БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вътрешният министър и шефът на ДАНС на килимчето при Ревизоро в парламента - червен депутат хвали властта (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вътрешният министър и шефът на ДАНС на килимчето при Ревизоро в парламента - червен депутат хвали властта (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
19269
Коментари
1
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Вътрешният министър и шефът на ДАНС на килимчето при Ревизоро в парламента - червен депутат хвали властта (ОБНОВЕНА)

Парламентарната комисия за наблюдение на приходите и борбата със сивата икономика и контрабандата, ръководена от Емил Димитров-Ревизоро изслушва на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и председателя на ДАНС Димитър Георгиев за постигнати резултати, включително и при взаимодействие с други институции, по отношение на противодействие и превенция в борбата с контрабандата и престъпления, свързани със сивата икономика, както и за предстоящите законодателни инициативи на двете институции, свързани с дейностите в обхвата на Комисията.

 Биреният бранш е най-легалният е стана ясно по време на временната комисия в НС за борба с контрабандата, на която бяха изслушани представители на службите. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, че са нанесени щети от контрабанда за 35 милиона лева и 91 000 евро. С тези средства се финансира сивата икономиката и организираната престъпност. Контрабандни цигари внасяме от съседките ни Гърция, Турция и Македония.

През тази година антимафиотите констатират намалена контрабанда от Турция. Основният внос идвал от Гърция и Македония. Стоката се пласирала в малки магазини в ромските махали. В Испания, Австрия и Унгария са „хванати” 16 фабрики за нелегални цигари с българско участие. На 7% е спаднала търговията с нелегални цигари, стана ясно от думите на Ивайло Спиридонов.

Девет широкомащабни операции за нелегални горива е направила ГДБОП. Над 400 обекта за съхранение на гориво са инспектирани от антимафиотите. 55%от проверените обекти са запечатани. Хакери от Македония и България хакнали сървъра на АМ Митници. Групата обаче е разбита. С над 100% е завишен приходът от ДДС на контролираните от службите обекти. Имало дисциплинаране на сивия сектор, отчитат от ГДБОП. Шест тона вино е заловено. Хванати са още солидни тонове спиртни напитки.

Шефът на Национална полиция Христо Терзийски обясни,че 5 876 424 къса контрабандни цигари са хванати до 9 октомври 2017 година. 33 900 литра нелегални високо алкохолни напитки са заловени през 2016. Заместник -председателят на ДАНС Николай Ненков на свой ред изтъкна,че 154 информационно-аналитични справки са дадени на останалите органи в сферата на контрабандните стоки. 21 специализирани операции са извършени от 2016 до момента като щетите са възлизали на над 100 милиона лева.

Той отчете добрата работа с останалите институции. Сива търговия се осъществява през интернет, стана ясно още от думите му. Изнесените доклади впечатлиха социалиста Стефан Бурджев, който изрази впечатлението си от постигнатите резултати. Стана ясно, че държавата е на мястото си, похвали той службите за акциите. Това втрещи съпартиеца му Драгомир Стойнев. Ще се разберем после, пошегува се той с неочакваната похвала за кабинета Борисов 3, дошла от страна на червената опозициЯ. 

Гледайте на живо по ПИК TV

Напиши коментар »
(1)
1
Голямо сричане, голяма мъка. По една читанка подарък да им даде Ревизоро :D
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Съвременната философска трактовка на проблема с яйцето и кокошката може да се сведе към въпроса: “Дали кокошките се размножават посредством снасяне на яйца или яйцата се размножават посредством излюпване на кокошки”?