Вход
София
Времето в София 21 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Владислав Горанов: ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите от 1 юли

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Владислав Горанов: ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите от 1 юли

на 20.04.2017
1829
25
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Владислав Горанов: ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите от 1 юли
Автор: ПИК
20.04.2017
25
1829

ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите от 1 юли. Това заяви бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

Според него предложението на "БСП за България" има много висока фискална цена. Не съм сигурен, че тя може да бъде поета, коментира той в парламента.

Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти, каза Горанов. За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение, добави Горанов.

 

По-рано днес от "БСП за България" предложиха преизчисляване на всички пенсии от 1 юли т.г. на база на средния осигурителен доход за 2013 г. Според левицата за това ще са необходими около 800 млн. лева на година.

Владислав Горанов посочи още, че подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване. 

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, така пише и в Конституцията", поясни Горанов.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(25)
1
Отдавна е ясно ,че ГЕРБ е партия на олигархията,мафията и мутрите!Вижте как извършват големите грабежи-плосък данък ,строеж на магистрали и т.н, ,саниране, контрабанда и др.
2
Счетоводителя на мафията няма пари за възрастните хора,защото са лош материал.
3
Глупако гербаджийски! Кой ти говори за бюджет, бе иди...от такъв. Това е закон , който ТИ , нещастнико,ще изпълняваш, като си повръщаш вътрешностите . Заедно с онова недоразумение - твоят началник.
4
Да ви приседнат изтеглените 32 милиарда заеми! Има видов ден! Крадци не наядени!
5
Не искат да се вдигат пенсиите и заплатите, защото от там не може да се КРАДЕ. ОГРАБВАНЕТО на българския бюджет се прави със стиропор и хасвалт.. ..гарантирано от ГРОБ!
6
С какво се занимава мафията? Строителство, пътища и сметопочистване. Там са безочетните средства.
7
Горанов,защо никой не споменава кога ще бъдат върнати 3,5 милиарда,дадени от бюджета,за обезпечаване на влоговете от фалиралата КТБ.Обикновените хора не са длъжни да плащат влоговете на Костов,Васко кеца,Вежди и др.подобни алчни тарикати,вложили там пари за по-високи лихви.Време е да изискате от търговските банки да отделят от огромните си печалби и да върнат тези пари-ето ти пари за пенсии.Ама се ослушвате,защото вие окрадахте КТБ и сега мълчите като посрани.Знаеш ли ,че първите санирани жилища по идиотската ви програма за саниране за два милиарда са отново на едни тарикати.Че да не съм длъжен аз да плащам на някой хитрец за ремонт на блоковете им.Да си дъберат пари и да си санират.Моята къща също не е санирана,но не мога да си го позволя-ето още 2 млд. за заплати.Стига сте хленчили,защото ще изкарате народа на улиците с тоягите и тогава жална ви майка.Аз бях на христова възраст,когато започнаха промените.Вече съм пред пенсия и не се виждам как ще живея ,а 40 години съм се осигурявал.Съсипахте бедния народ,разсипахте държавата,окрадахте къде какво можеше.
8
По време на кампанията от БСП казаха, че искат преизчисление на всички стари пенсии "до 2010" година. Каза го със сигурност Търновалийски, мисля и Ж. Бойчев, о най-сигурно и ясно ще го чуете в запис от предаването "Референдум" на БНТ по време на кампанията, посветено на програмите на политическите сили. Сега, може да се каже, че ГЕРБ ги изкопираха точо, защоото преди три дни Горанов даде по-конкретни обещания и каза "пенсиите, отпуснати до 2010 г. се преизчисляват с осигурителния доход за 2009 г."
9
НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ БУЛГАРИСТАНЦИ, ТОВА Е МАТ'РИАЛО - ДРУГ НЕМА!!!
10
Отсега е ясно,че няма да изкарат пълен Мандат,но този път може да си тръгнат с камъни и тояги
11
КАТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ ОТ КАКЪВ ЗОР ПОТРОШИХТЕ 50 МИЛИОНА ЗА НОВИ ИЗБОРИ ! ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕГОТО, КОЛКО СТЕ ВЕЛИКИ !!! СЕГА ВЪЗСТАНОВЕТЕ ТЕЗИ ПАРИ ОТ ВАШАТА СУБСИДИЯ НА ГЕРБ !!! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ НАИСТИНА, ЧЕ ХОРАТА ИЗМИРАТ ОТ ГЛАД, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ДАЖЕ И С 300 ЛЕВА ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ, А СЕГА СЛЕДВА И НОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВСИЧКО ОТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ГАЗТА !!! СТИГА ИЗДЕВАТЕЛСТВАХТЕ НАД ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗАЩОТО ВСЯКО ТЪРПЕНИЕ ИМА ГРАНИЦИ !!! ГОСПОД ДА ВИ НАКАЗВА !!!
12
Много е забавно и смешно, да гледаш и слушаш, как политици -милионери, като др .Нинова, обещаават невъзможни неща, освен ако въпросната другарка не е решила да върне откраднатото по време на приватизацията, в компанията на др. Костов, откраднато от същите хора, на които сега им обещава химери.
13
сега ни чака ново грабене на държавния бюджет. Резултата от сега е ясен - през тази година населението на България ще намалее най-малко с 50 000 души. Човек от хубаво не бяга.
14
Този лапештак с жълто около устата да каже щом няма пари за пенсии защо още първия ден си дигнаха заплатите къде са парите от големия заем който ще плащат и внуците ни къде са парите от здравната каса които Дянков изтегли Голямо крадене е паднало Нагли КРАТЦИ
15
"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно с намаляването на кражбите. Само че, не можем да си намалим кражбите."
16
Преизчисляването на пенсиите на българските пенсионери е отдавна поставен наболял и жизнено важен проблем. Предложението за преизчисление със средномесечния осигурителен доход/СМОД/за 2013г. , решава частично проблема с големите разлики между стари и новоотпуснати пенсии. Правилно е да се извършва ежегорно или в период на две /три/години такова преизчисление вкарано в кодекса за социално осигуряване. Ниските пенсии особенно минималната пенсия-сега 161 лв., най ниска в Европа компроментира България и българските управници в очите на света!, особенно когато зашест месеца ставаме водеща страна в ЕС. С какво лице ще даваме идеи и решения на другите наши партньори членове на ЕС, като самите ние сме неспособни да се погрижим за нашите възрастни хора? Дори това предложение за преизчисляване със СМОД за 2013г. среща откритата недоброжелателна съпротива от предполагаемите "нови-стари" управляващи от ГЕРБ. Ето как би се движила минималната пенсия/МП/ преизчислена по годишен СМОД от 2010 до 2016г.: СМОД/г.–398лв./07.-МП– 161лв.доп.бюджет-0лв. """"""""""–570 лв./10г.-МП–230лв. доп.бюдж.– 600мил.лв. """"""""""-594лв./11г.–МП–240лв. доп.бюдж.– 720 мил.лв. """"""""""–618лв./12г.–МП–250 лв., доп. бюдж.–860мил.лв. """"""""""–648лв./13г.–МП–262лв. доп.бюдж.-– 890мил. лв. """"""""""–683лв./14г.- МП–276лв.доп.бюдж.– 1170 мил.лв. """""""""–726лв./15г.– МП– 293лв.доп.бюдж.– 1680 мил.лв. """"""""""–770лв./16г.– МП–311лв.доп.бюдж.– 1810 мил.лв. Тези средства за която и да е година могат да бъдат осигурени при евентуална актуализация на бюджета за 2017г–необходимите финансови средства са наполовина при преизчисляване на пенсиите от 01.07. 2017г и по малко при по късна дата/октомври, ноември / и цялата сума за след 2018г. включително. Необходима е грижа на добри българи за своя народ.
17
целта е да ни уморят набьрзо сьс здравното обслужване и да не тежим на бюджета
18
Дано,този и семейството някой ден да са на мястото на пенсионерите!Ако има господ!
19
Предложението на Нинова е възраждане на тезата при комунизма "Всеки ще дава на обществото според способностите си и всеки ще получава според нуждите си". Пълна уравноливка, съзнателен популизъм на наглеца червено-синята-и отново червена Нинова! На следващите избори всички лумпени и чревоугодници ще гласуват за нея!
20
И НИЕ МИСЛИМ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СИ ТРЪГНАТ С КАМЪНИ И ТОЯГИ КАТО СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ ХОРАТА МНОГО СА НАСТРЪХНАЛИ ТОЗИ ПЪТ МАЙ МАЙ ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА
21
Излъгаха за 300 лв. минимална пенсия,, за да гласуват пенсионерите за тях, но сега се пазарят за постове, министерства и особено за личното си благо. Предатели и неморални личности. В коя държава по света два пъти доброволно поради некадърност излезли от властта се кандидатират за трети път !!?
22
Добро утро, тъпаци. Как спахте? Хубаво ли ви е сега да ви пошибват и ГРОБ и лъжепатриотите?
23
Горанов да обясни и защо въпреки, че няма пари си увеличава заплатата на всеки 3 месеца и заслужава ли изобщо това огромно и абсолютно несъразмерно възнаграждение със смешната си диплома от корумпиранита Свищовска Академия на Адамов!?
24
КАТО НЯМА ПАРИ ДА СЕ СПРЕ ГОЛЕМИЯ ОБИР НАРЕЧЕН САНИРАНЕ ЗА 2 МИЛИАРДА ЛЕВА И ТОЗИ ПЛЕВЕНСКИ ЧУКУНДУР ДА СИ ЗАМРАЗИ ЗАПЛАТАТА, А НЕ ДА СТРОИ ПАЛАТИ
25
Хак им е,на един милион и четеристотин хиляди тъпанари.Подлъгаха ги,със общи приказки за вдигане на минималната пенсия на 300 лева,и главанаците,дето хвърлят хилядарки през балкона на мангасарите, помислиха,че всички пенсии ще нарастват.Само от там Патриоти и ГЕРБ,са дръпнали поотделно,поне по двеста хиляди души. Сега да си ближат задниците- за десерт.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Трябва да звънна на жена си, сигурно се притеснява, къде ли съм?... То самият аз вече се притеснявам... Къде съм?!

няма нови новини
Днес: 180
hot
най-четени новини в момента
сега
2474
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров кръсти сина на Илиан Тодоров (СНИМКИ)
x
Астролог с важно предупреждение: Душата се бори със злото, не се поддавайте на изкушения!
x