ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вижте защо закриха "Оперативен контрол" в НАП

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вижте защо закриха "Оперативен контрол" в НАП

129478
на 21.06.2018
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вижте защо закриха Оперативен контрол в НАП
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Шефовете на митниците и НАП застават пред депутатите от парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, за да отговарят на горещи въпроси за приходите в хазната.

препоръчано

Първа пред народните представители говори изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. Тя обясни целта на закриването на отдел "Оперативен контрол", което предизвика широк обществен отзвук.

"Сумите в касите на фирмите намаляха значително. За 5 млрд. лева се платиха данъци. Това е резултатът от кампанията за парите в касите на фирмите, която ние проведохме. В момента се прави селекция и ще упражним още по-сериозен контрол, за да постигнем добри резултати в доказването на наличностите", каза Димитрова.

"По отношение на промяната в "Оперативен контрол". Знаете, че около 20 човека бяха обвинение в корупция склед акция на ГДБОП. Това е мястото, което е свързано с най-голям риск в агенцията. Всичко останало е автоматизирано и решенията не могат да се вземат еднолично. Искаме да направим същото и там. За тази цел ни трябват много повече хора. Около 300 човека бяха колеги, които правиха проверките в цялата страна и те станаха разпознаваеми. Сега със сливането с "Фискален контрол", ще имаме много повече хора, които ще извършват дейностите много по-ефективно и с много по-малък риск от корупция. Правим всичко възможно, за да оптимизираме работата на отделите и да получим по-високи крайни резултати", обобщи шефката на НАП.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК