БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Военният министър Каракачанов на разпит в комисията по отбрана (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Военният министър Каракачанов на разпит в комисията по отбрана (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
13066
Коментари
0
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Военният министър Каракачанов на разпит в комисията по отбрана (ОБНОВЕНА)

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е повикан в парламентарната комисия по отбрана, за да даде отговори на депутатски въпроси.

"Към момента от фирмите, които бяха заявили участие, остана една фирма и се прецени, че условията, които предлагат от "Делфин"съответстват на изискванията. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод закупуването на два бойни кораби.

По думите му е останала само една фирма, тъй като финансирането на проекта е намаляло със 100 млн. лв. Към момента договора се изработва, като уточни, че не е нещо, което може да стане бързо и за момента групата подготвя договора вече 2 седмици.

Контра-адмирал Митко Петев заяви, че процедурата се спазва стриктно и са се позовали на становището на Агенцията за обществени поръчки. Шефът на флота допълни, че нашата българска фирма "Делфин" е преборила италианска, испанска, френска и германска фирма. 

Министър Каракачанов пък допълни, че единствената спънка, която вижда пред реализиране на проекта е кога ще се даде заявка за превъоръжаване. Оказва се, че фирмата спечелила проекта вече има сериозен опит в корабостроенето и работи с големи световни гиганти.

"Социалния ефект е голям, защото и двата кораба ще се правят от българска фирма. Освен това успяха да се вместят във финансовата рамка. До една година Трябва да се заяви, че ще се изпълнят и трите етапа, за да се запази целостта на проекта и цената да се увеличи, допълни контра-адмирал Петев.

Той допълни, че първия кораб ще бъде пуснат по вода, но без да бъде оборудван. Така се оказва, че новия кораб допълнително ще бъде комплектован с оръжия.

Освен това депутати от всички парламентарни групи останаха доволни от изнесената информация.

Силовият министър благодари специално на Комисията по отбрана за това, че винаги защитават исканията на министерството по отношение на бюджета.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Минава кола, от прозореца на която виси младеж и крещи: "Дипломирах се, педалиии!" Веднага става ясно, че минава образован човек.