разкриват чрез СРС-та корупция, но вие сте политиците и више ще кажете дали има или няма нужда", допълни още Рашков. 

"През 2014 година защитника на г-н Цветанов поиска да се запознае с материалите които са събрани от СРС-та срещу него. Тогава се оказа, че материалите които интересуваха защитника са унищожени, така излиза, че само обвинителя се е запознал с материалите, а те след това са били унищожени", заяви Рашков по повод унищожаването на доказателствени материали. Рашков зачекна и случая с "Янева гейт", като припомни, че тя е отнесла обвинение от общо 30 провинения, а пък нейния заместник е излязъл чист, при положение, че е имал над 109 констатирани нарушения. 

Председателят на Националното бюро за контрол н СРС защити и своя колега Георги Гатев, чийто допуск до класифицирана информация беше отнет. "Отнеха му достъпа, защото оказвал влияние. Интересно, ако той не трябва да оказва влияние, тогава кой", попита Бойко Рашков и добави, че съпругата му е свързвана с работа във варненско село, с което тя няма нищо общо.

Напиши коментар »
(5)
1
КУРНЕЛИЯ СУТРИНТА КАЗА (ИЗЛЪГА) , ЧЕ ТОЗИ НЯМАЛО ДА МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ГОВОРИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!
2
Корнелия каза ,че ще се опитат да провалят и беше права.Гласуваха да бъде точка 3 ,което е в нарушение на правилника на народното събрание,но БСП дадоха да се разбере ,четова няма да стане. Мижирурката Дани клекна и предложи прегласуване искането на БСП да стане точка 1
3
Като ще бъде точка 3 това не значи ,че няма да бъде розгледано! Поводът беше,че трябва да поканят и други лица ,и да имат време да се явят в НС! А на интерпретациите на Г-жа Л-жа как някой се страхувал ,никой не се хваща!
4
Тоя червен хемороид, е назначен там през 2013г. от башибозушката коалиция на "Гей-Стан и Сачмата", е слуга на БСПеерастите на Сланинова и техен иб/рик.
5
Герберите, Цацаров се страхуват от истината ,която съобщи професионалистът Бойко Ра;ков
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!