ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи данни дни преди вота: ГЕРБ води с 0,7% на БСП! Герджиков мина по рейтинг Борисов (ОБНОВЕНА)

Соц. Агенции

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи данни дни преди вота: ГЕРБ води с 0,7% на БСП! Герджиков мина по рейтинг Борисов (ОБНОВЕНА)

93046
на 20.03.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Горещи данни дни преди вота: ГЕРБ води с 0,7% на БСП! Герджиков мина по рейтинг Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Местан няма никакъв шанс за НС - дори с турските гласове, Реформаторите са на кантар до последно

Горещи данни дви преди предсрочните парламентарни изболи на 26 март изнася Центъра за анализи и маркетинг, които представят резултати от социологическо проучване на общественото мнение

Според директора на центъра Юлий Павлов, не можем да говорим за сигурен победител на изборите, а за това коя от двете водещи политически сили е по-вероятно да финишира първа.

„От нашите изследвания няма никаква сигурност в това“, каза той. „Разликата между първите две партии е доста малка и в рамките на статистическата грешка. Едната от двете водещи политически сили има вероятност 60-65% да финишира първа, а другата има 30-35% също да се класира на първо място. Всички зависи от кампанията и в голяма степен от поведението на колебаещите се избиратели“, посочи той.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

 

Броят на твърдо решилите да гласуват българи се увеличава съвсем малко в сравнение с предишното проучване, отбеляза социологът. Очакваме избирателна активност около 64% от реалните избиратели, а не по списъците. Това прави някъде между 3,5 и 4 млн. избиратели, поясни Павлов. 

Одобрението към служебния кабинет леко е намаляло, но все пак 51% от гражданите одобряват правителството на Герджиков. Това е завиден рейтинг, до който не е достигало нито едно от последните правителства, категорично сочи статистиката.

Сред политиците първи по рейтинг е президентът Румен Радев, следван от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Следват Огнян Герджиков, Илияна Йотова и Бойко Борисов, но при тях тримата недоверието надвишава чувствително доверието. 

 

Почти всички лидери на разединената десница имат еднакъв рейтинг - между 10-11%. Традиционно, политиците с най-високо недоверие са Волен Сидеров, Радан Кънев и Меглена Кънева. Близо до тях е Мустафа Карадайъ. Недоверието към тях стига до внушителните 70%.

 

85% от анкетираните участници в анкетата не слагат мигрантите като най-голям проблем, при изискване да посочат три основни такива.

Като леви се определят около 24-25% от избирателите, около 40% са центристи и около 31% са десни. Като самоидентификация дясното е с лек превес над лявото, което е традиционно за България. 

 

Според регистрираните в България гласове за ДОСТ, партията на Местан не събира и 15 от гласовете на избирателите. В известен смисъл, ДПС и Патриотите взаимно си помагат и качват гласове, обясни социологът. Таванът на гласовете, които могат да дойдат от Турция, е между 40000-50000 гласа. Както и да се разпределят между ДПС и ДОСТ, те не могат да вкарат Местан в парламента, категоричен е социологът.

 

Твърдо в парламента влизат следните партии - ГЕРБ с преднина от около 0,7%, БСП, ДПС с малка преднина пред Патриотите, ВОЛЯ е пета, сочат данните в проучването. Има известна вероятност и за Реформаторския блок да прескочи бариерата, предупреди Павлов.

 

Много трудно може да се състави правителство с двукомпонентна подкрепа. Единствената възможна двукомпонентна коалиция е ГЕРБ-БСП, но тя е невъзможна на този етап, така че трябва да е изключим.

Дори ГЕРБ само с подкрепата на Патриотите няма да събере 121 гласа. Ще бъда нужна подкрепа от трета партия за сформиране на правителство. Преговорите ще бъдат затруднени от това, че има две политически сили с претенции на балансьор - ДПС и Патриотите, обясни Павлов. 

 

 Няма комбинация от партии, която да е харесвана дори от 1/4 от хората. При всички случаи ще има много по-недоволни от правителството, каквото и да е то, става ясно още от проучването. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК