ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Харизанов и Антон Тодоров с култов коментар: Корнелия Нинова ще крепи БСП, както въжето крепи обесения (ОБНОВЕНА)

Интервю

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Харизанов и Антон Тодоров с култов коментар: Корнелия Нинова ще крепи БСП, както въжето крепи обесения (ОБНОВЕНА)

166523
на 16.03.2018
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Харизанов и Антон Тодоров с култов коментар: Корнелия Нинова ще крепи БСП, както въжето крепи обесения (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов и политологът Антон Тодоров разкриват дали законът за т.нар. "частно МВР" или за частните охранители ще удари по авторитета на премиера Бойко Борисов и дали патриотите заровиха томахавките или Волен Сидеров продължава да се цели в кабинета, този път чрез външния министър Екатерина Захариева.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

След като има нужда от частни охранителни фирми и има пазар, а той показва, че 200 000 частни охранители има, значи трябва да има. Показаха по телевизията, че в едно врачанско село има нула посегателства, а там има точно такава частна охранителна дейност, посочи Георги Харизанов. 

Силно се надявам, че освен тази дейност ще освободи бюджета на МВР и ще ги облекчи, допълни той.

Антон Тодоров заяви, че днешната декларация на БСП  е брънка от тоталната истеризация на политическото говорене. МВР не може да бъде Левиатан, не може да е всеобемаща структура. Защото дори и в най-тоталитарните страни престъпността е голяма, коментира Тодоров. 

Сухите цифри говорят - в България по времето на Живков е имало по 200-240 убийства, над няколкостотин изнасилвания. Разкритието на убийствата варирало от 60 до 80 на сто. Миналата година у нас е имало около 90 убийства и разкриваемостта им е на 95 процента, коментира Тодоров и допълни, че в закона за частните охранители нищо не нарушава закона за МВР. Не е вярно, че министерството ще има съкратени функции, отсече Тодоров. 

Ясно е, че във всеки един сектор частните фирми са по-ефективно от държавата. Затова частните фирми са 200 000. МВР има базова функция, тя трябва да се грижи за нашата сигурност. Но така или иначе делегираме функции на частни фирми да ни пазят имота,какъв е проблемът някой да плаща и за охрана на улицата, смята Георги Харизанов. 

България е регионалният лидер по отношение на определяне на политиката на Балканите. Екатерина Захариева няма за какво да подава оставка. И това няма да се случи, коментира политическият анализатор.

"Патриарх Кирил се държа тук като политик. Този човек беше наречен вторият външен министър на Русия. Не чухме нищо за Вселенския събор. Не чухме нищо за искането на Македонската православна църква", обясни Харизанов и допълни: "Президентът не си пише сам репликите. Пише му ги неговият нескопосан екип. Нищо чудно, че са взаимствани реплики. Крайно време е да видим тази стенограма от разговора на президента с патриарх Кирил."

Коментарът на Харизанов е във връзка разкритието на ПИК, че президентът Радев е плагиатствал репликата, че "патриарх Кирил е дошъл като духовник, но си е тръгнал като политик".

"По-важното е, че българските медии бяха изгонени от разговора, а руските медии записваха разговора. Това е отвратително", негодува анализаторът. "Най-големият скандал е, че вътре има руски камери, но не и български. Лъжа е, че няма стенограма от този разговор. Очевидно никой не иска да види степента на наведеност на българския държавен глава при гостуване на руски представител", каза още той.

"В тази ситуация Корнелия Нинова би се държала доста по-мъжки от президента Радев", добави политическият анализатор. По думите му премятането на Румен Радев е добър опит за отклоняване на вниманието. "Правите едно превъртане и всички забравят как руският патриарх ви е набивал канчето една седмица преди това. Хората моментално забравят за унижението, което президентската институция претърпя. Това е евтин, но добър трик", обяви Харизанов.

"Откакто Румен Радев спечели изборите, БСП върви само назад. От партията отпаднаха много авторитети, напълни се с мълчащи хора", добави той.

"Мистерия е как Корнелия Нинова от СДС отива в БСП. Г-жа Нинова тежко се държи като лидер на левицата", обясни анализаторът.

"Корнелия Нинова ще крепи БСП, както въжето крепи обесения", добави Антон Тодоров. "Зад Корнелия Нинова стои задкулисието на българските служби", отсече бившият депутат от ГЕРБ.

Двамата гости в студиото видимо се разсмяха на коментара, че ДСБ и БСП ще се борят с корупцията. "Изключително комедийно е лидерът на ДСБ Атанас Атанасов да говори за борба с корупцията. Когато този човек беше шеф на тогавашния ДАНС, мутрите взеха Черноморието, затваряха улици, за да пият по кафе, контрабандист №1 даваше интервюта във вестник "Труд". И този човек да говори за борба с корупцията, това е изключително смешно" коментира Георги Харизанов.

"От 62-ма души в митниците, които са били служители на ДС, 27 са назначени от Иван Костов и Атанас Атанасов", разкри Антон Тодоров.

"Имаме проблем с корупцията. За разлика от това, което се опитват да говорят политическите клоуни, този проблем е осъзнат" отсече Харизанов.

"Скандалът между Сидеров и Симеонов не е заровен, но това не е проблем. Най-големият проблем на Реформаторския блок беше, че е патерица, че се караха кой да пие кафе с Борисов, че се обезличаваха. Най-големият проблем за Обединени патриоти е те да направят същото. Те го осъзнават, сблъсъците между тези лидери ще продължат, защото не искат да се обезличат. Валери Симеонов няма да се промени, но в това няма лошо. Цялостната картина си остава", коментира политическият анализатор.

"Какво стана с измисления Хасковогейт? Нищо. Опозицията си измисля някакви гейтове, но без факти" разкри Антон Тодоров.

"Запознатите хора трябва да са наясно, че избори имаше преди година. Партиите са жив организъм, в тях участавт много хора, които инвестират много пари и лично време в кампаниите си. Ако си мислят, че Борисов не знае това, те го подценяват, но няма лошо, те вече 10 години го подценяват", категоричен е Харизанов. По думите му трябва да сме радостни от факта, че стратегията за управление на ГЕРБ не съвпада със стратегията на БСП и ДПС.

"СДС са давали кадри на всички партии. В ДПС също имаме - Велислава Кръстева, която е много близка до Христо Бисеров. На някого много му харесва да държи изпълнителната власт. Ти си президент, но държиш и служебно правителство в момент, в който няма парламент. Това е много радостно от някои хора до този човек. Някой трябва да обяснява за мотивацията, която е получил за "Грипен"-ите. Румен Радев каза, че ни остава само една седмица в парламента. Каза, че премиерът е разносвач на шербет. Ако този човек е студент по политология, той ще получи мазна двойка", сигурен е Антон Тодоров.

"Президентските избори бяха екстремални заради референдума на Слави и Тошко сценариста. Те доведоха много аполитични хора, които гласува напук срещу системата. В нормална държава човек, който е назначил любовницата си на два договора, няма как да стане президент", отсече Георги Харизанов.

"Радев да си смени писачите на речи, защото пишат тъпотии", коментира Антон Тодоров.

"Радев няма да смени никого, накрая българския народ ще смени него и това ще е добре за демокрацията", допълни Харизанов.

"Страгическият Рубикон ще бъде края на май, когато ще бъдат изборите за евродепутати. Тогава ще е първата сериозна загуба за Корнелия Нинова", заключи бившият депутат.

Гледайте на живо по ПИК TV!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК